Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super fotki! Ech... Psy to czasem nie myślą ;) opić się słonej wody :shake: Już lepiej jest teraz z Baronem? Pokaż może kilka fot ze szkolenia? ;)

Posted

Z Baronem lepiej, zdarzyły się nam już 2 suche noce, USG ok, żadnych zmian ani w nerach ani w pęcherzu, prostata też w porządku :)
Zdjęcia ze szkolenia wrzucę, ale jest ich tyyyllleee i wszystkie są piękne, że nie wiem od którego zacząć :D

Posted

To się cieszę, że lepiej, ja ostatnio cały czas u weta przesiadywałam, więc dobrze czytać pozytywne wiadomości :). A co do zdjęć to najlepiej zacznij od tych najładniejszych ;)

Posted

Amber napisał(a):
To się cieszę, że lepiej, ja ostatnio cały czas u weta przesiadywałam, więc dobrze czytać pozytywne wiadomości :). A co do zdjęć to najlepiej zacznij od tych najładniejszych ;)

Eh, pozostaje nam wiara i nadzieja na to, że układy pokarmowe naszych psów się ogarną, a one same będą żyły długo i szczęśliwie i w pełnym zdrowiu ;)

WATACHA napisał(a):
Fajne fotki i ładne miejsce.A nie zrzygały się po tej wodzie?

Moim psom solonez niestraszny :D

Ewa&Duffel napisał(a):
O jaka pusta plaża, aż miło :) Gdzie byliście ?
A psy pływały w morzu czy tylko brodziły ?

Baron pływał, Batalia brodziła. Raz rzuciła się Karolowi na ratunek, ale szybko się ogarnęła, że za głęboko i pora wracać :cool3:
Byliśmy w Swarzewie, ale zwiedzaliśmy okolicę, codziennie byliśmy praktycznie w innym miejscu ;)
Te zdjęcia są z nadmorskiego parku krajobrazowego :)

Posted

Najwyższa pora wrzucić zdjęcia z sobotniego szczucia psów:diabloti:
Wszystkie fotki są autorstwa Amber, dlatego takie ładne :loveu:

Baron statycznie:

Posted

Ja nie wiem jak ty to robisz, że on taki masywny na zdjeciach wychodzi

Magia :D Mam nadzieję, że chociaż ludzi nie pogrubiam :evil_lol:

Posted

Amber napisał(a):
Magia :D Mam nadzieję, że chociaż ludzi nie pogrubiam :evil_lol:

No właśnie na ten temat też chciałam porozmawiać :mad:

Posted

Czyli wyglada na to, ze nie mogłabym zostac fotografem modelek (chyba, ze paparazzi :evil_lol:) To i dobrze, bo wole focić psy ;)

Apropo wagi, dzis ważyłam Jariego u weta - 34 kg :p dla porównania ponad połowę młodszy Julek wazy 39,5 kg :eviltong:

Posted

Amber napisał(a):
Apropo wagi, dzis ważyłam Jariego u weta - 34 kg :p dla porównania ponad połowę młodszy Julek wazy 39,5 kg :eviltong:

kurde, Etna już 20 waży, zaraz go dogoni :D

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Amber']Słyszałam, że byłaś na treningu w ndz. Jak było? :) Ja powinnam być za tydzień za to, pewnie się miniemy ;)[/QUOTE]

Byliśmy byliśmy. Spotkaliśmy Julka, widzieliśmy Kotka w akcji i bardzo ładną czoko dobermankę :)
Ogólnie było super, Baron cały szczęśliwy i rozmerdany, chętny do pracy, zwarty i gotowy. Bił rekordy w czasie trzymani klina w pysku :lol:
Batalia na początku była mocno nie pewna, chował się za Karolem, ale szybko nabrała odwagi i dawała popisy wokalne, których nie powstydziłby się nawet Jari ;)
Niestety zdjęć nie mamy żadnych.
W przyszłym tyg może też wpadniemy ;) W jaki dzień będziecie?

[quote name='Bolsbokser']A ja mam już Albina znowu w domu. Awaria, chętnie bym się spotkała z Tobą i Baronem. Może chłopaki się polubią ?!
Albiś waży 32kg - taka z niego kruszynka :D[/QUOTE]

Hmm... Z kastratami Baron dogaduje się raczej fajnie, więc może się udać :)
W tym tyg raczej cieniutko stoimy z czasem, więc może weekend?
A ile Albinek ma wzrostu? Bo waga faktycznie piórkowa ;)

[quote name='Sheltii']Bardzo fajne pieseczki masz :) Miło popatrzeć :)[/QUOTE]

Dzię-ku-je-my :)

Posted

Byliśmy byliśmy. Spotkaliśmy Julka, widzieliśmy Kotka w akcji i bardzo ładną czoko dobermankę :smile:
Ogólnie było super, Baron cały szczęśliwy i rozmerdany, chętny do pracy, zwarty i gotowy. Bił rekordy w czasie trzymani klina w pysku :lol:
Batalia na początku była mocno nie pewna, chował się za Karolem, ale szybko nabrała odwagi i dawała popisy wokalne, których nie powstydziłby się nawet Jari ;-)
Niestety zdjęć nie mamy żadnych.
W przyszłym tyg może też wpadniemy ;-) W jaki dzień będziecie?

Ta czoko dobermanka to Juma - Jari chciał się z nią bawić ostatnio, ale to stateczna już babka i pogoniła szczeniaka zębami, ach te baby :lol:

Z Batalią to trochę jak z Jarim na początku, on też (dasz wiarę? ;) ) się najpierw chował za mną, no a potem to już... ;) I jeszcze to darcie ryja :ylsuper: :lol:
Z dobermaniarzami się zwykle spotykamy w niedzielę. Wtedy jakoś wyjątkowo to było w sobotę.

Szkoda, że fotek nie macie... Oj, czas zainwestować w aparat :p

Posted

[quote name='Amber']Ta czoko dobermanka to Juma - Jari chciał się z nią bawić ostatnio, ale to stateczna już babka i pogoniła szczeniaka zębami, ach te baby :lol:

Z Batalią to trochę jak z Jarim na początku, on też (dasz wiarę? ;) ) się najpierw chował za mną, no a potem to już... ;) I jeszcze to darcie ryja :ylsuper: :lol:
Z dobermaniarzami się zwykle spotykamy w niedzielę. Wtedy jakoś wyjątkowo to było w sobotę.

Szkoda, że fotek nie macie... Oj, czas zainwestować w aparat :p[/QUOTE]

W ogóle wydaje mi się, że Batalia ma podobny tryb pracy do Jariego, w każdym razie zupełnie różny od Barona :evil_lol:. Tylko niestety jej darcie ryja łączy się z absolutnym zaślinieniem, zapluciem siebie i wszystkiego dookoła:shake:

Eh... mam nadzieję, że w tym roku uda nam się jakiś porządny aparat zakupić ;)
Albo chociaż naprawić te co mamy ;]