joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Słuchajcie nie ma problemu, myślę że z tak rozsądną osobą jak Pipi dogadamy się z problemu. Wiem, że Pipi ma 17 psów a ja tylko 6 więc zaproponowałam dom u mnie. Jak już piesia będzie w Białym na pewno podejmiemy rozsądną decyzję :) Quote
zachary Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Śledzę wątek Puni i ....już nie bardzo wiem, czy joi oferuje Puni ds czy dt?....W poście 95, który cytuje jaanna019 jest napisane,że joi na bank oferuje Puni dom tymczasowy, później sama joi napisała,że u niej to tylko dom stały, a nie tymczas.Joi napisała,że po prostu wzięłaby sunię do siebie, dałaby jej posłanie do spania, miskę i w razie potrzeby opiekę weterynaryjną.....Nie wiem, czy się czepiam, ale tylko tyle?...Może joi tylko tak chłodno przedstawiła wizję swojego ds dla Puni, a tak naprawdę sunia jej się bardzo spodobała i da jej to, czego oprócz kocyka i michy psu potrzeba....?... Quote
Sabina02 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Joi chyba oferuje DS, ale ma juz 6 psow. Punia bylaby chyba siodmym psem... Nie wiem czy to nie za duzo jak na DS. :oops: Moze lepiej zeby wziela ja jako DT? A Pipi ma az 17 psow??? Czy podoła z nastepnym?? Quote
jaanna019 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Tu chyba powinna decydować osoba, która psa znalazła? nie wiem. Natomiast nawet jeśli u joi byłby tymczas a nie dom stały to i tak to jest lepsze dla psa. Dziewczyny (joi i Pipi) są chyba w kontakcie telefonicznym, więc jakoś się dogadają. Joi co ty na to? Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Drama napisał(a):Strasznie piszczy i chce wyjść ale musi zostać na podwórku :( Uważaj na nią, proszę...Nie spuszczaj z oczu! Wystarczy moment nieuwagi, ktoś nie domknie bramki i będzie po psie, a pomoc jest już tak blisko. Nie masz jej gdzie zamknąć? Jakaś szopa szczelna garaż, łazienka, pokój? W ostateczności uwiązać na chwilę...Tylko nie pozwól uciec. Tyle psów niedawno zginęło w Krakowie właśnie takich dopiero co uratowanych, znalezionych albo zaadoptowanych. joi napisał(a):Słuchajcie nie ma problemu, myślę że z tak rozsądną osobą jak Pipi dogadamy się z problemu. Wiem, że Pipi ma 17 psów a ja tylko 6 więc zaproponowałam dom u mnie. Jak już piesia będzie w Białym na pewno podejmiemy rozsądną decyzję :) Jejku Pipi...To już prawie małe schronisko :iloveyou: Tym bardziej chylę czoła przed Twoją hojnością i wielkim secem. Najważniejsze, żeby Punia była bezpieczna i trafiła do domu. Później będziemy mieć chwilę czasu na dogadanie i ewentualne zmiany lub dalsze szukanie domu. Czekam jak na szpilkach na Pipi. Quote
zachary Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Mam nadzieję,że się dogadają, z korzyścią dla Puni, oczywiście. Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Hi hi...Koniecznie z korzyścią dla Puni :kciuki: Quote
dreag Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Żeby tylko nie zwiała w nowym miejscu, skoro tak chce wymknąć się dramie. To faktycznie bardzo często się zdarza, nie tylko w Krakowie... Byłoby najlepiej, by mogła siedzieć w domku pod czujnym okiem. Zresztą wystarczająco się już wymarzła. Quote
Olga7 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Punia biedna pewnie boi się ,bo ją uwięziono i nie może wyjsc a nawykla już do wolnosci i poniewierki na ulicy.Nie wie co ją może czekać. Mam nadzieję,że ciotki dogadają się i nie będzie problemów u kogo zostanie Punia i czy będzie trzeba jej szukać nowego domu ,czy też zostanie na stale już. Bedzie już bliżej jednak niż w Suwalkach . W razie czego ,to cioteczki obie wiedzą,że możemy im zapewnić więcej taki psów jak Puni do ratowania ,nie zabraknie im na pewno...:razz: Pipi to ma ich aż nadmiar ciągle wokól siebie i u siebie-takich bezdomnych ...a Joi też zna ten problem ,bo pomaga też takim biedakom psom i kotom .Chwala wam za to ,dobre kobiety. Quote
mshume Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ważne,zeby sunia była w DT. To piękna psinka i po wyczesaniu i ogłoszeniu nie będzie szukać domu dłużej jak 10 dni :) Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Właśnie była u mnie Pipi i zabrała Punię :) Pojechały razem do domu! Punia była bardzo spokojna, Pipi położyła ją na siedzenie a ta się położyła i czekała na nią ;) Pipi jak będzie w domu to zdecydujemy wszystkie co robić dalej ;) Quote
Sabina02 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Nareszcie sunia jest bezpieczna! Dziekujemy Ci Pipi!!! Jestes prawdziwym Aniolem! :loveu: Zrobie wyroznione Allegro Puni zeby szybciutko znalazla domek. Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Moi mili, jestem po rozmowie z Pipi, która już jedzie do Białegostoku. Mówiła, że suczka jest bardzo zniedbana i być może jest w ciąży. Ustaliłyśmy, że dziewczynkę zabiorę do siebie. Ustaliłyśmy też, że jeśli znajdzie się jakiś dom gdzie na pewno będzie miała lepiej niż u mnie to proszę bardzo. Jeśli nie znajdzie się to zostanie u mnie i już. Jeśli macie jakieś pytania, wątpliwości to proszę bardzo, chętnie odpowiem. Czy wszyscy zgadzają się na takie rozwiązanie? Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Czemy aż Pipi dojedzie do domu i coś napisze o Puni :) już nie mogę się doczekać !:p Quote
jaanna019 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jestem za :) a suczce jak najszybciej trzeba umówić zabieg na Zielonogórskiej. Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Joi ja mam pytanie. Jeżeli weźmiesz sunie do siebie to czy będziesz mogła podawać informacje co się z nią dzieje i czy bez naszej wiedzy nigdzie dalej jej nie oddasz? Wybacz, że zadaje takie pytania ale boję się o sunię :( Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Drama oczywiście, że będą informacje i bez Waszej wiedzy nie postanowię nic co do dalszych jej losów. Joanno019 my nasze zwierzaki leczymy na Wesołej u dr. Kasi Kalinowskiej lub u dr Tereni, może tak być? Quote
dreag Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 jaanna019 napisał(a):Jestem za :) a suczce jak najszybciej trzeba umówić zabieg na Zielonogórskiej. Na Zielonogórskiej są bezpłatne sterylki (o ile nie zaciążona), dlatego jaanna019 proponuje tą lecznicę. Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Joi, czyli dzisiaj Sunia będzie u Ciebie ?;) Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Tak i postaram się zrobić fotki i wstawić na forum :) Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No to 2/3 planu wykonane :-) Sunia złapana i przekazana do dt. Dobra robota Drama :happy1: Trzymam kciuki za bezpieczna podróż :kciuki: Czyli jednak u joi byłby to raczej DOM TYMCZASOWY z możliwością przekwalifikowania na DOM STAŁY gdyby nikt godny zaufania się nie znalazł, tak? Nie ma w tym nic złego. Może joi przy mniejszej nieco choć bardzo imponującej gromadce miałaby więcej czasu dla Puni niż Pipi :hmmmm: Gdy wcześniej pytałam na jakich warunkach Punia mogłaby mieszkać u joi ta odpowiedziała, że to nie dt. Hm... Coś dzisiaj niekumata jakaś jestem albo co :roll: Gdzie Punia nie wyląduje podtrzymuje gotowość do ogłaszania w internecie pod warunkiem oczywiście, że będziemy na bieżąco informowane co u suni słychać, jaki ma charakterek, jaki dom będzie dla niej najlepszy no i jeśli dy dostarczać nam będzie ślicznych zdjęć :eviltong: Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 dreag napisał(a):Na Zielonogórskiej są bezpłatne sterylki (o ile nie zaciążona), dlatego jaanna019 proponuje tą lecznicę. Wiem, ale to wszystko idzie przez TOZ a wiem, że Wesołą ma też umowę z TOZem. Dowiadywałam się bo będę miała kotkę do sterylki Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 A jak suka jest w ciąży to już nie sterylizują? W razie czego... wpłacam do skarbonki sterylkowej i być może mogłabym pomóc w pokryciu kosztów sterylizacji tylko potrzebna będzie faktura i wcześniej podać trzeba cenę zabiegu, datę i adres lecznicy. Chyba tyle. Quote
dreag Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Lidan napisał(a):A jak suka jest w ciąży to już nie sterylizują? W razie czego... wpłacam do skarbonki sterylkowej i być może mogłabym pomóc w pokryciu kosztów sterylizacji tylko potrzebna będzie faktura i wcześniej podać trzeba cenę zabiegu, datę i adres lecznicy. Chyba tyle. Sterylizują, ale za opłatą. Tylko w tej jest możliwość bezpłatnej, w innych są płatne bez względu czy w ciąży czy nie. Na Zielonogórskiej wysterylizować za darmo może każdy, nie tylko przez TOZ - sukę, psa pańskiego czy bezdomnego. Chyba, że trzeba to zrobić na cito, to już należy się uśmiechnąć do tozowej koleżanki:lol:. Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 To ja znikam na razie, jadę na umówione spotkanie z Pipi. Quote
Recommended Posts