mru Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 wieści od Sawy :) [FONT=Arial Narrow]Sawa jest kochana. Tylko by się przytulała i całowała. Poczciwe psisko. Noc minęła spokojnie. Zaprowadziłam ją na górę na jej nowe posłanie, tam gdzie śpią wszystkie psy. Miesio czuje się już jak rezydent. Leży w moim gabinecie rozwalony na dry badzie i robi za panisko. Sawunia niestety nie została jeszcze do tego towarzystwa dopuszczona. Leży bidulka sama w przedpokoju. A jak chce wejść to Gryzelka szczeka w niebogłosy. Wszystkie cztery dostają jeść w tej samej chwili w kuchni. I jest OK. Na dworze Sawa sobie biega a Figa z Gryzelką za nią, szczekając przy tym przeraźliwie. Mieszko chodzi na smyczy. Okrążą dom dwa razy i już chcą wracać do domu. Dzisiaj po drugim spacerze Sawa trochę kulała. Nie wiem czy z zimna, czy sobie nadwerężyła łapę. Dzisiaj wyszłam z domu na ok. 4 godz. Jak wróciłam to wszystko było w porządku.[/FONT] [FONT=Arial Narrow]Trochę mnie tylko martwi, że Mieszko i Sawa trochę mi gonią koty. Ale mam nadzieję, że i to im minie. [/FONT] Quote
bzam Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Piękne i radosne wieści. Trzymaliśmy kciuki za Sawę i Mieszka. Ciepłe pozdrowienia dla właścicieli i psiaków oraz kotów oczywiście. Skoro cuda się zdarzają, to jest "brat" Sawy i też czeka, czeka, czeka.... Nie umiem wstawiać banderków i innych odnośników, więc tradycyjnie: http://www.dogomania.pl/threads/142300 Grabek Quote
bzam Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 To właśnie jest Grabek - zobaczcie, jak brat bliźniak Sawy Quote
mru Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 [FONT=Arial][FONT=Arial Narrow][SIZE=3][/FONT]Zgodnie z wymogami umowy przekazuję informacje o Mieszku i Sawie. To, że wzięłam oba te psiaki było najlepszym posunięciem, jakiem zrobiłam. Mieszko ogromnie się przywiązał do Sawy. Bawi się z nią, naśladuje ją. Wygląda to prześmiesznie. Sawa kopie. Mieszko się przygląda i za chwilę on też kopie w śniegu. Sawa biegnie do domu, Mieszko za nią. Ale gdyby nie Sawa to Mieszko byłby osamotniony, bo Figa i Gryzelka są z sobą już od dawna. A tak on też ma bliską psinę. Oboje są kochani. Parę dni temu zrobiłam kolejny krok i zgodnie z sugestia pana Pawła zawiązałam na smyczy węzły a smycz puszczam luzem. I co się okazało? Mieszko wcale nie szaleje więcej niż wówczas, gdy ja za nim biegałam ze smyczą. Wręcz przeciwnie, co jakiś czas ogląda się czy jestem. Gdy to wołam to przybiega i podstawia łepetynę do głaskania. Ostatni przeżyłam stres. Otóż ktoś jeszcze wpadł na pomysł strzelania „noworocznego”. Miesio, gdy usłyszał strzały – w nogi, a ja za nim. Ale byłam przerażona, bo bałam się, żeby nie przelazł przez płot. Ale węzeł był. A Mieszko pognał do domu i zatrzymał się pod drzwiami. Tam, gdzie czuje się bezpieczny. Rozczulił mnie. Gdy pracuję leży w gabinecie razem z innymi psami i nawet, gdy one już pójdą spać na górę on jest ze mną. A Sawunia to kochana psina. Straszliwie całuśna. Grzeczna. Gdy miałam w Święta gości wszyscy się dziwili dlaczego nikt nie chciał jej wziąć. Ale pewnie dlatego, że ona czekała na mnie. Sawunia i Mieszko już nie ganiają kotów. I tak sobie spokojnie wszyscy żyjemy. Teraz jest wieczór, psy najedzone śpią, koty też. Czasem Burasek pogoni Kicię i wtedy słychać jej dziki wrzask. Myślę, że Mieszko już nie będzie uciekał. Przekonało mnie to jak pędził przed siebie po tych wystrzałach i pognał prostu do domu. Zdjęci przyślę, ale muszę kupić film, potem wywołać i nagrać na dvd. Troche to potrwa. Ale pani Dorota była na inspekcji i pewnie potwierdziła, że wszystko jest OK. [/FONT] Quote
Aneta220978 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Super wiadomości:-).Udał się Sawie domek oby więcej takich:-) Quote
sylwusia Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Super:)))fajnie ze historia Sawusi szczesliwie sie zakonczyla:))) Quote
mru Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 dziewczyny były dziś u Sawy :p oto fotki Quote
Aneta220978 Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Pieknie Sawa wygląda i jak się uśmiecha:-) Quote
Recommended Posts