jaanna019 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Najpierw to zaznaczę, że nie ja decyduję o psie, ale jeśli są jakiekolwiek wątpliwości to uważam, że nie należy psa wysyłać na niepewne. Piszę tu na wątku oficjalnie żeby nie było nieporozumień, to moje zdanie. Staram się znaleźć jej dt w Białymstoku ale nawet jak się uda to będzie to dt awaryjne na krótki czas. Pipi ma wystarczająco dużo psów nie obciążajmy jej kolejnym. Quote
Sabina02 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Bardzo prosze wszystkich o pisanie NA TEMAT. Sunia spi pod golym niebem, zima sie zbliza. To nie jest miejsce i czas na zadne klutnie. Ja rowniez nie decyduje w sprawie Puni. Jestem od niej daleko i staram sie pomoc wirtualnie, ewentualnie finansowo. Zauwazylam ze na watku malo sie dzieje a sunia czeka, wiec postanowilam rozglosic sprawe na dogo. Napewno wkrotce bede tu Drama i zobaczymy co dalej. Quote
Olga7 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/191916-Dafi-i-Tobi%C5%9B-w-DT-szukamy-dom%C3%B3w!!-3-maluchy-w-DS-%29-DZI%C4%98KUJEMY-wszystkim-za-pomoc!!!?p=15727981#post15727981 No to zajrzelismy na wątek Dafi,jak chciala Niebieska. Quote
Olga7 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Moze Ewanka by wzięla Punię w takim razie ? Jesli Pipi ma za duzo na swojej glowie już psów? Albo Lilka kolo Kluczborka ? To tez nie sa drogie dt ,jesli nie ma nic blizej ...Szkoda,ze mieszkam daleko dosc od Suwalk ,bo poki co bysmy moze dali kąt /bezplatnie oczywiscie/ Puni , ..poki nie znajdzie domu. Szkoda bardzo tej suni.Tak nieduzą sunie na upartego nawet pkp/pks moze by przewiezc ,jesli nie ma kasy na paliwo. Quote
joanna83 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 jaanna019 napisał(a):Najpierw to zaznaczę, że nie ja decyduję o psie, ale jeśli są jakiekolwiek wątpliwości to uważam, że nie należy psa wysyłać na niepewne. Piszę tu na wątku oficjalnie żeby nie było nieporozumień, to moje zdanie. Staram się znaleźć jej dt w Białymstoku ale nawet jak się uda to będzie to dt awaryjne na krótki czas. Pipi ma wystarczająco dużo psów nie obciążajmy jej kolejnym. Przepraszam, że się wtrącę, ale poczytuję wątek sunieczki i wydaje mi się, że obarczanie Pipi kolejnym psem, to bardzo zły pomysł. Dziwią mnie takie propozycje od osób, które przecież są na wątkach Pipi i doskonale wiedzą ile ona ma psów i jakie ma możliwości. Szukajmy jej innego tymczasu, chociaż wiem, że to trudne, ale nie niemożliwe. Quote
omi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ale jutro cała okolica z czystym sumieniem ruszy do kościoła...łyknie komunie ....i spokojnie przejdzie obok zmarzniętego i mokrego brata mniejszego... Quote
Pipi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ja sama zaproponowałam suni dt, nikt mnie nie obarczał. Jeśli śpi na gołej ziemi takie małe cudo i nie ma dla niej miejsca, to myślę, że na daną chwilę jeszcze dam radę. Ona malutka, to w mieszkaniu może pobyć. Zaproponowałam, ponieważ nikogo nie było chętnego, a ona potrzebuje pomocy, w sensie schronienia przede wszystkim. Bywało u mnie dużo więcej, i pomyslałam, że damy jakoś radę, bo wiem, że nie zostanę z tym sama. Jednak jeśli jest ktos chętny, to przecież nie ma problemu, tylko, że pogoda straszna i czasu nie ma. Quote
omi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Pipi Ty na 100% pójdziesz w butach do nieba...czapki z głów przed Tobą Kobieto!!! Quote
leni356 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Pipi napisał(a):Ja sama zaproponowałam suni dt, nikt mnie nie obarczał. Jeśli śpi na gołej ziemi takie małe cudo i nie ma dla niej miejsca, to myślę, że na daną chwilę jeszcze dam radę. Ona malutka, to w mieszkaniu może pobyć. Zaproponowałam, ponieważ nikogo nie było chętnego, a ona potrzebuje pomocy, w sensie schronienia przede wszystkim. Bywało u mnie dużo więcej, i pomyslałam, że damy jakoś radę, bo wiem, że nie zostanę z tym sama. Jednak jeśli jest ktos chętny, to przecież nie ma problemu, tylko, że pogoda straszna i czasu nie ma. Pipi, jesteś wielka :loveu: Quote
Pipi Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 omi napisał(a):Pipi Ty na 100% pójdziesz w butach do nieba...czapki z głów przed Tobą Kobieto!!! Oj tam, ale dziękuje, bardzo mi miło. Coś Wam powiem. . . ., bo ja rozumiem, bo współczuję, bo wiem jak to jest, bo nie raz było mi zimno, byłam głodna, zaszczuta i poniżona. Było, minęło, ale pamiętam i nikomu nie życzę. A ponieważ to nie zwierzęta zgotowały mi te "przyjemności", pomagam jak tylko umiem właśnie im. Zresztą ludzi też kocham i obok krzywdy nie przejdę obojętnie. Szkoda tylko, że moje możliwości są takie ubogie. Ale to tak na marginesie. . . . . Quote
Lidan Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ja ślepa jestem chyba bo nie widziałam żadnej propozycji od Pipi dopiero teraz jak dziewczyny zaczęły się sprzeciwiać przeciwko obciążaniu tej cioteczki :iloveyou: Sunia wygląda cudnie. kudłate psiaki często maja większe wzięcie niż gładkowłose więc jest szansa, że mała długo na tym DT nie zabawi. Ze swej strony obiecuję pomóc w ogłoszeniach i jeśli trzeba dorzucę kilka zł do karmy lub na weterynarza. Już zaczęłam robić ogłoszenia ale mamy tak mało wiadomości na temat Puni :niewiem: http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa-Prosz%C4%99-NIE-pisa%C4%87-na-tym-w%C4%85tku!/page28 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/9153139_pomoz_znalezc_dom_dla_malej_puni.html http://www.eoferty.com.pl/pomoz_znalezc_do_dla_puni_212185.html http://www.kupsprzedaj.pl/zwierzeta/do_adopcji/psy/showAdvert4728030.html http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Pomoz-znalezc-dom-dla-Puni-Pilne-W0QQAdIdZ242096820 http://www.sprzedasz.pl/pomoz_znalezc_dom_dla_puni_pilne,20101113201333.html http://www.darmobranie.pl/oddam_za_darmo/zwierzeta/6738/pomoz_znalezc_dom_dla_malej_puni.php http://www.nasipupile.pl/ogloszenia/zobacz/pomoz-znalezc-dom-dla-puni-pilne_7978.html http://owi.pl/ogloszenie/Pomoz_znalezc_dom_dla_Puni._Pilne,248687 http://www.nalepka.info/1,3306,ogloszenie.html Quote
Sabina02 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 To teraz czekamy na Drame... Jak tu wejdzie to az sie zdziwi ile wspanialych ludzi przyszlo na watek Puni. :multi: Dziekuje Wam wszytkim - za zaoferowanie DT, za ogloszenia i za obecnosc tutaj! :loveu: Zobaczymy co napisze Drama. Quote
Poker Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ja też dorzucę parę gorszy dla suni,żeby Pipi jak najmniej obarczać wydatkami. Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Przeczytałam wiadomość od Pipi dużo wcześniej ale nie miałam za bardzo czasu aby odpisać. Pipi sama zaoferowała, że może przygarnąć kolejnego psiaka i nikt jej nie narzucał niczego. Zdziwiłam się bardzo widząc tak dużo postów. Jeżeli Pipi zgodzi się to oczywiście Punie oddam w jej ręcę. Tylko musimy ustalić kiedy po nią przyjedzie bo muszę małą zagonić do garażu aby mi nigdziej nie uciekła ;) Quote
Pipi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 emdziolek napisał(a):Jej , sliczna sunieczka.. mi sie wydaje ze ktos kupił sunie bo miała byc yorczkiem ale wyszedł taki cudny kundelek ... to wyrzucili..... Ja jestem z Suwałk, jak bedzie potrzeba to postaram sie pomóc.. W dalszym ciągu nie ma konkretnej propozycji. Emdziolek odezwała się trzy dni temu i napisała, że jak trzeba będzie to postara się pomóc. Mnie sie wydaje, że chyba od pierwszego postu wiadomo, że jest potrzeba i to bardzo. Dowiedziałam się o Puni z wątku o Misiu, który dawno jest w ds i zobaczyłam po dłuższej przerwie na jego wątku post, więc weszłam. Misio był z wsi obok mnie. Myślałam, że sa o nim jakieś wiadomości. Nie siedzę i nie wyszukuję psów, bo mam ich trochę i sama potrzebuje pomocy, a swego czasu potrzebowałam jej bardzo, ale jeśli nikt przez 4 dni nie może jej zabrać z ulicy, a jest adopcyjna i jest tu dużo osób, które jej dalej pomogą, to myślę, że nie ma problemu, żeby trafiła do mnie. Tak jak już pisałam w łóżku jest dość miejsca, psy "moje" są przyjazne, damy radę. Jeśli ktoś jest przeciwny, nie ma problemu, mogę pomóc inaczej. Np. dziś za godzinę będę w Białymstoku, w sprawie osobistej, rodzinnej. W kierunku Suwałk i tak trzeba jechać przez Białystok, więc ok godziny 14 będę już wolna i jeśli coś, to mogę np. pojechać po Punię i dowieźć ją do Białegostku. Proszę pomyślcie o tym, bo jeszcze ok godziny będę tylko w domu. Potem jak wrócę do domu z powrotem, to już nie będę mogła jechać. Podaję jeszcze raz nr telefonu 721544369 Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 [quote name='Pipi']W dalszym ciągu nie ma konkretnej propozycji. Emdziolek odezwała się trzy dni temu i napisała, że jak trzeba będzie to postara się pomóc. Mnie sie wydaje, że chyba od pierwszego postu wiadomo, że jest potrzeba i to bardzo. Dowiedziałam się o Puni z wątku o Misiu, który dawno jest w ds i zobaczyłam po dłuższej przerwie na jego wątku post, więc weszłam. Misio był z wsi obok mnie. Myślałam, że sa o nim jakieś wiadomości. Nie siedzę i nie wyszukuję psów, bo mam ich trochę i sama potrzebuje pomocy, a swego czasu potrzebowałam jej bardzo, ale jeśli nikt przez 4 dni nie może jej zabrać z ulicy, a jest adopcyjna i jest tu dużo osób, które jej dalej pomogą, to myślę, że nie ma problemu, żeby trafiła do mnie. Tak jak już pisałam w łóżku jest dość miejsca, psy "moje" są przyjazne, damy radę. Jeśli ktoś jest przeciwny, nie ma problemu, mogę pomóc inaczej. Np. dziś za godzinę będę w Białymstoku, w sprawie osobistej, rodzinnej. W kierunku Suwałk i tak trzeba jechać przez Białystok, więc ok godziny 14 będę już wolna i jeśli coś, to mogę np. pojechać po Punię i dowieźć ją do Białegostku. Proszę pomyślcie o tym, bo jeszcze ok godziny będę tylko w domu. Potem jak wrócę do domu z powrotem, to już nie będę mogła jechać. Podaję jeszcze raz nr telefonu 721544369 No proszę... i przeszedł transport i możliwość zabrania Puni pod dach koło nosa :niewiem: Nie mnie tu decydować ale uważam, że sprawą priorytetowa jest zabranie stamtąd psa więc jeśli jest taka okazja należy z niej skorzystać. Przynajmniej wiedzielibyśmy czy sunia zdrowa, czy oby nie w ciąży i w jakim wieku itp. Nikt niczego konkretniejszego nie zaproponował do tej pory. Może sama zadzwoń do Dramy. W pierwszym poście był podany chyba jej nr telefonu. 516141269 Wysłałam do Dramy smsa z prośba o kontakt z Pipi. Może się odezwie. Próbowałam wczoraj wstawić zrobione naprędce banerki dla Puni ale widzę, że nie wstawiły się...Pewnie zasnęłam w trakcie ;-) Oto one. Quote
Olga7 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Piszę wlasnie na gg z Joi /od bassetki Didi/ z okolic Bialegostoku i zaraz bedzie rozm. Joi z Pipi o Puni . Moze cos ustalą ?. Może jest nawet szansa na dobry ,zaufany dt/ds u Joi ,żeby nie obarczać juz Pipi? Zobaczymy ,co ustalą tel. obie cioteczki apotem osobiście już dogadają.:p To wątek zwierzaków Joi : http://www.dogomania.pl/threads/133031-Judi-Bassety-i-Koty-od-wczoraj-%C5%81atka Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Dzwoniła parę minut temu Pipi i rozmawiała z moją mama bo Ja spałam. Do godziny 14 będzie mogła zajechać po punię ! :] Quote
kabaja Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 ja też myśle ,że propzycja Pipi spadła jak z nieba /Pipi jesteś jak zwykle Wielka / .Jest jeszcze czas aby z niej skorzystać .Musimy pomóc Puni dopóki mamy jeszcze taką możliwość .Miałam taką samą sytuacje co Drama i dwa tygodnie temu sunia poprosu znikneła .NIe mogę sobie tego darować /chociaż wciąż mam nadzieje ,że sunie odnajde / . Dlatego wiem jak ważny jest czas . JEśli znajdzie się inny DT to nawet będzie łatwiejszy transport od Pipi . Oczywiście oferuje swoją pomoc dla Puni Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Czy to znaczy, że Punia pojedzie dzisiaj do Pipi?? Drama dostałaś mojego smska? ;-) Wysyłałam z komputera :p Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Tak, Puńka pojedzie dziś do Pipi :D Quote
Lidan Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Jejku...Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało :kciuki: Też się okropnie boje, żeby mała gdzieś nagle nie wywędrowała, żeby właściciel działki jej nie wygonił, dzieci nie zabrały do zabawy i nie porzuciły kawałek dalej...Przepraszam za mój pesymizm ale tak się denerwuję i nie przestanę dopóki nie przeczytam, że Punia jest bezpieczna. Quote
Drama Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 Lidan dostałam, dostałam smsa :) Quote
joi Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Ustaliłyśmy, że ja na pewno i na bank mogę zaoferować Puni dom tymczasowy. Teraz tylko kwestia przetransportowania jej z Suwałk do Białegostoku. Z Białego swobodnie ją odbiorę. Teraz będę dzwonić do Dramy. Może coś ustalimy Quote
Recommended Posts