Drama Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [FONT=Arial]Suczka Punia od ponad 3 miesięcy zasiedla się parę metrów od mojego domu.[/FONT] [FONT=Arial]Nie mogę wziąć suczki do swojego domu ponieważ mam już psa i kota a na kolejnego rodzice by się nie zgodzili.[/FONT] [FONT=Arial]Punia śpi, siedzi, je, cały czas w jednym miejscu. Nie ważne czy wieje wiatr, pada deszcz, jest burza, ona cały czas tam siedzi i nie zmienia miejsca, jedyne co pobiega po ulicy i zniknie gdzieś na parę godzin.[/FONT] [FONT=Arial]Tak strasznie mi jej szkoda, jest naprawdę słodkim pieskiem, ale nikt się nigdy nią konkretnie nie zainteresował. Sąsiad i moje rodzina donosimy jej czasem jedzenie, dajemy tyle ile możemy. Jest już listopad a ja się strasznie o nią boję, nie chce aby siedziała cały czas na mrozie.[/FONT] [FONT=Arial]Proszę o pomoc! Znajdźmy dla Puńki właściciela ![/FONT] [FONT=Arial]Mieszkam 18km od Suwałk. [/FONT] KONTAKT TELEFONICZNY 516141269 Dołączam zdjęcia Puni: Ma takie śliczne oczka. Zdjęcia robione parę minut temu. Quote
yup Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 matko...moze chociaz jej jakies prowizoryczne schronienie zorganizowac? ja kiedys zrobilam "bude" dla bezdomniaka z duuuzej szuflady-skrzyni. jesli masz mozliwosc cos takiego zrobic...szkoda jej deszcze biedna cala morkra w tym błocku:( Quote
Drama Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Niestety nie ma takiej możliwości bo jest to teren sąsiada i on nie pozwala tam niczego postawić, chciał wygonić tego psiaka. Pomóżmy jej :( Quote
zachary Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Piękna kudłaczka, widać,że była domowa....i ktoś wywalił albo się zgubiła....Trzeba ją wrzucić na wątek Kudłaczy, koniecznie! Quote
Drama Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Zachary jeżeli możesz to wrzuć ją na wątek kudłaczy, bo ja jestem w tym wszystkim zielona. Quote
zachary Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/146370-Kudłacze-w-potrzebie-wątek-dyskusyjny-PROSZĘ-O-NIECYTOWANIE-ZDJĘĆ!!/page537 drama, poprosiłam o to kochaną cioteczkę lidan i ona już tam wstawiła Punię, nawet na dwa wątki.Zaraz jeszcze spróbuję wstawić ten drugi link. Quote
mshume Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Jaka biedna kudłatka :( Jakiej wielkosci jest sunia? Quote
bianka0 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Jest ładna, ale dopóki przebywa na ulicy nawet ogłoszeń nie można jej zrobić. Żeby ją ogłaszać musisz mieć pewność, że jak ludzie zadzwonią to ona tam będzie. Quote
zachary Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Tak, bianka0, super by było aby ją gdzieś migiem zabrać z tej działki do dt...Może jest ktoś z Suwałk na dogo?Na Podlasiu zaczęło lać, na Mazurach też i ma lać długo...Biedna sunia, mokro i zimno... Quote
bianka0 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Drama napisał(a):Niestety nie ma takiej możliwości bo jest to teren sąsiada i on nie pozwala tam niczego postawić, chciał wygonić tego psiaka. Pomóżmy jej :( A gdybyście budę postawiły na swojej posesji i tam stawiały jedzenie, Punia wybrałaby pewnie Waszą działkę. Quote
emdziolek Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Jej , sliczna sunieczka.. mi sie wydaje ze ktos kupił sunie bo miała byc yorczkiem ale wyszedł taki cudny kundelek ... to wyrzucili..... Ja jestem z Suwałk, jak bedzie potrzeba to postaram sie pomóc.. Quote
zachary Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Witaj emdziolku, super, że jesteś.Pewnie było jak piszesz, a sunia chyba pochodzi z Suwałk, a wywieziono paręnaście km dalej, aby przypadkiem nie wróciła z powrotem...Może pojawi się dzisiaj drama, to odpowie na pytania.Bardzo fajny kudłaczek. Quote
dreag Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Wystawiłam jej allegro z linkiem na wątek, przydałby się jeszcze jakiś nr telefonu, by można było zapytać w jej sprawie. Quote
leni356 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 dreag napisał(a):Wystawiłam jej allegro z linkiem na wątek, przydałby się jeszcze jakiś nr telefonu, by można było zapytać w jej sprawie. Wykasuj koniecznie z allegro link do wątku, uwierz że nie zawsze zgłaszają się ludzie jacy byśmy chcieli Quote
Poker Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 biedna maleńka. A może Twoi rodzice zgodziliby się pomóc suni , gdybyśmy zapewnili jej karmę i opiekę weterynaryjną i oczywiście szukali domku ? Quote
Niebieska713 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Zagladam...ona ma takie smutne oczka....:placz: Quote
zachary Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Całą noc lało i teraz też...Mam nadzieję,że ona nie moknie na "swoim" miejscu, tylko się gdzieś ukryła...Może drama pojawi się i odpowie na zadane pytania o wielkość suni i możliwość współpracy z emdziolkiem, która zaoferowała pomoc sunieczce....Czekamy... Quote
Drama Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Sunia nawet nie sięga do kolan, taki mały kudłaczek z niej. Ja chciałam przygarnąć ją na podwórko ale mój tata nie zgodzi się, dlatego, że mamy swoją sunię przebywającą na podwórku i 3 małe kotki. Punię widzę codziennie w tym samym miejscu, przez całą noc padało a ona tam siedziała. Podobno wcześniej "mieszkała" w tartaku i tak miała swoją budę ale możliwe, że ją wygonili i od końca wakacji przebywa cały czas tuż obok mojego domu. Quote
zachary Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 drama, a możesz skontaktować się na pw z emdziolkiem.Może ona coś wymyśli na cito, aby sunię zabrać z tego deszczu i zimna i lepiej poznać.Skoro kochana dreag dała już ogłoszenie na allegro, to dobrze by było, aby ktoś mógł coś więcej powiedzieć o sunieczce. Biedne samotne, smutne maleństwo i nawet nie schowa się od deszczu.... Quote
eve-w Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Czy w razie czego macie jakiś transport małej w okolice lub do Warszawy? Zrób jej proszę więcej zdjęć... Quote
Drama Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Zachary wysyłam Ci wiadomość na priv, to jest bardzo ważne. Quote
Drama Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Droga Eve, jutro zrobię jej więcej zdjęć i dodam. Dlaczego akurat w okolice Warszawy? Jesteś zainteresowana przygarnięciem kudłaczka ? Quote
eve-w Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Przygarnac jej niestety nie przygarne, ale szukamy DT, a jezeli znajdziemy bedzie w okolicach Warszawy, stąd moje pytanie. I z niecierpliwością czekam na fotki Puni. Quote
Lidan Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 dreag napisał(a):Wystawiłam jej allegro z linkiem na wątek, przydałby się jeszcze jakiś nr telefonu, by można było zapytać w jej sprawie. No właśnie...Jakiś kontakt jest konieczny do ogłoszeń. Nawet na wątkach kudłaczy proszą o podanie jakiegoś kontaktu. Quote
Drama Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Jutro zrobię jej zdjęcia. Wracając do domu zobaczyłam sunię leżącą w tym samym miejscu co zawsze, a tak zimno na podwórku, deszcz pada i wiatr wieje :( Telefon komórkowy podałam już dla " dreag" Quote
Recommended Posts