Jump to content
Dogomania

Jancio- Numerant znalazł super LUDZI!!!:)))))))

Recommended Posts

Posted

Jancia obserwuję juz od dłuższego czasu. To psaik błąkający się po Rembertowie.
Najczęściej widywałam go przejeżdżając koło szkoły. To chyba taki trochę włóczykij. Tylko nie wiem czy z wyboru czy z przymusu:cool3:.
Przychodząc rano pod szkołę na pewno był dokarmiany przez dzieciaki:) Jest też spokojny i łagodny:) Na tyle, że nikt go spod tej szkoły nie przepędzał. Za to on przechadzał się beztrosko między pędzącymi samochodami.
Nie wiem, czy ma/miał właściciela. Jest łagodny ale jak mu założyłam obrożę, to przywarł do ulicy i do samochodu musiałam go włozyć. Pod lecznicą już szedł sam.
Na pewno nie zna samochodu, boi się go. Terkotał się całą drogę:p no i dzięki temu nie został upchnięty z powrotem na tylne siedzenie, tylko podróżował jako pasażer z przodu:roll: próbując czasami pomagać kierowcy:) ale niezbyt namolnie:lol:

Jancio na razie przebywa w lecznicy, gdzie dostanie full opcję z odjajczaniem. Mam już zaklepane dla niego miejsce w hoteliku ale dopiero jak się wygoi.

Potrzebne są też deklaracje na hotel, nie jestem w stanie go utrzymać sama:-(

Psiak jest młody ok 2-3 lat. Ma a raczej mieć będzie piękną, puchatą sierść, tylko trzeba filce powycinać a sporo ich jest:shake:

DEKLARACJE STAŁE
Ania012-30 zł

BAZARKI i inne wpłaty jednorazowe
Javena- 7 zł
ANIMAdn- 10 zł
Selenga- 20 zł
wujek&ciocia- 20 zł
Ukryty Smok- 50 zł
Pani Lełona- 20 zł
pekatrine- 10 zł
Ania i Kropka- 30 zł
Dolly2-10 zł
sylwija- 50 zł
Jagna78- 25 zł
Selenga (bazarek)- 86 zł
bazarek ludwa -28 zł

Wpłaty w sumie: 396

Koszt kastracji wraz z pobytem: 350
opłata hotelu- 120 złotych

Jancio na minusie 74 złote

No i dochodzą już koszty hotelowania:(

CIOTKI, błagam pomóżcie!!!!!!!! W ogłoszeniach i deklaracjach.

A oto bohater wątku kilka tygodni temu

i dzisiaj

taką mam sylwetkę zgrabną

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hotelik jeszcze nie wiem ale u Megii1, więc koszt będzie niewysoki jak na hotelik. Tylko ten tymczas...Myślę, że od poniedziałku, wtorku...Jutro będzie chirurg, więc zobaczymy, czy już jutro pozbawi Jancia jajek, czy jeszcze nie.

Posted

Ale upolowałaś :) Nie za bardzo mnie zawsze interesowali Panowie Pieskowie z powodu sentymentu do Suń, ale zgryźliwy Michaś i pieszczotliwy Rysiek wychowali mnie do nowego postrzegania piękna, tak, że dziś jestem w stanie szczerze napisać, że Twój Jańcio jest naprawdę naparwdę przepiękny. Oj upolowałaś cudeńko, myślę, że długo domu nie będzie szukał.
Na razie nie mogę pomóc w żaden inny sposób jak tylko hopanie wątku.
Ale Pan Pies Jan - rozkoszny.

Posted

[quote name='karolina_g_k']Jancio jest przede wszystkim piekny :)
Ludwa ten TDT to ma byc domowy/ mieszkaniowy tak?
Masz jakieś podejrzenia jak psisko będzie się zachowywac w mieszkaniu?

Nie mam pojęcia, bo on raczej z domem nie miał wiele wspólnego. Zobaczymy jak się będzie zachowywał w lecznicy

Posted

LadyBell napisał(a):
piękny pies, coś między DONkiem i border collie :) Jak chłopak wydobrzeje obiecuje pomóc z ogłoszeniami.

On ma się dobrze:) jego właściwie można ogłaszać;) TYlko jajka zostawi w lecznicy, dredy się powycina i chłopak będzie jak ta lala:)

Posted

Ekiana napisał(a):
On wygląda jak Miks haskiego z owczarkiem niemieckim długowłosym czarnym?

Mi sie też z haskim widzi, szczególnie jak się na niego z boku patrzy:) Ładny jest. Myślałam że dużo starszy, bo pynio siwy ale to raczej kwestia umaszczenia:)

Posted

zachary napisał(a):
Dobrze Janciowi na kolanach ludweczki...Zapisuję....Ludwa, czy Ty nie masz zbyt ostrego wzroku?....Zawsze coś wypatrzysz....

generalnie to ja ślepa jestem i staram się nie zauważać...:( Ale jego widuję prawie codziennie, więc nie da się nie wiedzieć...

Posted

Ja tu kiedyś na dogo podczytałam, że można wykupić pakiet ogłoszeń. Jeśli dobrze zrozumiałam to chyba wykupuje się raz, a potem automat wypuszcza ogłoszenia na różne portale? Kiedy robiłam ogłoszenia dla Władzi (na szczęście już w domu) to myślałam, że się zaoram, a wcale aż tak dużo tych ogłoszeń mi nie wyszło. Ale nie robiłam tego metodą wykupywaną. Cioteczki, czy mogłybyście mi objaśnić jak to się robi te ogłoszenia aby było najsprawniej?

Posted

Ekiana napisał(a):
Ja tu kiedyś na dogo podczytałam, że można wykupić pakiet ogłoszeń. Jeśli dobrze zrozumiałam to chyba wykupuje się raz, a potem automat wypuszcza ogłoszenia na różne portale? Kiedy robiłam ogłoszenia dla Władzi (na szczęście już w domu) to myślałam, że się zaoram, a wcale aż tak dużo tych ogłoszeń mi nie wyszło. Ale nie robiłam tego metodą wykupywaną. Cioteczki, czy mogłybyście mi objaśnić jak to się robi te ogłoszenia aby było najsprawniej?

Wykupuje się na bazarku. Bazarek ogłoszeniowy najczęściej robią Ciotki, które maja wprawę:). Wszystko zależy od zasad ustalonych przez organizatora danego bazarku. Czasami ogłoszenia są poszczane raz, czasami ponawiane. Płaci się jakąś kwotę, która idzie na rzecz psa, na którego organizowany jest bazarek:)

Posted

Dzwoniłam do przychodni. Jancio nie siedzi w klatce, tylko chodzi sobie po gabinecie i dotrzymuje towarzystwa lekarzom i jakiemuś szczeniakowi (tego małego to akurat zabawia;)) Na koty w klatkach nie reaguje. Jest spokojny i miły:)

Posted

Mam nadzieję, że tak zostanie. Optymizmu trochę. Zresztą jutro pewnie będzie w klatce siedział :(, bo pacjenci będą przychodzić albo i jajka straci...