Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

termin płatnosci jest do 17.02. Płacisz kwotę zależną od tego, w którym terminie został zgłoszony pies. Czyli jak zgłoszony powiedzmy 21.01 to do 17.02 masz czas żeby przelać 100zł :)

• Replies 512
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Darianna']termin płatnosci jest do 17.02. Płacisz kwotę zależną od tego, w którym terminie został zgłoszony pies. Czyli jak zgłoszony powiedzmy 21.01 to do 17.02 masz czas żeby przelać 100zł :)

Skąd Ty masz takie info? 100 zł? Wiem ze 120 złotych jest oplata za 1 termin
O wysokości opłaty decyduje data wpływu zgłoszenia do Oddziału Katowice, pod warunkiem uiszczenia opłaty do dnia 17.03.2011. Później opłata wynosi 180 zł za każdego psa.

Opłaty

Za psy z nr PKR i nr rejestracyjnym,
stanowiących własność członków ZKwPZa psy zarejestrowane w innych organizacjach FCI (płatne na wystawie)I termindo 23.01.2011 włącznieII terminpo 23.01.2011Za pierwszego psa120,00 PLN150,00 PLN50 EUR

Posted

Dzięki Yanni, po prostu trochę się zagapiłam, kiedyś przeglądając spis wystaw zajrzałam na stronę Katowic, data była 23.01 - deadline na zgłoszenie i na opłatę 120zl, kiedy zbliżał się 23ci zajrzałam aby zgłosić psiaka ale termin wtedy zmieniono na 28.01 a nie zajrzałam jak z opłatami do 28.01 no i wczoraj troche się zdziwiłam. Napisałam do oddziału z pytaniem czy nie zaszła zmiana również w terminach opłat ale dalej milczą:/ a czas ucieka:(...dawno nie byłam w Katowicach ale jak dalej wystawa wygląda jak wyglądała z 2 lata temu (tłoczno, brak przejść między ringami itp., nie ma gdzie nawet usiąść) to za 150zł raczej nie zgłoszę psiaka. Dzięki jeszcze raz:)

Posted

no tak, 120 :) Przyzwyczajona zeszłym rokiem że było 100 głównie na cacibówkach nie zerknęłam ile za Katowice sobie liczą ;) Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Chodziło mi o wyjaśnienie kwestii terminu płatności.

Posted

Mam pytanie, może ktoś będzie mi umiał odpowiedzieć ;)
We wtorek idę zarejestrować Baldura ( który od dziś jest już z nami :loveu: ) do ZKwP. Bardzo chciałabym zapisać Baldura na wystawę do Katowic, oczywiście w klasie baby. Termin zgłoszeń został przedłużony więc zmieszczę się czasowo. Mam tylko problem...podróż, wyprawka dla szczeniaczka, wizyta u weterynarza w przyszłym tygodniu sprawia że do 6.01 na pewno nie zdobędę dodatkowej kasy żeby wyłożyć 51 zł za rejestrację Baldura w ZKwP + wyrobienie rodowodu. Jestem wstanie zapłacić 15 zł wpisowego ale rodowód musiałby poczekać jakieś 2 do 3 tygodni. Miałabym więc numer rejestracyjny potrzebny do zapisania Baldurka na wystawę. Czy mogłabym jednak wówczas wpisać że rodowód jest w przygotowaniu ? Czy sprawdzają jakoś czy opłaciłam już rodowód ?

Posted

Rejestracja psa jest równoznaczna z wniesieniem opłat także za rodowód czyli w sumie ok. 120zł - tego się nie robi "na raty"...
"Rodowód w przygotowaniu" może być wpisywany nawet do 18 miesięcy, jeśli jeszcze nie został przysłany.

Posted

cockermanka napisał(a):
Rejestracja psa jest równoznaczna z wniesieniem opłat także za rodowód czyli w sumie ok. 120zł - tego się nie robi "na raty"...
"Rodowód w przygotowaniu" może być wpisywany nawet do 18 miesięcy, jeśli jeszcze nie został przysłany.

Jestem członkiem ZKwP, jest w nim zarejestrowany Tamlin :) Pani w moim oddziale powiedziała że muszę zapłacić 15 zł wpisowe za rejestrację drugiego psa i 36 zł za rodowód. Składkę mam już opłaconą więc w moim przypadku jest to 51 zł a nie 120 zł.
Wiem że w klasach baby, szczeniąt i młodzieży jest możliwy wpis rodowód ''w przygotowaniu''. Nie wiem tylko czy jeśli tak się wpisuję w rubryczkę to czy organizatorzy wystawy sprawdzają czy rodowód jest już naprawdę w trakcie wyrabiania. :)
Wiem że nie powinno się robić opłat na raty ale chyba nie jest to niemożliwe ? Przecież są osoby, które zapisały się do ZKwP, zarejestrowały psa ale nigdy nie miały zamiaru jeździć na wystawy więc nie zamieniały metryczki na rodowód ?

Posted

Wiem że w klasach baby, szczeniąt i młodzieży jest możliwy wpis rodowód ''w przygotowaniu''. Nie wiem tylko czy jeśli tak się wpisuję w rubryczkę to czy organizatorzy wystawy sprawdzają czy rodowód jest już naprawdę w trakcie wyrabiania. :smile:
Nie sprawdzają ;-)
Ja tak wystawiałam moje baby w baby i szczeniakach,moi znajomi również i nie było absolutnie żadnych problemów :)

A dlaczego nie zgłosisz go na jego hodowcę?
W rubryczkę właściciel wpisać siebie i hodowcę jako drugiego właściciela.
Ja wystawiałam w 2009 baby moją młodszą suczkę w taki sposób,bo po zakupie,wyprawce itp nie miałam już kasy na rejestrację w ZK a zależało mi na wystawie.
I w taki sam sposób była kiedyś zgłaszana moja starsza dziewczyna do klasy szczeniąt,w Katowicach :)

Zgłoszenie wyglądało tak,(wysyłane mailem):

Breed: Collie Rough Class. Puppy (6-9 months)
Name of the Dog: GEANTLES BRILLIANCE sex: FEMALE
Date Of Birth: 07.08.2007. Coat: Long Colour: Sable
Reg. Number: HR 12317
Sire: Int.Hr.BiH. Dennisay's On Fire
Dam: True Love Of Glencoe Valley
Breeder: Jadranka Mijatovic, Geantles Collies
Owner: Monika Smoter & Jadranka Mijatovic

Address: xxxxxxx
Zgłoszenie przyjęli wtedy bez problemu.

Posted

Mona napisał(a):
Nie sprawdzają ;-)
Ja tak wystawiałam moje baby w baby i szczeniakach,moi znajomi również i nie było absolutnie żadnych problemów :)

Uff...to dobrze :) Bo naprawdę zależy mi żeby Baldur miał w Katowicach swój debiut :D Dzięki

Posted

[quote name='Mona']Nie sprawdzają ;-)

A dlaczego nie zgłosisz go na jego hodowcę?
W rubryczkę właściciel wpisać siebie i hodowcę jako drugiego właściciela.
Ja wystawiałam w 2009 baby moją młodszą suczkę w taki sposób,bo po zakupie,wyprawce itp nie miałam już kasy na rejestrację w ZK a zależało mi na wystawie.
I w taki sam sposób była kiedyś zgłaszana moja starsza dziewczyna do klasy szczeniąt,w Katowicach :)

Zgłoszenie wyglądało tak,(wysyłane mailem):

Breed: [B]Collie Rough[/B] Class. [B]Puppy (6-9 months)[/B]
Name of the Dog: [B]GEANTLES BRILLIANCE[/B] sex: [B]FEMALE[/B]
Date Of Birth: [B]07.08.2007[/B]. Coat: [B]Long [/B] Colour: [B]Sable[/B]
Reg. Number: [B]HR 12317[/B]
Sire: [B]Int.Hr.BiH. Dennisay's On Fire[/B]
Dam: [B]True Love Of Glencoe Valley[/B]
Breeder: [B]Jadranka Mijatovic, Geantles Collies[/B]
Owner: [B]Monika Smoter & Jadranka Mijatovic

[/B]
Address: [B]xxxxxxx
[/B] Zgłoszenie przyjęli wtedy bez problemu.[/QUOTE]

Sama rejestracja wyjdzie 15 zł ( słowa babki z ZKwP ) więc będę miała numer rejestracji oddziałowej i będę mogła zapisać psiaka na wystawę na siebie :) Problem w tym że zabraknie mi 36 zł żeby dać na wyrobienie samego rodowodu, nie wiem więc czy będę mogła wpisać rodowód ''w przygotowaniu'' ?

Posted

[QUOTE]Sama rejestracja wyjdzie 15 zł ( słowa babki z ZKwP ) więc będę miała numer rejestracji oddziałowej i będę mogła zapisać psiaka na wystawę na siebie :smile: Problem w tym że zabraknie mi 36 zł żeby dać na wyrobienie samego rodowodu, nie wiem więc czy będę mogła wpisać rodowód ''w przygotowaniu'' ?[/QUOTE]

A tak zapomniałam że wy macie normalny oddział ;-)
U nas trzeba było hurtem wszystko opłacić :roll:

Ja nadal uważam że możesz wpisać "w przygotowaniu".

Posted

Wiecie co? A ja jednak mam wątpliwości, czy można TYLKO zarejestrować psiaka, bez jednoczesnego opłacenia rodowodu... nie wiem...

Bo do wysyłki dokumentów na wystawę, to rzeczywiście nr rejestracji oddziałowej wystarczy:)

Pzdr.

Posted

W moim przypadku rejestracja zawsze kończyła się koniecznością zdania metryki w oddziale. Do metryki wpisywany jest na miejscu nr rejestracji oddziałowej i następnie wysyłany do Warszawy. Nie sądzę, aby ktoś wpisał nr rej. do metryki i oddał ją właścicielowi.

Posted

No a jak ktoś przykładowo chce zapisać psa do ZKwP ale rodowód mu nie potrzebny bo nie chce jeździć na wystawy ?
W każdym bądź razie we wtorek udam się do mojego oddziału związku i zapytam co mogę zrobić, pracuje tam bardzo sympatyczna pani i na pewno wszystko mi wyjaśni. Jak tylko się dowiem napiszę tutaj żeby rozwiać wątpliwości :).
Trzymajcie kciuki żeby Baldur miał okazję nie tylko być widzem ale i uczestnikiem katowickiej wystawy :D
Dodatkową kasę na opłacenie rodowodu będę bowiem miała dopiero 10.2 :( To co mam teraz muszę przeznaczyć na szczepienie i odrobaczenie w przyszłym tygodniu, to jest dla mnie priorytetem :)

Posted

[quote name='Merrick'][B]No a jak ktoś przykładowo chce zapisać psa do ZKwP ale rodowód mu nie potrzebny bo nie chce jeździć na wystawy ? [/B]
W każdym bądź razie we wtorek udam się do mojego oddziału związku i zapytam co mogę zrobić, pracuje tam bardzo sympatyczna pani i na pewno wszystko mi wyjaśni. Jak tylko się dowiem napiszę tutaj żeby rozwiać wątpliwości :).
Trzymajcie kciuki żeby Baldur miał okazję nie tylko być widzem ale i uczestnikiem katowickiej wystawy :D
Dodatkową kasę na opłacenie rodowodu będę bowiem miała dopiero 10.2 :( To co mam teraz muszę przeznaczyć na szczepienie i odrobaczenie w przyszłym tygodniu, to jest dla mnie priorytetem :)[/QUOTE]
Wtedy TYLKO rejestrujesz się, bez rejestracji psa...
OK, nie ma co rozstrząsać. Jak siędowiesz - napisz tutaj. Tonajlepsze wyjście:)

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Wiecie co? A ja jednak mam wątpliwości, czy można TYLKO zarejestrować psiaka, bez jednoczesnego opłacenia rodowodu... nie wiem...[/QUOTE]
W zeszłym roku miałam taką sytuację. Chciałam dostać numer rejestracyjny, żeby zgłosić szczeniaka na wystawę jako hodowca i obecny w tamtej chwili właściciel, ale nie chciałam zdawać metrykę na wyrobienie rodowodu, bo się wahałam, czy zostawić sobie szczeniaka, czy też nie. Chciałam pomyśleć parę miesięcy, a potem wyrobić rodowód na imię swoje lub ewentualnego właściciela (jeżeli bym sprzedała szczeniaka). W oddziale jednak mi powiedzieli, że koniecznie muszę zdać metrykę na wyrobienie rodowodu, a inaczej numer rejestracyjny nie dadzą. Jedyne, co udało mi się zrobić - to zapłacić 51 zł. (musiałam to zrobić w każdym bądź razie!), dostać numer rejestracyjny na ksero metryczki i zostawić metrykę w oddziale. Przy tym nie wpisałam adres właściciela, tylko się umówiłam, że opłacona metryczka z numerem będzie leżała w klubie, póki nie powiem, kogo tam wpisać jako właściciela i nie poproszę już oddać metrykę na wyrobienie rodowodu.
Później zostawiłam suczkę sobie... :)

Posted

Byłam i ...niestety[B] gorwin[/B] ma rację ;)
Ale ponieważ mam super przyjaciół, którzy rozumieją moją psią manię, pieniążki się znalazły :D
A to znaczy że dzisiaj zgłosiłam mojego rozrabiakę na jego pierwszą w życiu wystawę :)
Klasa baby - BALDUR Braterstwo Wilczaków :D

Posted

a ja tu się nie zgłaszam 150zł za psa to masakra!!!
Jak ludzie bedą zgłaszać na takie wystawy swoje psy to ceny wywindują w góre też inne oddziały!
Więc ja bojkotuje coś takiego.
Za rok bedzie kosztować 180zł a za 2 lata 200zł.

Posted

Mnie też cena lekko zbulwersowała i mimo największych chęci psa nie zgłosiłam i nie zgłoszę! Cena co najmniej nie na miejscu...Poznań, Wrocław albo Szczecin co roku organizuje wystawę na jednym z lepszych poziomów, ringi wielkie, miejsca wszędzie dużo, zaplecze parkingowe a Katowice to dla mnie porażka organizacyjna za taką wygórowaną cenę! Innym oddziałom dam zarobić:D