Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]Suczka Punia od ponad 3 miesięcy zasiedla się parę metrów od mojego domu.[/FONT]
[FONT=Arial]Nie mogę wziąć suczki do swojego domu ponieważ mam już psa i kota a na kolejnego rodzice by się nie zgodzili.[/FONT]

[FONT=Arial]Punia śpi, siedzi, je, cały czas w jednym miejscu. Nie ważne czy wieje wiatr, pada deszcz, jest burza, ona cały czas tam siedzi i nie zmienia miejsca, jedyne co pobiega po ulicy i zniknie gdzieś na parę godzin.[/FONT]
[FONT=Arial]Tak strasznie mi jej szkoda, jest naprawdę słodkim pieskiem, ale nikt się nigdy nią konkretnie nie zainteresował. Sąsiad i moje rodzina donosimy jej czasem jedzenie, dajemy tyle ile możemy. Jest już listopad a ja się strasznie o nią boję, nie chce aby siedziała cały czas na mrozie.[/FONT]

[FONT=Arial]Proszę o pomoc! Znajdźmy dla Puńki właściciela ![/FONT]
[FONT=Arial]Mieszkam 18km od Suwałk. [/FONT]

KONTAKT TELEFONICZNY
516141269

Dołączam zdjęcia Puni:

Ma takie śliczne oczka. Zdjęcia robione parę minut temu.

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matko...moze chociaz jej jakies prowizoryczne schronienie zorganizowac? ja kiedys zrobilam "bude" dla bezdomniaka z duuuzej szuflady-skrzyni. jesli masz mozliwosc cos takiego zrobic...szkoda jej deszcze biedna cala morkra w tym błocku:(

Posted

Niestety nie ma takiej możliwości bo jest to teren sąsiada i on nie pozwala tam niczego postawić, chciał wygonić tego psiaka.

Pomóżmy jej :(

Posted

Tak, bianka0, super by było aby ją gdzieś migiem zabrać z tej działki do dt...Może jest ktoś z Suwałk na dogo?Na Podlasiu zaczęło lać, na Mazurach też i ma lać długo...Biedna sunia, mokro i zimno...

Posted

Drama napisał(a):
Niestety nie ma takiej możliwości bo jest to teren sąsiada i on nie pozwala tam niczego postawić, chciał wygonić tego psiaka.

Pomóżmy jej :(

A gdybyście budę postawiły na swojej posesji i tam stawiały jedzenie, Punia wybrałaby pewnie Waszą działkę.

Posted

Jej , sliczna sunieczka.. mi sie wydaje ze ktos kupił sunie bo miała byc yorczkiem ale wyszedł taki cudny kundelek ... to wyrzucili..... Ja jestem z Suwałk, jak bedzie potrzeba to postaram sie pomóc..

Posted

Witaj emdziolku, super, że jesteś.Pewnie było jak piszesz, a sunia chyba pochodzi z Suwałk, a wywieziono paręnaście km dalej, aby przypadkiem nie wróciła z powrotem...Może pojawi się dzisiaj drama, to odpowie na pytania.Bardzo fajny kudłaczek.

Posted

dreag napisał(a):
Wystawiłam jej allegro z linkiem na wątek, przydałby się jeszcze jakiś nr telefonu, by można było zapytać w jej sprawie.

Wykasuj koniecznie z allegro link do wątku, uwierz że nie zawsze zgłaszają się ludzie jacy byśmy chcieli

Posted

biedna maleńka. A może Twoi rodzice zgodziliby się pomóc suni , gdybyśmy zapewnili jej karmę i opiekę weterynaryjną i oczywiście szukali domku ?

Posted

Całą noc lało i teraz też...Mam nadzieję,że ona nie moknie na "swoim" miejscu, tylko się gdzieś ukryła...Może drama pojawi się i odpowie na zadane pytania o wielkość suni i możliwość współpracy z emdziolkiem, która zaoferowała pomoc sunieczce....Czekamy...

Posted

Sunia nawet nie sięga do kolan, taki mały kudłaczek z niej.

Ja chciałam przygarnąć ją na podwórko ale mój tata nie zgodzi się, dlatego, że mamy swoją sunię przebywającą na podwórku i 3 małe kotki.

Punię widzę codziennie w tym samym miejscu, przez całą noc padało a ona tam siedziała.
Podobno wcześniej "mieszkała" w tartaku i tak miała swoją budę ale możliwe, że ją wygonili i od końca wakacji przebywa cały czas tuż obok mojego domu.

Posted

drama, a możesz skontaktować się na pw z emdziolkiem.Może ona coś wymyśli na cito, aby sunię zabrać z tego deszczu i zimna i lepiej poznać.Skoro kochana dreag dała już ogłoszenie na allegro, to dobrze by było, aby ktoś mógł coś więcej powiedzieć o sunieczce. Biedne samotne, smutne maleństwo i nawet nie schowa się od deszczu....

Posted

Przygarnac jej niestety nie przygarne, ale szukamy DT, a jezeli znajdziemy bedzie w okolicach Warszawy, stąd moje pytanie.
I z niecierpliwością czekam na fotki Puni.

Posted

dreag napisał(a):
Wystawiłam jej allegro z linkiem na wątek, przydałby się jeszcze jakiś nr telefonu, by można było zapytać w jej sprawie.

No właśnie...Jakiś kontakt jest konieczny do ogłoszeń. Nawet na wątkach kudłaczy proszą o podanie jakiegoś kontaktu.

Posted

Jutro zrobię jej zdjęcia. Wracając do domu zobaczyłam sunię leżącą w tym samym miejscu co zawsze, a tak zimno na podwórku, deszcz pada i wiatr wieje :(

Telefon komórkowy podałam już dla " dreag"