Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Watacha, Ty mnie proszę Leosiem nie strasz, bo będę musiała wydobyć tajną broń w postaci agamy ;)

Ewa, bo przecież maskotki wybebeszają się same ;)

Posted

Amber, zdjęcia robimy telefonami, więc jak psy są w wodzie, a my na brzegu to je ledwo na tych zdjęciach widać ;)

Oj tak, Baronsiu jest mistrzem obrażono-zdzwionych minek:diabloti:

Ewa, nie wiem czy to jeziorko nie będzie za płytkie dla Duffla :razz:

P.S. Baron wczoraj skończył roczek :loveu:

Posted

awaria napisał(a):

Ewa, nie wiem czy to jeziorko nie będzie za płytkie dla Duffla :razz:

P.S. Baron wczoraj skończył roczek :loveu:

Tzn. nie da się tam pływać ?

Wszystkiego najlepszego ! :new-bday:

Posted

To jeziorko jest płyciutkie, w większości jego głębokość nie przekracza 50-60 cm ;)
Są oczywiście głębsze miejsca, ale z gorszym zejściem do wody.

Dziękujemy za życzenia :)

Posted

Amber, zdjęcia robimy telefonami, więc jak psy są w wodzie, a my na brzegu to je ledwo na tych zdjęciach widać ;-)

No ty tym bardziej powinnyśmy się jakoś umówić na spacerek, może właśnie nad Czarnym? :cool3:

Posted

Aktualnie zostałam oficjalnie udoopiona i uziemiona i mam pod opieką doga de bordeaux. Psiak po przejściach, na razie trochę lękliwo-agresywny :(
Ot, znudził się poprzednim właścicielom, chcieli go uśpić i byli ciężko zdziwieni, że żaden wet nie chce zabić młodego, zdrowego psa. Długo nie myśląc wzięliśmy go do siebie. I podejrzewam, że będziemy mieć z nim bardzo wesoło :diabloti:

Dzięki Bogu nasza szkoleniowiec ma bordoga i zaoferowała nam pomoc. Docelowa psiaka chcemy oddać do adopcji (mamy już nawet chętny domek), ale musimy go wyprowadzić na prostą. Ma ogromne braki socjalizacyjne, wychowawcze.
Trzymajcie kciuki za Tolka i za nas, bo na razie nie wygląda to różowo :(

Posted

Hm... faktycznie mało ciekawie. O tych ludziach nawet się nie wypowiem, bo po prostu stwierdziłam, że istnieją osoby o innej wrażliwości niż my i dla takich pustaków pies znaczy tyle co stara kanapa... Zepsuje się, to wyrzucają.

Nie pomogę ci, bo nigdy nie miałam do czynienia z takim przypadkiem. Podziwiam cię tylko za podjęcie takiej ciężkiej decyzji i trzymam kciuki za resocjalizację.

Posted

Też nie rozumiem takich ludzi, ja mam opory, żeby psa z łóżka wyrzucić jak mi się na nogi uwali... A dla kogoś innego zabić przyjaciela to nic nadzwyczajnego.

Właściciele tego psa już od jakiegoś czasu jęczeli, że chcą go oddać/uśpić, ale jak przychodziło co do czego to jednak się wycofywali. A dzisiaj z minuty na minutę definitywnie postanowili go uśpić. Na szczęście mamy do dyspozycji kojec (po poprzednim psie TŻ), który służył teraz jako składzik rupieciowy, trochę go ogarneliśmy, wstawiliśmy budę - i oto mamy Tolka. Ten pies nigdy nie mieszkał w domu, ma ok 3-3.5 roku, nic nie potrafi, żadnych komend, zerowe zero.

Nie mam doświadczenia z takimi psami i szczerze się przyznaję, że jestem zaistniałą sytuacją mocno przerażona i przytłoczona.
Natomiast czułabym się jak ostatnie goowno, wiedząc, że mogłam coś zrobić, a tego nie zrobiłam...
:(

Posted

bardzo fajnie z Twojej strony, że go wzięłaś, tym bardziej że sama masz dwa spore psy :) powodzenia z nim!

ps. ludzie się nie boją jak idziesz z takimi brytanami? :evil_lol:

Posted

Tolek aktualnie znajduje się w hotelu pod okiem Pani Beaty - kobiety, która ma doświadczenie z ciężkimi przypadkami ;) Bardzo pomogli nam ludzie z forum DdB.
Mam nadzieję, że psicho wyjdzie na prostą, na razie sprawuje się średnio :shake:

Ludzie różnie na nasz widok reagują :razz:
Dużo zależy od obroży jakie psy mają na sobie. Jeśli są ubrane w szorokie obroże z kolcami - jesteśmy omijani łukiem, przy zwykłych, parcianych - bacznie obserwowani, jeśli mają na sobie kolorowo kwiatkowe - zachwytom i uśmiechom nie ma końca :evil_lol:

P.S. Moje super grzeczne ekstra wychowane psy ostatnio zafundowały mi przejażdżkę na kolanach połączoną z wyrżnięciem w krawężnik :diabloti: Bo im się uwidziało, że z pieskiem się muszą przywitać :razz:

Posted

haha, podobają mi się te obróżkowe zależności :D

a jeśli chodzi o przejażdżki, to dawno dawno temu, wyprowadzając psa babci- rott zmieszany z ONkiem- też miałam podobną przygodę, Czapi zobaczył suczkę i zapomniał, że ktoś jest po drugiej stronie smyczy, wylądowałam na szczęście na trawie i miałam tylko zielone spodnie :razz: myślę, że ten pies waży mniej więcej tyle, co ja :evil_lol:

Posted

Hm... Dobra teoria z tymi obrożami... W sumie nie wyobrażam sobie Jariego w kwiatkach ale może warto spróbować :evil_lol:

Podziwiam cię, że wychodzisz z nimi razem, ja mam mały "nieogar" jak muszę wziąć na raz jamniki i dobermana. Jari idzie z lewej przy nodze (a raczej robię wszystko żeby tak było :lol:) a jamniki w prawej miotają się na boki ;)

Posted

Ha,ha to Ci dopiero.Ja kiedyś tylko miałam obtartą rękę jak Mentor zobaczył wiewiórę.Teraz jestem bardziej przygotowana i ewentualnie polecę parę kroków do przodu.Ale z dwoma brytanami nie miałabym szans.I ja jakoś nie mogę sobie wyobrazić swojego w kwiecistej obroży.

Posted

Życzę powodzenia z Tolkiem ;-) Małymi kroczkami wypracujecie wszystko, gwarantuję :-)
Ja jak byłam młodsza, to tylko raz Nuka mnie pociągnęła (miałam może 14 lat) po schodach, nogi mi się poplątały i bum, zanim się obejrzałam, leżałam już na dole twarzą na wycieraczce :evil_lol: Teraz nie zdarzają mi się takie sytuacje bo już wiem jak się ustawić i złapać smycz, że pies mnie nie ruszy, nawet 32 kg labka koleżanki bez problemu utrzymuję jedną ręką, kiedy się rwie do psa, a moja koleżanka właśnie przez niego ostatnio jechała twarzą po ziemi z kamyczkami, bo właśnie labek zobaczył psa, którego chciał dorwać i zabić :/