Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magd@ napisał(a):
Nie wiem , czy czasu nie mieli czy zwyczajnie potraktowali go jak zabaweczkę.
A Luczjano ma charakterek ;) na pewno go bili :( bo to po nim widać , ma coś jakby chorobę sierocą , jak nas za długo nie widzi wygryza sierść na plecach , albo sika i zlizuje . A nie sika w domu już dawno.
Dlatego też biorę go do pracy ze sobą .
Jest naprawdę strasznie pocieszny i kochany ...
Nadal uwielbia ogórki :D

Bili, no świetnie:angryy:
Potem zdziwienie, że problemy z zachowaniem, że agresywny, że niegrzeczny... Ech...:angryy:

No ale mu się los odmienił, nawet do pracy chodzi, szczęściarz z niego:lol:

Bardzo się cieszę, pamiętam, jak go zobaczyłam pierwszy raz w gabinecie u weta, 15 minut po tym, jak go jego "pańcia" zostawiła na zawsze... Kompletnie wycofanego, z nieruchomym wzrokiem, zastygniętego... WIEDZIAŁ...:(

• Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Magd@ napisał(a):

na pewno go bili :( bo to po nim widać , ma coś jakby chorobę sierocą , jak nas za długo nie widzi wygryza sierść na plecach , albo sika i zlizuje . A nie sika w domu już dawno.

boszzz biedak przeżył tyle złego w tak młodym wieku :shake: cudownie że macie do niego takie podejście i że odżył i zmienił się na lepsze :multi::multi::multi: :Rose:

Posted

basiaap napisał(a):
Bili, no świetnie:angryy:
Potem zdziwienie, że problemy z zachowaniem, że agresywny, że niegrzeczny... Ech...:angryy:

No ale mu się los odmienił, nawet do pracy chodzi, szczęściarz z niego:lol:

Bardzo się cieszę, pamiętam, jak go zobaczyłam pierwszy raz w gabinecie u weta, 15 minut po tym, jak go jego "pańcia" zostawiła na zawsze... Kompletnie wycofanego, z nieruchomym wzrokiem, zastygniętego... WIEDZIAŁ...:(

Boszzzzzz mój biedny Lucio ...:-( :-( :-(
ale wiecie co , jak ja go zostawiam u fryzjera, normalnie się zachowuje, widać po nim że czeka niecierpliwie, i ta radość jak mnie zobaczy :loveu:
specjalnie pytałam fryzjerki , nie boi się , wie że wrócę :loveu: :loveu: :loveu:
powrzucam Wam zdjęcia jeszcze zaraz :)

Posted

A ja pamiętam Lucka w aucie - najpierw w kącie a potem coraz bliżej, w końcu na moich kolanach. I przytulanie do mnie, jak od oddawałam i spojrzenia. Cieszę się że jest bezpieczny i kochany.
Lucek wielkie buziaki!!!

Posted

W Dziwnowie :)

tutaj ze swoją małą ukochaną pańcią :loveu:

a tutaj sierotka próbował napić się wody z rzeki , i wpadł do wody , a pańcia "sadystka" zamiast psa ratować to fotki robiła :p:p:p

Posted

byliśmy dzisiaj u weta , zaszczepić Lucka na wściekliznę, odpchlić , i sprawdzić tyłeczek, bo coś go swędział ostatnimi czasy.
Wszystko ok.
U weterynarza Lucio był grzeczny , aż za grzeczny, był tak przerażony ze aż się nie ruszał , nawet trzymać go nie musiałam.
Jak taka kukiełka ...
Za to jak wyszliśmy ( czyt. wyniosłam go na rękach ) pies odżył// jak wyrwał stamtąd to aż się kurzyło ....
pozdrawiamy Magda i Luczjano szczekliwy :loveu:

Posted

Magd@ napisał(a):
byliśmy dzisiaj u weta , zaszczepić Lucka na wściekliznę, odpchlić , i sprawdzić tyłeczek, bo coś go swędział ostatnimi czasy.
Wszystko ok.
U weterynarza Lucio był grzeczny , aż za grzeczny, był tak przerażony ze aż się nie ruszał , nawet trzymać go nie musiałam.
Jak taka kukiełka ...
Za to jak wyszliśmy ( czyt. wyniosłam go na rękach ) pies odżył// jak wyrwał stamtąd to aż się kurzyło ....
pozdrawiamy Magda i Luczjano szczekliwy :loveu:

Znaczy prawdziwy facet z Lucka:evil_lol:
Lekarzy się boi:evil_lol: I sam z siebie to zapewne by się do niego nie udał, a tu pańcia taka "okrutna";) .
Ale już lepiej, że nieruchomieje, a nie odstawia pokazową histerię, bo są i takie jednostki:)

Posted

Tak tak, facecik z niego prawdziwy. A Pańcia sadystka - podtopionego Lucianka na fotkach pokazuje. Oj, oj.

W swoją drogą refleksja - jak to właśnie skomentował mój TZ który psa też poznał: co znaczy podejście do psiaka i dane serca. Z opowieści wszak ten pies to miał być krwiożerczą, szarpliwą piranią - pożerającą wszystkich, zwłaszcza dzieci.

Cieszę się, że na Was trafił.:multi:

Posted

oj nie mogłam się powstrzymać zeby mu tej fotki nie zrobić :oops::oops::oops::oops::oops::oops:
chciałam Wam pokazać jak Lucio "pracuje" u koleżanki na fotelu ale znów fotosik coś strajkuje , więc spróbuję póżniej.

• 4 months later...
Posted

mała rottka ( Lucek chyba ją kocha )
musze pochwalić Lucjana bo :
1 nie rzuca się już na ludzi :loveu:
2 bawi się z psami :loveu:
3 można zostawić go w domu samego , nie rozrabia tylko śpi w naszym łóżku :loveu:
Ogólnie zrobił się z niego całkiem normalny pies :multi::multi::multi::multi:
a kofam go strasznie :loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Magd@ napisał(a):
mała rottka ( Lucek chyba ją kocha )
musze pochwalić Lucjana bo :
1 nie rzuca się już na ludzi :loveu:
2 bawi się z psami :loveu:
3 można zostawić go w domu samego , nie rozrabia tylko śpi w naszym łóżku :loveu:
Ogólnie zrobił się z niego całkiem normalny pies :multi::multi::multi::multi:
a kofam go strasznie :loveu::loveu::loveu::loveu:

Po prostu trafił wreszcie na sensownych ludzi.
Mieliśmy trochę zgryz z nim, bo przejawiał niezbyt ładne zachowania w DT, po tym, jak jego "pańcia" go oddała.
U Was najwyraźniej poczuł się bezpiecznie i dobrze, a jednocześnie potrafiliście odpowiednio go ustawić.
Cieszę się bardzo. Pierwszy raz zobaczyłam Lucka kilkanaście minut po tym, jak zostawiono go w gabinecie u weta, z woreczkiem karmy na "nową drogę życia":(... Nie zapomnę nigdy jego wzroku - ale dzięki Wam to juz nie musi być bolesne wspomnienie, bo wszystko dobrze się skończyło:loveu::lol:

• 9 months later...
Posted

Hej !!!
Czy ktoś pamięta jeszcze małego Lucjana ???
Tego gryzącego , szczekliwego złośnika ??????
Atakującego dzieci , autobusy , i wszystko co na drzewo nie ucieka :D

Nie nazwałabym Lucjana aniołem w psiej skórze , co to to nie :D
ale niesforny Lucuś skończył szkolenie PT !
Jest najwierniejszym pieskiem swojego pana ;), uwielbia jeżdzić na rybki , i nienawidzi fryzjera !!!

Myślę ze jest z nami szczęśliwy :multi:

• 2 weeks later...
Posted

:multi:Pamiętamy. Ja pamiętam jak najpierw chciał mnie zjeść a potem w aucie leżał na kolanach i kochał dziko.
Taki pieknotek jest.
Na bank jest z Wami szczęsliwy. Tak się cieszę, że na Was trafił.
I gratuluje PT.
Brawo Lucek.