agnieszka32 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 20 października dostałam smsa od koleżanki z TOZu - "wejdź szybko na stronę schroniska, jest red nose, samiec!". Koleżanka pamiętała, że prawie rok temu 24.12.2009 roku zaginęły moje dwa psy - amstaffka Sara i pit bull red nose - Fiodor. Wie, że nadal ich szukam, że wciąż mam nadzieję... Z bijącym sercem włączyłam komputer i odszukałam na stronie schroniska psa, o którym mi koleżanka pisała. 1443/10 płeć: pies wiek: 3 lata 1 miesiąc rasa: mieszaniec boks: K-24 numer: 1443/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: nie odrobaczenie: nie opis: Pies trafił do naszego Schroniska 20.10.2010, został dowieziony przez nasz samochód interwencyjny z ul.Samosierry. kontakt: Zakład Usług Komunalnych ul. Ku Słońcu 125A 71-080 Szczecin Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Szczecinie al. Wojska Polskiego 247 Szczecin 71-346 . telefon interwencyjny całodobowy 091 487 02 81Spędziłam resztę dnia i całą noc na przeglądaniu zdjęć mojego Fiodorka i porównywaniu go z przyjętym do schroniska psem. Rozum od początku mówił mi, że to nie Fiodor - inne znaczenia na klacie, inne oczy, pies niewykastrowany... Jednak serce wciąż miało nadzieję, więc postanowiłam następnego dnia zobaczyć psa w schronisku osobiście, sprawdzić każdy ślad. Okazało się, że to nie jest Fiodorek - zobaczyłam w boksie pięknego dumnego pit bulla red nose. Dzisiaj wraz z ageralion i tosla_latte odwiedziłyśmy schronisko, by bliżej przyjrzeć się nowym bullowatym. Zobaczyłyśmy naszego pięknego chłopaka :) Igor jest naprawdę piękny, widać jednak, że nie był dobrze karmiony - sierść matowa, brzydka, pazurki przekrwione... Igor to psiak niezwykle energiczny, znający podstawowe komendy i szybko łapiący kontakt z człowiekiem. Niestety, jak każdy pit bull - niezwykle silny, ageralion mało rąk nie wyrwał :evil_lol: No i nie lubi koteczków :diabloti: Za chwilę reszta zdjęć ;) Quote
agnieszka32 Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Zobaczył kurczaczka :evil_lol: A tak ładnie daje łapkę :lol: Quote
agaga21 Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 faktycznie, teraz widzę, że on wcale nie jest podobny do fiodorka. Quote
ageralion Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Piekny chlopak ale iwdac na pierwszych fotkach, ze bal sie naszego dotyku :( Pozniej sie troche otworzyl... Igor - piekne imie :loveu: Quote
blacky. Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Cud, miód ;) Śliczny jest ! :loveu: Ale zgadzam się - do Fiodorka nie podobny. :( Quote
kamilqax95x Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 ageralion napisał(a):Igor - piekne imie :loveu: No piekne :D Mi sie kojarzy z Igorem Kwiatkowskim aka Mariolka czyli pozytywnie :loveu: :D Quote
Sybel Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ale się popluł na widok kurczaczka :] Cudny chłopak :) Quote
Cudak Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Mam nadzieję, że szybko znajdzie DT/DS, bo coraz zimniej się robi :shake: ageralion napisał(a):Igor - piekne imie :loveu: Zgadzam się :loveu: też miałam kiedyś psa Igora... Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!! [SIZE="2"]Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html Quote
Marta67 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 co u pieska tak cicho? :( cudny cudny cudny ;) Quote
agnieszka32 Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Są pewni Państwo zainteresowani Igorem - w sobotę zapoznanie w schronisku :) Quote
AlfaLS Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Super wiadomość :multi: Trzymam kciuki :lol: Quote
ageralion Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Igor dalej w schronisku, tamci Panstwo nawet sie nie pofatygowali wypelnic ankiety, nie wspominajac o wizycie w schronisku :( Jest miejsce dla chlopaka w Bogatyni, robi sie coraz zimniej i chcemy malego wyslac do hoteliku. Wspolnie uda sie nam zebrac te 400zl, musi udac, bo dla Igorka moze to oznaczac byc albo nie byc :( Musze tylko jak najszybciej zorganizowac transport... Quote
blacky. Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 a u mariamc nie ma miejsc ? wiem, że ma zawsze zapisy do przodu na długo... Quote
ageralion Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Wrzucilam go na watek transportowy http://www.dogomania.pl/threads/197183 Quote
blacky. Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Widzę, że Igor nie ma jeszcze banerka :) A więc proszę bardzo i podkradać cioteczki ;) Quote
Recommended Posts