Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

fizia napisał(a):
Podesłałam Bufika jednej Pani, która szuka małego pieska - może akurat się zakocha

fizia napisał(a):
Pani myśli nad Kają

Bufik nadal czeka na swojego Człowieka

Licze na to, ze Pani sie jednak zdecyduje... Moze po prostu jest jej ciezko, tzreba moze jej pomoc ? Czy ona te psiaki juz widziala?

Posted

Dzięki serdeczne

a Pani się wycofała jednak

,,Ja w tej chwili czynie starania o pieska ze schroniska koło Wieliczki (Lednica Gorna chyba)(łatwiejszy transport). Tam będą robić wywiad (sprawdzać warunki mieszkaniowe itd) i prawdopodobnie uda mi się wziac tego pieska. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję za pomoc i porady"

Posted

dostałam dzisiaj takiego maila - może wreszcie się uda :)

Witam
na stronie http://katowice.szerlok.pl/oferta/maly-przytulak-bufik-wesoly-szczeniak-w-schroniskupomoz-mu-ID3GhH.html znalazłam zdjęcie śliczego psiaka, który wabi się Bufik. Chciałabym dowiedzieć się czy piesek znalazł już dom?? oraz jakie ewentualne formalności należy spełnić by móc przygarnąć do siebie BUFIKA.

Pozdrawiam.
Karolina

Posted

Trzymajcie kciuki, może się uda :)

mieszkam z rodzicami w bloku, mieszkanie jest właśnością prywatną ma ponad 50 m2 sasiaduje z parkiem, więc pies bedzie miał gdzie poharcowac z innymi psami,mamy tez działkę gdzie tata jest niemal codziennie od wiosny do jesieni wię maluch nie bedzie siedział w domu.
W domu mamy inne ziwerzaki t. zólwia i papugi w tym jedna przybłede, ogolnie w domu od zawsze były jakies zwirzaki wszystkie oprócz krolika, u ktorego wykryto wade genetyczna i niestety musielismy go uspic :( zdechly ze starosci.

W domu nie ma malych dzieci.
Wszyscy domownicy akceptują Bufika,
Co do wakacji i wyjazdów, ponieważ w domu są inne zwierzęta zawsze ktoś zostaje, więc tu nie bedzie problemu.

Mielismy juz psa po przejściach więc zdaje sobie sprawe z konsekwencji przygarniecia takiego malucha.
jezeli bedzie to potrzebne to spełnię warunek kastracji.
Tak jesteśmy gotowi do podpisania takiej umowy.
Pies bedzie zywiony karma sucha, puszkami dla psów i oczywiście będzie miał gotowane jedzenie typu makorony i tp.

Posted

Dostałam wiadomość ze schroniska, że Bufik pojechał właśnie do tej Pani Karoliny do Zabrza :) :)

Bardzo się cieszę i mam nadzieję, że będzie szczęśliwy

Bardzo Wam dziękuję za pomoc!!!

Posted

Mam wieści od Bufika :)

Witam
Tak w piątek zwolniłam się z pracy i przyjechałam po malucha.Podróz psiak zniosl niestety zle, (tak, ze cała tylna tapicerke mam do prania :)ale tak poza tym to maluch opanował wszystkich, to on dyktuje warunki z kim się będzie bawił, oraz u kogo bedzie siedział na kolanach. Najbardziej lubi poki co bawic się z dziadkiem i jak my to nazywamy w domu dawac mu brzuszek do przegladu. Babcia w sumie zadbała,żeby mały nie był głodny i zawsze cos dobrego mu zaserwuje, mimo zakazu. W sobotę został zaszczepiony przeciw chorobom wirusowym, przy czym szczepienie przeprowadzane jest na 2 tury dlatego 27 grudnia idziemy na drugi serię zastrzyków.Odwiedził też sklep zoologiczny gdzie oczarował swoim urokiem i grzecznością Panie, które zrobiły mu wyprawkę tj smycz, obróżkę, legowisko, smakołyki w tym do czyszczenia ząbków, szczotkę do futerka i wiele innych rzeczy, więc prawie cały bagażnik był zapakowany jego rzeczami. Trudno mi tylko określić czy jest ot tzw. kanapowiec, fotelowiec, czy podłogowiec bo śpi tam gdzie w danej chwili bardziej mu pasuje. Bardzo ładnie chodzi na smyczy,a od wczoraj jak chce na dwor to przynosi kapcia. W sumie jest tak jak w opisie,że to jedna wielka prztulanka,która chce być tylko głaskana i przytulana. W sumie jego dzień wyglada tak,że dwor, zabawa, głaskanie, przytulanie, spanie i znowu dwor, zabawa, głaskanie, przytulanie i tak do wieczora. Aha i co równie ważne,Bufik to teraz Misiek. Postanowiliśmy odciąc go od przeszłości i nadaliśmy nowe imię.Tak więc myslę, że zle mu nie jest. Obiecuję,że wyslę zdjęcia jak tylko zrzuce je na komputer.

Zapomniałam jeszcze podziękować Państwu za tego malucha :)A wszyscy, którzy nie chcieli go do siebie przygarnąć niech załują, bo nie ma nic lepszego niż jego podniesiony do góry ogon.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za Miska.
Karolina

Posted

Suuuuuuuuuuuuuuuuuuper!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo mii sie podoba to:

Trudno mi tylko określić czy jest ot tzw. kanapowiec, fotelowiec, czy podłogowiec bo śpi tam gdzie w danej chwili bardziej mu pasuje. Bardzo ładnie chodzi na smyczy,a od wczoraj jak chce na dwor to przynosi kapcia.

Inteligentny chlopak, nawet po przechrzceniu ;-)

Powodzenia w takim razie w nowym domku, choc z tego ci P. Karolina napisala, to raczej trafil do supe miejsca... ;-)