Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będę kibicować Boryskowi, bo to piękny pies i cieszę się,. że wychodzi z tego pierdla! też mam kaukaza Borysa! Miałam ochotę uiścić opłatę schroniskową, ale wobec tego przeleje cosik na konto podane, potem sie zobaczy, pewnie jakiś bazarro.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
Agada wydzwaniałam do ciebie wczoraj!!!!!
TY zalatana kobito!
masz ze swojego Borysa pożyczyc jakies oprzyrządowanie na tydzien moze?

No niestety, ani szelek, ani kagańca, bo mój to łagodny przecież :evil_lol:. Obroży, ani smyczy psu nie odbiorę :shake:. Może coś na bazarkach się obija takiego? To mogłabym fundnąć.
Zapomniałam telefonu, bo nie mogłam znaleźć :oops:

Posted

Dzięki dziewczyny, że jesteście, bo to mój pierwszy wątek ze zbiórka dla psa i idzie mi to chyba jak krew z nosa.. :oops: Ale, zapraszamy wszystkich może się rzeczywiście rozkręci. :lol:

Posted

Nie wyciągajcie go bez kompletu stałych deklaracji. Biafra nie daje rady finansowo. Ma za dobre serce jak na swoje możliwości (4 kaukazy które są u niej - są ciągle przynajmniej w części na "łaskawym chlebie") . Deklaracje jednorazowe jest bardzo łatwo zebrać (ja też wpłacę) - ale bez kompletu stałych nie można tak dużego i drogiego w utrzymaniu psiaka wyciągać ze schronu. Naprawdę tak uważam.

Posted

[quote name='Bjuta']Nie wyciągajcie go bez kompletu stałych deklaracji. Biafra nie daje rady finansowo. Ma za dobre serce jak na swoje możliwości (4 kaukazy które są u niej - są ciągle przynajmniej w części na "łaskawym chlebie") . Deklaracje jednorazowe jest bardzo łatwo zebrać (ja też wpłacę) - ale bez kompletu stałych nie można tak dużego i drogiego w utrzymaniu psiaka wyciągać ze schronu. Naprawdę tak uważam.

Bjuta tak właśnie będzie.

[SIZE="3"]PÓKI NIE MA KOMPLETU DEKLARACJI STAŁYCH NA HOTEL DLA BORYSA, NIE WYCIĄGAMY GO ZE SCHRONISKA

Biafra może się nim zaopiekować w sensie poświęcenia mu czasu, zorganizowania hotelu, ale finansowo nie da rady. Nawet jeśli uzbierają się jednorazowe deklaracje pokrywające powiedzmy listopad, to nie wystarczy bo nie można ryzykować, że Borys w grudniu trafi do kolejnego schronu.

lu_Gosiak dziękujemy ! :)

Posted

Bjuta napisał(a):
Nie wyciągajcie go bez kompletu stałych deklaracji. Biafra nie daje rady finansowo. Ma za dobre serce jak na swoje możliwości (4 kaukazy które są u niej - są ciągle przynajmniej w części na "łaskawym chlebie") . Deklaracje jednorazowe jest bardzo łatwo zebrać (ja też wpłacę) - ale bez kompletu stałych nie można tak dużego i drogiego w utrzymaniu psiaka wyciągać ze schronu. Naprawdę tak uważam.

dokładnie
zwłaszcza że z tego co wiem, kaukaz miałby być nie u Biafry a w normalnym komercyjnym hotelu
i to nie Iza potrzebuje wsparcia w utrzymaniu psa tylko pies potrzebuje wsparcia na utrzymanie
Iza udostępnia konto Fundacyjne do wpłat
może doglądać psa w hotelu
pomóc ew w adopcji
ale nie jest w stanie utrzymać tego psa!

URIA skoryguj mnie jesli się mylę?
Borys ma iść do hotelu
a deklaracje na niego zbierane mają byc na opłacenie hotelu (komercyjnego) a nie na zapłacene Biafrze za hotelowanie psa.

edit.
widzę URIA że pisałysmy to samo w tym samym czasie :)

Posted

3 x tak pisałyśmy w tym samym czasie, tak jest - hotel jest mocno zaprzyjaźniony z Biafrą - stąd stawka 15 zł/doba która uważam że jest naprawdę niska jak na takiego cielaczka, ale to nadal hotel. Biafra bierze go pod swoje skrzydła pod względem opieki i szukania ew domu - NIE FINANSOWYM.

Posted

Zmiana tematu dziewczyny, przepraszam. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(.
Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to:

http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html

Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? :
http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21

Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością
[video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video]

Posted

:-(:-(:-(
Straszny ten los zwierzat w rękach nie - ludzi i panstwowych urzędników:-(
Skopiuję post i powrzucam na swoje wątki.

URIA - Wysłalam obiecane zdjęcia fantów, moze cos sie przyda...

Posted

w okolicach 15go będe w stanie podrzucić nawet 30 zł. może 40.
Zatem na razie jednorazowo 40zł ale po 15ym jak dostane pieniążki za staż.
Borys jest piękny i szkoda by w schronie siedział :(

Posted

A ja tu przyszłam za Goldenką2 :) Niestety w tym miesiącu u mnie ciężko z pieniędzmi :| Poszło nam sporo na "wyprawkę" dla naszej Bonitki. Ale mogę coś przelać na początku grudnia :multi: Postaramy się przesłać z Piotrkiem i Bonią 100 zł :) Zawsze to chociaż na pewien czas w hoteliku albo jedzonko.