Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kurcze, namieszałyście mi w głowie. Już nie wiem co robić z "moją" Mini. Umówiłam się właśnie na Zielonogórskiej, bo nie mam kasy na płatną:shake:. A ona pewnie też zaciążona od ok. 2 tygodni, ale wetka o tym wie. Sama powiedziała, by jak najszybciej. Mam nadzieję, że dwa tygodnie po cieczce to nie za wcześnie.
Zbieram kasę na bazarku, niestety to za mało.

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wybaczcie, że nie udzielałam się ale nie miałam czasu, mimo to czytałam wszystkie informacje dotyczące puni.

Jak Punia czuje się dziś ? wszystko się udało?

Posted

Misia jest w trakcie zabiegu na Wesołej. Została dokładnie przebadana, obmacana, obejrzana. Najprawdopodobniej ma około 2 lat. Jest duże prawdopodobieństwo, że jest to mix jamnika szorstkowłosego. Jako, że nie wiadomo kim był tatuś jednak została podjęta decyzja o sterylce aborcyjnej. Na razie tyle informacji

Posted

Już po zabiegu. Przebiegł bez sensacji. Zarodków było 5. Teraz Misia leży pod kroplówką i budzi się. Szew maluśki. Na bank wszystko będzie dobrze :)

Posted

Misia już w domu :multi: Z lecznicy do samochodu i z samochodu do domu weszła na własnych łapkach. Biedna jest głodna :evil_lol: A nie wolno jej karmić. Wesolutko chodzi po domu. Szew jest malusieńki. Całą impreza kosztowała nas 215 zeta, ale warto było. Teraz tylko od nas zależy jak ją dopilnujemy :)

Posted

Jak bardzo głodna, to ja bym dała rosołku np. - troszeczkę. Wody można, to i rosołek nie zaszkodzi. Daj, bo potem brzuszek bedzie ją bolał.
Dobrze, że już po wszystkim. Teraz tylko beztrosko żyć.

Posted

Pipi napisał(a):
Jak bardzo głodna, to ja bym dała rosołku np. - troszeczkę. Wody można, to i rosołek nie zaszkodzi. Daj, bo potem brzuszek bedzie ją bolał.
Dobrze, że już po wszystkim. Teraz tylko beztrosko żyć.

Pipi jesteś kochana, ale Pan doktor prosił żeby nawet wody nie dawać. Jakoś przecierpiała. W nocy w brzuszku jej burczało. Odpukać jest bardzo grzeczna w ogóle nie interesuje się opatrunkiem.

Posted

Jak patrzę za okno to nie mogę się nacieszyć, że Drama zdecydowała się poprosić Dogomanię o pomoc, Pipi pędem poleciała po pieska, Olga7 zagadała do mnie na Gadulcu. Wszystkim Wam bardzo dziękujemy Misia i jej cała ludzka, psio, kocio nowa rodzinka :loveu::loveu::loveu:

Posted

Dobrze, że noc już za Wami. Co Kraj to obyczaj, co wet to zwyczaj. Nie znam się na tym, ale u mnie wszystkie psy i koty, jak chciały pić po kastracji, to piły po kilka łyczków. Punia moja zjadła własnie rosołku i nic się nie stało. Pewnie, że lepiej, żeby nie, bo dostają kroplówę i od takiego głodu sie nie umiera.Ja wiem z własnego doświadczenia, że jak tylko wybudziłam sie z narkozy po operacji, baaaardzo chciało mi się jeść i lekarz powiedział dać jej jeść. Nic w kuchni szpitalnej już nie było, to jakas pani dała mi pączka, a z kuchenki przynieśli kisiel ;), od razu lepiej się poczułam. Przestał boleć mnie żołądek.
Trzymajcie się cieplutko i nie próbujcie nawet odśnieżać, nie ma sensu. Ja namachałam się szuflą i wszystko na marne. Sypie niemiłosiernie. Biedne zwierzęta. U mnie we wsi leżą na śniegu, skulone.

Posted

Misia radosna i wesoła. Już szaleje po swojemu. Apetyt wrócił całkowicie. Jedyny problem to, że marznie, bo brzuszek mocno wygolony. Dziś dostała antybiotyk w zastrzyku i piorunem kawałek sera do gębusi. Szew suchutki czyściutki

Posted

joi napisał(a):
Misia radosna i wesoła. Już szaleje po swojemu. Apetyt wrócił całkowicie. Jedyny problem to, że marznie, bo brzuszek mocno wygolony. Dziś dostała antybiotyk w zastrzyku i piorunem kawałek sera do gębusi. Szew suchutki czyściutki

Cieszę się, że Misia doszła już do siebie :)
A jak marznie, to chyba sweterek trzeba zakupić, albo zrobić a drutach jak ktoś ma talent ;)

Posted

Cieszę się, że Punia już się dobrze czuje, cały czas trzymałam za nią kciuki : )) dzielna psinka :)

Cioteczki kolejny bezdomny pies, tym razem moja mama wzięła go do domu, jutro założę o nim temat.
Taki biały puchatek :)