Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Planuję kupić w sklepie internetowym BUTY dorosłej Akicie. Myślałam o TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. (Buty z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem) - [SIZE=2]oglądałam je w analogowym. Ale największe to były L-ki – malutkie:shake: . Wiem, że są jeszcze dwa większe rozmiary XL i XXL. Ale jakie one są? I które będą dobre na Akitę? Logicznie rozumując, to lepiej chyba mieć za duże niż przyciasne:roll: . Są też i inne buty TRIXIE walker professional - buty 2szt. w 7 rozmiarach (Buty ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem. Podeszwa ze skóropodobnego materiału). Tych to nawet nie widziałam na oczy:p ! Może te byłyby lepsze? Ale też nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar? Może ktoś z Was wie, KTÓRE LEPSZE??? I jaki ROZMIAR DLA AKITY??? Quote
donya Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [quote name='Iwona&Wiki']Planuję kupić w sklepie internetowym BUTY dorosłej Akicie. Myślałam o TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. (Buty z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem) - [SIZE=2]oglądałam je w analogowym. Ale największe to były L-ki – malutkie:shake: . Wiem, że są jeszcze dwa większe rozmiary XL i XXL. Ale jakie one są? I które będą dobre na Akitę? Logicznie rozumując, to lepiej chyba mieć za duże niż przyciasne:roll: . Są też i inne buty TRIXIE walker professional - buty 2szt. w 7 rozmiarach (Buty ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem. Podeszwa ze skóropodobnego materiału). Tych to nawet nie widziałam na oczy:p ! Może te byłyby lepsze? Ale też nie mam zielonego pojęcia jaki rozmiar? Może ktoś z Was wie, KTÓRE LEPSZE??? I jaki ROZMIAR DLA AKITY??? Buty - mam nadzieje, że to nie dla ozdoby :roll: Bimbo ma buty ale uzywa ich kiedy zrani się w łapkę. Mamy buty TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. Rozmiaru nie pamietam ale tam w spisie był wymieniony labrador :oops: Bardzo dobrze się trzymają, nie zsuwają się. Tylko podeszwa niezbyt długo wytrzymuje. Dlatego nie polecam ich jako ozdoby :lol: :lol: :lol: Quote
Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 [quote name='donya']Buty - mam nadzieje, że to nie dla ozdoby :roll: Bimbo ma buty ale uzywa ich kiedy zrani się w łapkę. Mamy buty TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. Rozmiaru nie pamietam ale tam w spisie był wymieniony labrador :oops: Bardzo dobrze się trzymają, nie zsuwają się. Tylko podeszwa niezbyt długo wytrzymuje. Dlatego nie polecam ich jako ozdoby :lol: :lol: :lol: Dzięki Donya! Te z labradorem to XL-ka. Dokładnie to jest napisane tak: "XL - dla psa wielkości Labradora, boksera, owczarka niemieckiego, dobermana". Mam jesze dwa pytania: 1. Czy pod ten bucik zmieści sie też bawełniana cienka skarpeta? Czy ew. opatrunek? Zimą wet. założyła jej opatrunek i przykazała nie moczyć:p . 2. I czy wchodzą na tylną łapkę? Jakoś do tej pory jak kaleczyła to właśnie tylną - już dwa razy:p . U nas w lesie, niestety, jest sporo szkła:p :angryy: . Na razie łapy są OK, ale wolę się zabezpieczyć. I obiecuję też nie zakładać żadnych kokardek;) . Quote
donya Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 [quote name='Iwona&Wiki']Dzięki Donya! Te z labradorem to XL-ka. Dokładnie to jest napisane tak: "XL - dla psa wielkości Labradora, boksera, owczarka niemieckiego, dobermana". Mam jesze dwa pytania: 1. Czy pod ten bucik zmieści sie też bawełniana cienka skarpeta? Czy ew. opatrunek? Zimą wet. założyła jej opatrunek i przykazała nie moczyć:p . 2. I czy wchodzą na tylną łapkę? Jakoś do tej pory jak kaleczyła to właśnie tylną - już dwa razy:p . U nas w lesie, niestety, jest sporo szkła:p :angryy: . Na razie łapy są OK, ale wolę się zabezpieczyć. I obiecuję też nie zakładać żadnych kokardek;) . Bimbo miał opatrunek i na to zakładany but. Właśnie w zimie doskonale zdawało to egzamin. Myślę, że zmieści się tylna łapa. Bimbo nie jest mikrusem a buty były w sam raz. Buty są elastyczne i nie latały po łapie, dobrze przylegały - właśnie opatrunek dzięki temu się nie zsuwał. Quote
Iwona&Wiki Posted July 16, 2006 Author Posted July 16, 2006 [quote name='donya']Bimbo miał opatrunek i na to zakładany but. Właśnie w zimie doskonale zdawało to egzamin. Myślę, że zmieści się tylna łapa. Bimbo nie jest mikrusem a buty były w sam raz. Buty są elastyczne i nie latały po łapie, dobrze przylegały - właśnie opatrunek dzięki temu się nie zsuwał. TO BIORĘ XL-kę. I niech mi się NIGDY nie przyda! Super, jeszcze raz śliczne dzięki! Dooobry z Ciebie Człowiek:loveu: ! A i oczywiście życzę Bimbo i tej ślicznej małej Księżniczce, by też nigdy więcej nie musiały używać swoich bucików! Quote
Iwona&Wiki Posted August 1, 2006 Author Posted August 1, 2006 Buty ochronne dla Akity – podsumuję: TRIXIE WALKER Buty dla psa 2 szt. Rozmiar XL. Buty z pianki neoprenowej zaopatrzone w skórzaną podeszwę i zapinane taśmą z rzepem. Są w cenie od ok. 22 zł do ok. 37 zł. TRIXIE walker professional - buty 2 szt. Rozmiar 5. Buty ortalionowe ze ściągaczem oraz rzepem z odblaskowym paskiem . Podeszwa ze skóropodobnego materiału. Są w cenie od ok. 37 zł do ok. 44 zł. Z informacji otrzymanych ze sklepu internetowego: jedne i drugie dobrze chronią łapy, różnica w wykonania i ułożeniu na łapie. Te pierwsze były dostępne wcześniej, po dobrym odzewie rynku firma wyprodukowała drugi rodzaj butów. Rozmiary podane przez sklep internetowy, jako pasujące na Akitę, rozmiar XL sprawdzony przez Donyę. Powinny wejść na opatrunek. Powinny pasować na przednie i tylne łapki.Granice cenowe podałam na podstawie cen w sklepach internetowych. Oczywiście życzę, by nikomu nie były potrzebne:cool3:, ale wiadomo: różnie to bywa:p :shake:… W grudniu sprawdziłam ten drugi rodzaj: rozmiar pasuje - but wchodzi na opatrunek; z tym ortalionem, to bajer - but przemaka, by opatrunek nie zamókł trzeba było pod spód foliowa torebkę. Quote
Recommended Posts