Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja tez pozostaję przy swoim zdaniu, którego jeden post nieznanej nikomu na forum osoby nie zmieni. Wierzę ludziom którzy ratuja z tamtąd psy, bo ich znam osobiście, wiem czym sie kierują i robią to po cichu więc żadna zazdrość czy zawiśc nie wchodzi w grę. Ratują psy nie robiąc z tego sprawy, bo zrobienie afery=zakaz wstępu.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo się ciesze że ten wątek jeszcze kogoś interesuje .ze swojej strony zawsze będę walczył z takimi podłymi ludzmi ja Harłacz ,który ma gębę pełną pięknych frazesów .Poczytajcie o nim na lokalnych stronach ,i oczywiście dodajcie swój komentarz.

Posted

Smutno mi na to wszystko patrzeć chociaż jestem przekonana,że nasz "miłośnik i dobroczyńca"zwierząt prędzej czy póżniej poniesie konsekwencje za swoje czyny.Odwiedziłam wiele schroniski przygarnęłam wiele piesków,którym znalazłam kochających opiekunów i śmiał mogę powiedzieć,że "schronisko"Harłacza wyróznia się ponad inne okrutnym widokiem....tam pachnie śmiercią ,psy czują to instyktownie,a sam właściciel jest człowiekiem o bardzo niskiej kulturze osobistej ,dlatego zachowuje się po chamsku do każdego.

Posted

ja tego miejsca nie widzialam, ale widzialam dwie suki rasy wyżłopodobnej, które zabraliśmy do hoteli na Ślasku, obydwie (różne okresy czasu) były w ciąży. Oczywiścei p. H. nie zajaknął się, że wydaje suki w ciąży. Ot, taka miła niespodzianka, zamiast jednej suni mieliśmy od razu 8!!!! Przy braniu drugiej suki, podejrzewaliśmy już co nas czeka- nie pomyliliśmy się.
Musieliśmy czekac do rozwiąznaia bo ciąze były zbyt wysokie i usypiać szczeniaki.
Miłośnik bezdomnych zwierząt, który te biedy i nędze jeszcze w schronisku rozmnaża!!

Posted

Tak długo ,jak Powiatowy Lek.Wet. Piotr Szykowny będzie "krył" Harłacza.

Pisałam do niego parę razy , bez efektów.

Pan Tieze ?, chyba tak się nazywa z koszalinskiego oddziału TOZ-u , uznał ,że wszystko jest ok.

Psy są tylko szczepione , rozmawiałam z lek. wet. , który opiekuje siętymi psami, porażka.
Cholerna umieralnia ,pod bokiem Piw.

Guest monia3a
Posted

Skoro powiatowy nie reaguje a nawet kryje tego pana to moim zdaniem trzeba pisać wyżej do okręgowego, a nawet pisać skargi na powiatowego.

Posted

[quote name='mariamc']Psy są tylko szczepione , rozmawiałam z lek. wet. , który opiekuje siętymi psami, porażka.
Cholerna umieralnia ,pod bokiem Piw.

Raczej nie są, i to raczej na pewno nie są szczepione.

A jak chcesz zabrać psa, to masz informację, że ten pies właśnie w tym tygodniu został przywieziony i jeszcze weterynarz go nie obejrzał, dlatego jest nie szczepiony.

Chudy też jest dlatego, że właśnie został taki przywieziony (choć był identyczny już rok temu, ale to nie ten sam :cool3:, bo ten jest tu od tygodnia), rany na głowie - też taki został przywieziony itd. itd.

Posted

tanitka napisał(a):
ja tego miejsca nie widzialam, ale widzialam dwie suki rasy wyżłopodobnej, które zabraliśmy do hoteli na Ślasku, obydwie (różne okresy czasu) były w ciąży. Oczywiścei p. H. nie zajaknął się, że wydaje suki w ciąży. Ot, taka miła niespodzianka, zamiast jednej suni mieliśmy od razu 8!!!! Przy braniu drugiej suki, podejrzewaliśmy już co nas czeka- nie pomyliliśmy się.
Musieliśmy czekac do rozwiąznaia bo ciąze były zbyt wysokie i usypiać szczeniaki.
Miłośnik bezdomnych zwierząt, który te biedy i nędze jeszcze w schronisku rozmnaża!!

a jak ma to się do zabrania przez niego do spółki z Emir psów ze schroniska w Węgrowie?
suki do Emir, psy do Harłacza?
czy wy wcześniej wiedzieliście o tym?

Posted

tanitka napisał(a):
Enia, ale nie rozumiem związku tych dwóch kwestii, rozwiń myśl prosze. Te suki zabieraliśmy w tym roku, a Węgrów chyba był ze 3 lata temu.

ale czy wtedy nikt nic nie wiedział o Harłaczu? doświadczona fundacja musiała wiedzieć co tam się dzieje......
boje się myśleć co spotkało tam wegrowskie psy.....

Posted

To jest prawda psy są zarobaczone wychudzone ,próbowałem zainteresować tym wojewódzkiego lekarza weterynarii,Karina widze że znasz sprawę bardzo dobrze tak dokładnie mówią ...że wczoraj przywieziony że jeszcze nie zaszczepiony..etc. ZRÓBMY COŚ Z TYM.dzwońmy piszmy do skutku.A propos stopnie inspektora Pana Harłacza tak jest inspektorem w organizacji którą sam powołał i nazywa się bardzo podobnie jak znana pro zwierzęca organizacja.Pozdrawiam.

Posted

Wielkie dzięki za taką wdzięczność ,psy są głodne, zapchlone ,zarobaczone,w przepełnionych brudnych klatkach .tylko kasa się liczy ilość psów razy kasa za sztuke i to cała miłość tego Pana.

• 2 weeks later...
Posted

Zeby zmienic tytul trzeba zeby sie znalazla osoba do przejecia tego watku i prowadzila go dalej, musi napisac do moda prosbe o przejecie watku. Dogomaniaczka ktora go zalozyla widze jest jest zbanowana a watpie zeby chciala go prowadzic nadal.

Posted

gk24 » Miasta » Kołobrzeg

• dodano: 19 paždziernika 2010, 14:30
tagi:kołobrzegprzetargschronisko
Przetarg na kołobrzeskie schronisko dla zwierząt unieważniony

ima
Dziś w Urzędzie Miasta w Kołobrzegu otwarto koperty z ofertami zainteresowanych prowadzeniem schroniska przez najbliższe trzy lata. Prezydent Janusz Gromek unieważnił przetarg.
Prezydent Kołobrzegu unieważnił przetarg na schronisko.
(Fot. sxc.hu)

- Jedna oferta okazała się być niekompletna, a druga za droga - powiedział nam Michał Kujaczyński, rzecznik prezydenta miasta. - Dlatego prezydent zdecydował o unieważnieniu przetargu.

Miasto ma przedłużyć o miesiąc umowę ze Stowarzyszeniem Wspierania i Rozwoju Schroniska dla Bezdomnych Zwierząt "Reks", które do tej pory prowadziło schronisko. Przez ten czas zostanie rozpisany kolejny przetarg.

Jak informowaliśmy już wczoraj, o prowadzenie schroniska ubiegały się dwa podmioty: stowarzyszenie "Reks" z prezes Grażyną Jakubczak na czele i Towarzystwo Ochrony Zwierząt "Animals" z Białogardu, którego szefem jest Jerzy Harłacz.

Posted

Witam ,jeśli ktoś z was wie jak przenieść ten wątek to prosze zróbmy to,nie pozwólmy żeby to zamarło ,Harłacz chce przejąć schronisko w Kołobrzegu.on się rozwija jest coraz bardziej bezczelny i chamski poczytajcie o tymna stronach GK.24

Posted

Odi przybywaj z odsiecza, wyglada na to ze mamy do czynienia z podobna sytuacja jaka byla w Wieluniu. Kierownikiem schroniska jest nikt inny jak sam pan prezio TOZ Animals z Bialogardu. Warto by przesiwietlic tego jegomoscia.

• 1 month later...
Posted

Jak zobaczyłam tytuł tego posta to o mało się nie przewróciłam. Pochodzę z Białogardu. W schronisku Harłacza byłam raz i przysięgłam sobie, że nigdy więcej! Chciałam oddać tam tymczasowo suczkę, której nie mogłam trzymać u siebie, bo nie tolerowały się z moją Epą. Miała tam przebywać do czasu aż znajdę jej dom... Nie miałam serca jej tego zrobić. To jak wygląda to "schronisko" i jakie warunki w nim panują jest nie do opisania i ktokolwiek wypowiada się inaczej w tym temacie jest osobą nieobiektywną lub podstawioną :shake: Dramat tych zwierząt łamie mi serce i bardzo bym chciała coś z tym zrobić, ale nie wiem co. Gdzie się zgłosić, do kogo pisać!?

Posted

Dramatycznych sytuacji jest tak wiele, ze osoby zorientowane w tematach nie sa w stanie ogarnac dramatu zwierzat :shake: i dobrania sie do doppy biznesmenom dorabiajacych sie na bezdomnych zwierzetach:angryy:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dramatycznych sytuacji jest tak wiele, ze osoby zorientowane w tematach nie sa w stanie ogarnac dramatu zwierzat :shake: i dobrania sie do doppy biznesmenom dorabiajacych sie na bezdomnych zwierzetach:angryy:

Musi byc przeciez jakiś sposób :( Musi:(