Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jak psy żyją w zimie? Boksy są otwarte , zabezpieczone z trzech stron. Czy w budach jest siano? Czy pieski o słabej okrywie włosowej mają osobny pawilon? Czy jest pawilon kociarni? Jak jest rozwiązany?

Wypytuje bo przystępujemy do budowy schroniska w Dąbrowie.
Chcemy wzorować sie na Panu Jerzym na jego "psim ranczu"

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='amikat']A jak psy żyją w zimie? Boksy są otwarte , zabezpieczone z trzech stron. Czy w budach jest siano? Czy pieski o słabej okrywie włosowej mają osobny pawilon? Czy jest pawilon kociarni? Jak jest rozwiązany?

Wypytuje bo przystępujemy do budowy schroniska w Dąbrowie.
Chcemy wzorować sie na Panu Jerzym na jego "psim ranczu"[/quote]

Amikat, dlaczego zadajesz pytanie w wątku, skoro z Twojego poprzedniego postu wynika,że rozmawiałaś z panem Harłaczem?

Posted

Amikat i Jotka a moze znalazlybysmy czas zeby tam pojechac i zobaczc to wszystko na miejscu bo przeciez jezeli sie ma budowac cos nowego to najlepiej podpadrzec cos co juz jest sprawdzone i dobrze funkcjonuje.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Patrze i oczom nie wierze że to w Polsce i że pana Harłacza jeszcze nie zniszczyli bo u nas to się zaraz dobrym ludziom podcina skrzydła :shake:
Ogromny szacunek dla Tego Człowieka :Rose:

Napiszcie coś na bieżąco...

Posted

Właśnie problem polega na tym, że nikt na bieżąco nic nie pisze(nie wiem czy są tam jacyś wolonatriusze), schronisko nie ma strony i nawet gdyby chciało się pomóc w adopcji psów to nie ma jak.
W czerwcu pojechało tam kilka psów z Węgrowa po likwidacji schroniska i nie wiemy co z nimi, czy chociaż część została adoptowana...
Szkoda, że takie miejsca nie reklamują się - to byłby bardzo dobry przykład na pokazanie społeczeństwu jak może wyglądać schronisko.

Posted

No własnie troszkę szkoda ze nie ma jakiś konkretnych a także bieżących info na temat funkcjonowania...
Rozumiem , ze jest mnóstwo pracy ...ale naprawdę warto rozpropagować prace TAKICH ludzi i może i MY podłapalibyśmy jakieś wskazówki jak walczyć i konkretnie o co ze schroniskami w naszych okolicach

Posted

Nie pamiętam, czy w tym wątku, czy w innym, też o podobnej tematyce, cytowałam bardzo niegrzeczną (żeby nie powiedzieć gorzej) wypowiedź Pana H. Ładne ścieżki i kojce to jeszcze za mało, żeby mówić o WZORCOWYM schronisku.

Posted

MonikaP napisał(a):
Nie pamiętam, czy w tym wątku, czy w innym, też o podobnej tematyce, cytowałam bardzo niegrzeczną (żeby nie powiedzieć gorzej) wypowiedź Pana H. Ładne ścieżki i kojce to jeszcze za mało, żeby mówić o WZORCOWYM schronisku.
thanks za info
no właśnie ...warto wiedzieć wszystko...bo tu ani wzmianki o wolontariacie , o stronce , o adopcjach no i o tym komu pan H. pomógł ...może zgłosiliby się na wątek poopowiadać ...

• 1 month later...
Posted

Niedawno pan Harłacz zaszczycił mnie swoim telefonem. Usłyszałam, że jestem bezczelna, bo roszczę sobie prawo do zadawania pytań na temat jego działalności i że lepiej, bym się sama wzięła za prowadzenie jakiegoś schroniska. Mimo, że starałam się mu wytłumaczyć (ledwie mnie dopuszczał do głosu), że warto byłoby podzielić się doświadczeniami z innymi, bo wiadomo, jaka jest sytuacja bezdomnych zwierząt w Polsce, słyszałam tylko,że pan Harłacz nie ma zamiaru odpowiadać na żadne pytania dotyczące schroniska, adopcji itp.

Cóż, nic dodać, nic ująć.

Posted

MonikaP napisał(a):
Niedawno pan Harłacz zaszczycił mnie swoim telefonem. Usłyszałam, że jestem bezczelna, bo roszczę sobie prawo do zadawania pytań na temat jego działalności i że lepiej, bym się sama wzięła za prowadzenie jakiegoś schroniska. Mimo, że starałam się mu wytłumaczyć (ledwie mnie dopuszczał do głosu), że warto byłoby podzielić się doświadczeniami z innymi, bo wiadomo, jaka jest sytuacja bezdomnych zwierząt w Polsce, słyszałam tylko,że pan Harłacz nie ma zamiaru odpowiadać na żadne pytania dotyczące schroniska, adopcji itp.

Cóż, nic dodać, nic ująć.

dziwne- człowiek pyta w dobrej wierze a spotyka się z atakiem!!!!

Posted

Olga132 napisał(a):
dziwne- człowiek pyta w dobrej wierze a spotyka się z atakiem!!!!

Co ciekawe, przecież ja w tym wątku pytałam o adopcje, prowadzenie schroniska itp. już dość dawno temu, aż tu jakieś 2 tygodnie temu (może nawet mniej) w czasie zajęć na uczelni ktoś do mnie dzwoni - oddzwoniłam i usłyszałam na dzień dobry potok wymowy - co ja sobie myślę,że wypytuję o jego działalność, co to w ogóle są za pytania itd., itp.... Przyznam,że zdębiałam :crazyeye:. To oczywiście świetnie, jeśli ktoś pomaga skutecznie zwierzętom, ale przydałoby się w kontaktach z ludźmi też mieć jakąś klasę...