Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 608
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gratulacje dla wszystkich umieramy z tej duchoty ludzi cała masa :p ciasno wszędzie stadion sie robi za mały ...
my po debiucie zadowolone :) srebro mimo braku współpracy ;)

Posted

Chciałam podziękować organizatorom za szybką i skuteczną reakcję na skargę w sprawie podwójnego handlingu ON-ów.
A jednak można i normalnie wystawiać ON-ki, a nie biegać z butelkami i gwizdkami po innych.
Tak trzymać!!!

Posted

[quote name='milamini']
A jednak można i normalnie wystawiać ON-ki, a nie biegać z butelkami i gwizdkami po innych.
Tak trzymać!!! szkoda, że mnie nie było- chciałabym to zobaczyć :diabloti:.
Ja też jestem ciekawa jak to przebiegało. To była oficjalna skarga z kaucją czy ustna prośba?

Jovanna-gratulacje :multi:

Posted

milamini napisał(a):
Chciałam podziękować organizatorom za szybką i skuteczną reakcję na skargę w sprawie podwójnego handlingu ON-ów.
Tak trzymać!!!

a mozesz blizej opowiedziec co się działo?ja jakis czas temu zostałam stratowana przez biegacza:shake: od tego czasu nie ogladam już owczarków niemieckich na ringu, bo poprostu starch podejść pod ring.i podobnie jak Ty jestem zdania,ze mozna wystawiać te mądre psy w normalny sposób, bez specjalnych "zabiegów":roll:

A tym czasem pochwale się.
Nasza sunia (Prima Victoria Wojciechowe Knieje)debiutowała w "dorosłych" i zrobiła nam bardzo miłą niespodziankę : CWC,BOB,Vice BOG:multi: a jej kolezanka również jamniczka szorstkowłosa miniaturowa -Pola Raksa Brzdąc- dostała CWC:loveu:

wyniki IV grupy
1.jamnik długowłosy standard -Carelli Światołdycz
2.jamnik szorstkowłosy miniaturowy -Prima Victoria Wojciechowe Knieje
3.Jamnik krótkowłosy standard-? z Dachu

Posted

[quote name='Brzdąc']a mozesz blizej opowiedziec co się działo?ja jakis czas temu zostałam stratowana przez biegacza:shake: od tego czasu nie ogladam już owczarków niemieckich na ringu, bo poprostu starch podejść pod ring.i podobnie jak Ty jestem zdania,ze mozna wystawiać te mądre psy w normalny sposób, bez specjalnych "zabiegów":roll:

A tym czasem pochwale się.
Nasza sunia (Prima Victoria Wojciechowe Knieje)debiutowała w "dorosłych" i zrobiła nam bardzo miłą niespodziankę : CWC,BOB,Vice BOG:multi: a jej kolezanka również jamniczka szorstkowłosa miniaturowa -Pola Raksa Brzdąc- dostała CWC:loveu:

wyniki IV grupy
1.jamnik długowłosy standard -Carelli Światołdycz
2.jamnik szorstkowłosy miniaturowy -Prima Victoria Wojciechowe Knieje
3.Jamnik krótkowłosy standard-? z Dachu

3 - MELEK z Dachu ;)

Posted

Brzdąc napisał(a):
a mozesz blizej opowiedziec co się działo?ja jakis czas temu zostałam stratowana przez biegacza:shake: od tego czasu nie ogladam już owczarków niemieckich na ringu, bo poprostu starch podejść pod ring.i podobnie jak Ty jestem zdania,ze mozna wystawiać te mądre psy w normalny sposób, bez specjalnych "zabiegów

Biegano prawie po nas, jedna z pań miała butelkę z kamyczkami- chyba, druga biegała z gwizdkiem. Nasze obozowisko było prawie tratowane, a odgłosy wydawane z tych "nawoływaczy" wydobywane były przy naszym namiocie (między innymi oczywiście). Jak wiadomo łagodna perswazja nie wypaliła, nawet przestawienie krzesełek z naszymi dziećmi też nie zdało egzaminu- skończyło się na interwencji u komisarza wystawy. Sekretariat dał sobie przetłumaczyć, przekazał sędziemu i jakoś poszło. Byli jeszcze wyrywni, ale i tych już później stopowano. Fakt- niektóre psy traciły orientację na prostej bez wrzeszczenia. Ale skoro wszędzie można mądrego ON-a wyszkolić na "samobieżne" wystawianie się to dlaczego polskie On-ki mają być głupsze? Były takie, którym to dobrze poszło.
Mały kroczek, a cieszy.

Posted

powiem wam ze ucieszylo mnie ogromnie ze Straz dla Zwierzat przegonila na cztery wiatry handlarzy psami.
Jednego wkurzonego widzialam ja odjezdzal, i ludzi zdzwionych ze oni przyszli psa kupic a tu zonk :lol:

Posted

my skonczylismy z grzywkiem championa mlodziezy,w 20 dni :lol: a maltanka BOB :loveu:

to ze przeganiali handlarzy to dobrze, a to ze ktos z tych handlarzy porzucil szczeniaki pod wystawa to mnie zamurowalo :mad:

BOG IX
1.Shih tzu

2.Papillon
3.Lhasa apso :loveu: piekny

Posted

Brzdąc napisał(a):
a mozesz blizej opowiedziec co się działo?ja jakis czas temu zostałam stratowana przez biegacza:shake: od tego czasu nie ogladam już owczarków niemieckich na ringu, bo poprostu starch podejść pod ring.

milamini napisał(a):
Biegano prawie po nas, jedna z pań miała butelkę z kamyczkami- chyba, druga biegała z gwizdkiem. Nasze obozowisko było prawie tratowane, a odgłosy wydawane z tych "nawoływaczy" wydobywane były przy naszym namiocie (między innymi oczywiście).

O Matko, My mieliśmy w Chojnicach ring koło owczarków, no normalnie w pewnej chwili myślałam że babke trzasne. Zostałam sama z Magnusem, a ta się za niego schowała i wyskoczyła z dzikim piskiem i wrzaskiem... idiotka jakaś... bo tylko tak można nazwać osobe która chowa się za doga kanaryjskiego aż go dotykając w tyłek i jeszcze wyskakiwać...a jakby Maniek ją chapnął... zero rozumu:angryy: Nie wspomne już że kilka razy mnie tratowali...

Magnus- ocena bardzo dobra:roll:

Jutro wstawie zdjęcia, bo robiłam różnym psom:cool3:

Posted

na szczęście Erysiowi się poprawiło na wieczór i postanowiłyśmy jednak pojechać do Torunia
powiem jedno opłacało się :razz:

Tanya lokata I i ocena wybitnie obiecująca :multi:

a Eryś lokata I, Najlepszy Dorosły Pies w Rasie, Zwycięzca Rasy
i v-ce Zwycięzca Grupy III FCI :cool3:

Posted

no wlasnie sie zdziwilam ze nie bylo handlarzy pod wystawa-byli ze mna holendrzy ktorym z oburzeniem opowiadalam o tym procederze i chyba wyszlo na to ze przesadzam:diabloti:.ale ciesze sie bardzo ze ich pogoniono:multi:
Moja Kaja-leonberger NDSWR,BOB,CWC:cool3:

Posted

ja mam troche zdjęć z finałów - jutro wstawie.

Moja whippetka - MARION Herbu Wąsal, ostatni występ w klasie mł.- Ex1, zw.mł, BOB Junior, vice BEST IN SHOW JUNIOR :d:D:d

I z greyhoundem udało mi się wywalczyć BOGI :)

Gratulacje!