strumyk Posted July 18, 2006 Posted July 18, 2006 Kto sie wybiera? Termin przesuneli do 23.07. My juz zgloszone i zaplacone. Quote
strumyk Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 Asta napisał(a):Także my się ujawnimy ;) No w koncu :) Quote
strumyk Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 bongobongo napisał(a):Nas nie będzie, mamy inne plany.....;) Kryjecie czy jakies zagraniczne wojaze? :) Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 [quote name='strumyk']Kryjecie czy jakies zagraniczne wojaze? :) Ani jedno, ani drugie !:eviltong: ;) Mamy wtedy WAKACJE, czyli odpoczywamy od wystaw, bo potem to już w każdy weekend gdzieś jedziemy, a zaczynamy Wilnem. Quote
strumyk Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 [quote name='bongobongo']Ani jedno, ani drugie !:eviltong: ;) Mamy wtedy WAKACJE, szok!!! ;) Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 strumyk napisał(a):szok!!! ;) A jak mam to rozumieć........:mad: Quote
strumyk Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 bongobongo napisał(a):A jak mam to rozumieć........:mad: No bo tyle jezdzicie, ze jeszcze macie czas urlopowy na wakacje :) Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 strumyk napisał(a):No bo tyle jezdzicie, ze jeszcze macie czas urlopowy na wakacje :) OK, to ze względu na dzieci, które nie chcą jechać z obozu na obóz...... A z tymi wakacjami to jest tak, że specjalnie zaplanowałam je w Augustowie, bo stamtąd to już rzut beretem do Wilna.....:evil_lol: Quote
strumyk Posted July 19, 2006 Author Posted July 19, 2006 bongobongo napisał(a):A z tymi wakacjami to jest tak, że specjalnie zaplanowałam je w Augustowie, bo stamtąd to już rzut beretem do Wilna.....:evil_lol: ha!! wiedzialam, wiedzialam, ze jednak nie da rady inaczej :eviltong: Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 Nawet zastanawiałam się nad tymi Chojnicami, bo w zeszłym roku jechałam tam na wystawę prosto z Wilna, ale to jednak pół Polski do przejechania i droga kiepska w okolicy Ełku i Mrągowa, więc umęczyłam się okrutnie i wpadłyśmy na wystawę w ostatniej chwili. Quote
bongobongo Posted July 19, 2006 Posted July 19, 2006 strumyk napisał(a):ha!! wiedzialam, wiedzialam, ze jednak nie da rady inaczej :eviltong: No tak! Bakcyl połknięty! :lol: No ale sama powiedz: czy opłaca się z Augustowa wracać do Wawy, żeby znowu jechać na przejście do Ogrodnik?:eviltong: Fakt, dzieci chciały też nad morze......i pojadą przy okazji Sopotu ;) , bo przeciez jest długi weekend i można zostać do wtorku:lol: Quote
strumyk Posted July 20, 2006 Author Posted July 20, 2006 [quote name='bongobongo']No ale sama powiedz: czy opłaca się z Augustowa wracać do Wawy, żeby znowu jechać na przejście do Ogrodnik?:eviltong: tak! tak! tak! :) Fakt, dzieci chciały też nad morze......i pojadą przy okazji Sopotu ;) , bo przeciez jest długi weekend i można zostać do wtorku:lol: NO, alez Sopot jak najbardziej nad morzem :) Ba, nawet mowia, ze to uzdrowisko, choc ja bym sie klocila :) Quote
bongobongo Posted July 20, 2006 Posted July 20, 2006 Aż taka okropna to nie jestem - kwatery mamy zamówione nie w Sopocie;) Quote
strumyk Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 Kurka, sama watek zaczelam, tak chcialam jechac, a tu doopa, a raczej spuchnieta piczka malej cieknacej Lindziorki :) Nie wiem czy wczesniej nie zauwazylam, bo mala juz rano byla spuchnieta. Watpie, zeby minelo w tydzien, wiec raczej bedziemy jako widzowie :) Wobec tego, ze mamy juz mala kobietke w domu, to zdjecia (jak beda) bedziemy wrzucac w dorosla galerie :) Quote
Marta Chmielewska Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 FCI zezwala na wystawianie suk z cieczką, miej więcej od miesiąca. W Koszalinie były suki z cieczką, w Szczecine również. Quote
strumyk Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 Hmm, teroetycznie fajnie. Tzn dla mnie, bo moge jechac i nie opuscic wystawy. Ale psom (samcom) troche wspolczuje. W regulaminie na stronie oczywiscie b/z. W takim razie zobaczymy. Jak ta cieczka bedzie normalna, to sobie darujemy; a jak taka cienka, szczenieca to pojedziemy z glizdziorkiem :) Quote
Asztir Posted July 24, 2006 Posted July 24, 2006 Strumyk a dla mnie to tylko wymówka właścicieli psów, że nie potrafią sobie poradzić i tyle! Po pierwsze pies z suką biega tylko w porównaniu, a tak to najpierw idą zawsze psy, więc odpada argument, że wąchają trawe... a po drugie do diabła co ja mam zrobić z moim psem jak suka siąsiadki ma cieczkę?! mam z psem nie wychodzić czy może po sąsiadce krzyczeć, że ma sukę zamknąć, albo zrobić 2 metrowy płot?! Co mam zrobić z psem jak ide po mieście a przede mną facet z bokserką z cieczką... że nie wspomne o tym, iż na wystawę mogą przychodzić inni ludzie z kundelkami i nie znając regulaminu biorą suki z cieczką... ale nie ważne , nie o tym temat. Jeżeli pojedziesz to życzę powodzenia :) Quote
strumyk Posted July 24, 2006 Author Posted July 24, 2006 [quote name='Asztir']Strumyk a dla mnie to tylko wymówka właścicieli psów, że nie potrafią sobie poradzić i tyle! chyba racja :) Po pierwsze pies z suką biega tylko w porównaniu, a tak to najpierw idą zawsze psy, więc odpada argument, że wąchają trawe... chyba, ze jakies inne rasy wczesniej byly :) że nie wspomne o tym, iż na wystawę mogą przychodzić inni ludzie z kundelkami i nie znając regulaminu biorą suki z cieczką... a to na pewno, ze nie wspomne w ogole o podejsciu tych ludzi do samej wystawy, pchaniu sie z psami wszedzie ale nie ważne , nie o tym temat. Jeżeli pojedziesz to życzę powodzenia :) dzieki serdeczne :) doczytalam na stronach FCI, ze to chyba zalezy od organizatorow czy dopuszczaja cieknace czy nie (tak mi sie wydaje) dzwonilam do Sopotu i nic jeszcze o tym nie wiedza wiec jutro dzwonie do Chojnic i sie zapytam dokladnie Linda zadne psy sie na razie nie interesuja, a na wystawie to bedzie tydzien, wiec tez zaden najgoretszy czas obaczym Quote
bongobongo Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 Asztir napisał(a):Strumyk a dla mnie to tylko wymówka właścicieli psów, że nie potrafią sobie poradzić i tyle! Po pierwsze pies z suką biega tylko w porównaniu, a tak to najpierw idą zawsze psy, więc odpada argument, że wąchają trawe... Jako właścicielka psa chciałabym tylko zauwazyć, że nie zwasze jest tak. Bardzo często przed oceną psy (także i suki) chodzą z właścicielami po ringu, aby sie przyzwyczaić, czy poćwiczyć sobie, a potem wchodzą pierwsze psy i mają co wąchać..... Quote
strumyk Posted July 25, 2006 Author Posted July 25, 2006 bongobongo napisał(a):Bardzo często przed oceną psy (także i suki) chodzą z właścicielami po ringu, aby sie przyzwyczaić, czy poćwiczyć sobie, a potem wchodzą pierwsze psy i mają co wąchać..... Pamietam tez jak mialam psa i z drugiej strony umial on wejsc w tryb pracy i skupic sie tak, ze nic mu nie przeszkadzalo. To wiec jednak kwestia wyszkolenia. Tak wiec: - na ring nie wchodze wczesniej - stafiory na koncu, wiec problemem moze byc jakas inna suka na ringu przed fafikami - akurat Linda bedzie miala 7 dzien, czyli dla reproduktora z krwi i kosci zadna atrakcja - i skoro mozna, a to pierwsza cieczka to chyba sie zjawimy - szkoda nam starcic oceny. Quote
Asztir Posted July 25, 2006 Posted July 25, 2006 No tak zdaję sobie sprawę, że jak na ringu ktoś wcześniej biegał z suką z cieczką to mogłyby wystąpić problemy, ale te problemy występują również w życiu codziennym jak np. spacer po ulicy... Cartman już też interesuje się płcią przeciwną ;) choć bardziej mnie męczy w ogóle jego ciągnięcie do psów, a przecież muszę to "zwalczyć" i nauczyć go słuchać mnie. Na szczęście surowizna działa u nas cuda :cool3: :lol: Po za tym gdyby jeszcze zwracano pieniądze za wystawy, ale tak się nie dzieje, a jak wiadomo cieczka jest długa i można nawet 3 wystawy przegapić w ciągu jednej cieczki :shake: a przy zachowaniu odpowiedniej kultury i pewnej wyrozumiałości myślę, że wszyscy przeżyją :) Tak więc powodzenia :) Quote
strumyk Posted July 26, 2006 Author Posted July 26, 2006 Asztir napisał(a):a przy zachowaniu odpowiedniej kultury i pewnej wyrozumiałości myślę, że wszyscy przeżyją :) Mam nadzieje :) Dzwonilam do Chojnic i skoro mala bedzie miala 6 dzien, to niebedzie opuchnieta i moge jechac Jest juz stawka - w psach w mlodziezy az 3 psy w tym 2 rude :) Udalo nam sie namowic znajomych na wystawianie swojego rudzielca - Antonio Senator z Blekitnego rodu Hihi, bedzie sie tam dzialo :) Quote
Recommended Posts