Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lapinporokoira napisał(a):
ta dorosła kotka ze zdjęcia jest oswojona, zdrowa i zaszczepiona i do wydania tyle, że nie jest wysterylizowana :(

to wyslij mi jej zdjecia na maila tak jak prosiłam z opism jaki moze miec wiek,oraz nr.telefonu kontaktowy . A moze napisz do Tozu prosbe o sterylizacje ,bedzie łatwiej koteczke wydac bo ludzie chca juz wysterylizowane.

Posted

właśnie też w tej sprawie rozmawiałam dzisiaj z Asior
ja też wolałabym wydawać wysterylizowane zwierzęta, więc czekam na info i decyzje co do sterylizacji. Jak już będę wiedziała na czym stoję to natychmiast będę do ciebie Foksia i Dżekuś pisać.
Co do zdjęć to raczej lepszych niż te co są już zamieszczone nie będzie, nie mam cyfrówki, a mój telefon tylko takie robi :(
Postaram się pożyczyć ale nie obiecuję, że zdołam pstryknąć coś lepszego

Posted

dzisiaj już 2 buro-białe kotecki dają się pogłaskać, jeszcze 2 dni i obie dadzą się złapać :)
albo Roki gdzieś wyniósł albo sąsiedzi "zaopiekowali się" starym aluminiowym garkiem, w którym dostawał jeść, no chyba, że głodni kumple Rokiego zabrali gdzieś ten skarb dla siebie. Polska wieś gdzie psy chodzą głodne :(

Posted

Asior czy dostaliście moje pismo? Pytam bo mam problem z łączem i nie wiem czy się wysłało czy nie.

tak tak :) masz już zgodę, teraz jakoś musimy Ci to odesłać (chyba że masz możliwość odebrania tego od nas)
No i szukaj jakiegoś dobrego weta w Twojej okolicy

Posted

dziękuję serdecznie :)
dzwoń do mnie lub sms, od wczoraj nie mam w domu netu, mogę tylko w pracy korzystać ;)
pomoc może odebrać w tygodniu koleżanka z Krakowa, ja w sobotę będę odbierać od niej :) może tak być?
dobrego weta mam, zajmuje się moim zwierzyńcem już od... 20 lat, w tym tygodniu jest na szkoleniu, ale od przyszłego poniedziałku... mój ci on :D

Posted

Asior w poniedziałek lub wtorek zgłosi się do Ciebie na Floriańską moja bratanica, dziewcze młode acz rezolutne, ona będzie pośrednikiem, dobrze?

rozmawiałam z wetem, koty można sterylizować już, ale... w jego gabinecie nie ma miejsca aby one zostały do czasu zdjęcia szwów, ja już też nie wcisne nic do siebie, małe kocurki nadal chore, teraz złapały kolejną infekcję :( moje koty się obrażają i uciekają z domu... do czasu aż głód je przygoni spowrotem ;)

Czy znajdzie się ktoś kto przetrzyma u siebie pooperacyjne koty? Dowioze np do Krakowa, a potem odbiorę i wypuszczę w tym samym miejscu, jeżeli nie znajdą się na nie chętni.

kasiek_ona możesz pomóc ogłoszeniami? Na prive masz potrzebne dane wysłane :) od środy zapowiadają nadejście zimy, więc już czas mi się kończy niestety :(

Posted

od jutra biorę się za prace! Niestety odeszła moja sunia staruszka :( i jakoś pozbierać się nie mogę... poświęcam teraz czas tej drugiej która została- tylko ona nie akceptuje innych zwierzat ;/ ech...

Posted

ręce mi opadają :( przed chwilą dzwoniła do mnie znajoma, po mieście błąka się młody pies w typie owczarka niemieckiego, czarny podpalany szarym z jednym uchem klapniętym, równie dobrze to może być mieszaniec haszczaka, nie widziałam psa. Jest absolutnie nie agresywny, znajoma ma małe suczki, też wszystkie 3 niechciane znajdy, on im sie podporządkowuje. Dostał jeść i ... i co dalej? Jak nikt nie zgłosi go do UM i nie przyjedzie po niego schronisko z Nowego Targu to czeka go jeszcze potrącenie przez samochód czy coś równie atrakcyjnego :( Jak się znajomej uda go złapać to wezmie go na działkę, nie ma tam budy ale działka jest ogrodzona i może mieć swobodny wstęp do domku. Będzie bezpieczny przez kilka dni, ale co dalej?
Macie jakieś pomysły? Ja nadal szukam miejsca na posterylkowe koty i domu dla starego mixa sznaucera, zaczyna się już zimno robić bardzo, właśnie widzę, że z nieba białe g...o leci, radość narciarzy, przekleństwo bezdomnych zwierząt :(

Posted

ręce mi opadają :( przed chwilą dzwoniła do mnie znajoma, po mieście błąka się młody pies w typie owczarka niemieckiego, czarny podpalany szarym z jednym uchem klapniętym, równie dobrze to może być mieszaniec haszczaka, nie widziałam psa. Jest absolutnie nie agresywny, znajoma ma małe suczki, też wszystkie 3 niechciane znajdy, on im sie podporządkowuje. Dostał jeść i ... i co dalej? Jak nikt nie zgłosi go do UM i nie przyjedzie po niego schronisko z Nowego Targu to czeka go jeszcze potrącenie przez samochód czy coś równie atrakcyjnego :( Jak się znajomej uda go złapać to wezmie go na działkę, nie ma tam budy ale działka jest ogrodzona i może mieć swobodny wstęp do domku. Będzie bezpieczny przez kilka dni, ale co dalej?
Macie jakieś pomysły? Ja nadal szukam miejsca na posterylkowe koty i domu dla starego mixa sznaucera, zaczyna się już zimno robić bardzo, właśnie widzę, że z nieba białe g...o leci, radość narciarzy, przekleństwo bezdomnych zwierząt :(

jeśli będzie miał wstęp do domku i jedzenie to to lepsze niż schron lub ulica.

Posted

no zgadza się, ale ta pani jest emerytką z niewielką emeryturą, już ma 3 przygarnięte suczki, 2 z nich są chore, jedna z nich właśnie dożywa swoich dni, a pies jest duży, więc i tak koszty jego utrzymania (jedzenie) w dużej mierze spadną na moje barki, a ja już z Rokim i kotami powoli nie wyrabiam :(
właśnie rwa akcja lokalizowania psiaka, on szuka sam na własną łapę sobie domu, ludzie go dokarmiają ale nikt nie chce go zabrać do siebie, szkoda psiaka :(

Asior, dziękuję za pomoc :)

Posted

dziekuje wtatara, jak tylko psiaka zlokalizujemy i złapiemy to go jakos obfotografuje, w tej chwili wiadomo tyle samo co wcześniej, jest i sam sobie szuka domu dlatego pojawia się znienacka i przepada jak kamień w wodę :( poszukiwania nic nie dają, był przed chwilą ale już go nie ma... to mi przypomina naszą wakacyjną Dzidke, też miała niesamowitą zdolność do nagłego znikania, tydzień jej szukałam przecież ;)

nieśmiało przypominam o kotkach, dowioze wysterylizowane jeszcze pod narkozą tylko niech ktoś je zechce :) że o Rokim nie wspomne :)
kasiek_ona dziekuję za ogłoszenia :)

Posted

jeżeli Jordanów to Twoja okolica to tak, to jest w Twojej okolicy :)
Zdjęcia zawsze mile widziane, im lepsze tym zwierzaki mają większe szanse na dom, umówimy się na przyszły tydzień, dobrze? W ten weekend nie ma mnie w Jordanowie, ale zwierzaki karmowo będą zabezpieczone :) pisz na lapinpolokoira@o2.pl lub prive tutaj :)
a tak wogóle to witaj terra :) jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem tutaj sama :)