Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

20 października dostałam smsa od koleżanki z TOZu - "wejdź szybko na stronę schroniska, jest red nose, samiec!".
Koleżanka pamiętała, że prawie rok temu 24.12.2009 roku zaginęły moje dwa psy - amstaffka Sara i pit bull red nose - Fiodor. Wie, że nadal ich szukam, że wciąż mam nadzieję...

Z bijącym sercem włączyłam komputer i odszukałam na stronie schroniska psa, o którym mi koleżanka pisała.

1443/10

rasa: mieszaniec

boks: K-24
numer: 1443/10
miasto: Szczecin

sterylizacja: nie
szczepienia: nie
odrobaczenie: nie

opis:
Pies trafił do naszego Schroniska 20.10.2010, został dowieziony przez nasz samochód interwencyjny z ul.Samosierry.

kontakt:
Zakład Usług Komunalnych ul. Ku Słońcu 125A 71-080 Szczecin Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 .
telefon interwencyjny całodobowy 091 487 02 81
Spędziłam resztę dnia i całą noc na przeglądaniu zdjęć mojego Fiodorka i porównywaniu go z przyjętym do schroniska psem. Rozum od początku mówił mi, że to nie Fiodor - inne znaczenia na klacie, inne oczy, pies niewykastrowany... Jednak serce wciąż miało nadzieję, więc postanowiłam następnego dnia zobaczyć psa w schronisku osobiście, sprawdzić każdy ślad.

Okazało się, że to nie jest Fiodorek - zobaczyłam w boksie pięknego dumnego pit bulla red nose.

Dzisiaj wraz z ageralion i tosla_latte odwiedziłyśmy schronisko, by bliżej przyjrzeć się nowym bullowatym. Zobaczyłyśmy naszego pięknego chłopaka :)

Igor jest naprawdę piękny, widać jednak, że nie był dobrze karmiony - sierść matowa, brzydka, pazurki przekrwione...

Igor to psiak niezwykle energiczny, znający podstawowe komendy i szybko łapiący kontakt z człowiekiem. Niestety, jak każdy pit bull - niezwykle silny, ageralion mało rąk nie wyrwał :evil_lol:
No i nie lubi koteczków :diabloti:

Za chwilę reszta zdjęć ;)

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że szybko znajdzie DT/DS, bo coraz zimniej się robi :shake:

ageralion napisał(a):
Igor - piekne imie :loveu:

Zgadzam się :loveu: też miałam kiedyś psa Igora...

• 2 weeks later...
Posted

Igor dalej w schronisku, tamci Panstwo nawet sie nie pofatygowali wypelnic ankiety, nie wspominajac o wizycie w schronisku :(

Jest miejsce dla chlopaka w Bogatyni, robi sie coraz zimniej i chcemy malego wyslac do hoteliku. Wspolnie uda sie nam zebrac te 400zl, musi udac, bo dla Igorka moze to oznaczac byc albo nie byc :( Musze tylko jak najszybciej zorganizowac transport...