Ada-jeje Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Chciala bym wiedziec, na czyje polecenie zjawila sie slawetna p. Fila (TOZ) w objekcie prowadzonym przez JH? Mariamc, jestes w posiadaniu takiej informacji? Quote
Inez de Villaro Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 Ada-jeje napisał(a):A kto bedzie kontrolowal :crazyeye: JH :evil_lol: No tak by wypadało- w ramach rewizyty z góry wiadomy efekt ....o tempora... Quote
Joanna K. Posted March 11, 2012 Posted March 11, 2012 [FONT=Arial]Znajoma napisała krótki artykuł do lokalnej gazety + zdjęcia które zrobiłam.Artykuł dotyczy schroniska w Stargardzie Szcz. [/FONT]http://www.mmstargard.pl/ może jutro się ukaże, tu wrzucę treść. [FONT=Arial] [/FONT] Wczoraj koleżanka odwiedziła schronisko dla zwierząt w Kiczarowie w celu uzyskania informacji dotyczących konkretnego psa i to co tam zobaczyła, przyprawiło ją niemal o zawał. Psy mieszkają tam w okropnych warunkach, wszędzie wkoło jest woda. "To co zobaczyłam na własne oczy Mnie przeraziło. Psy w swoich boksach stoją po kostki w wodzie. Nie mają jak się położyć. Są całe przemoczone !!! Wstyd. Przecież to schronisko w Stargardzie jest pod opieką Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami !!! " - wypowiedź koleżanki po powrocie ze schroniska. Schronisko na swojej stronie ma wymienionych sponsorów, jest to kilka lokalnych firm. Organizowane są zbiórki na jego rzecz. Pytanie więc co się dzieje z tymi pieniędzmi? Jak TOZ może pozwolić, by psy mieszkały w takich warunkach? Przecież działa dla ich dobra, więc dlaczego nikt się tym nie interesuje? Quote
ageralion Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Ada-jeje']A kto bedzie kontrolowal :crazyeye: JH :evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jak to bylo? Prezes Fila stwierdziła, że schronisko w Białogardzie na pewno nie kwalifikuje się na czarną listę. - Nikogo by nie wzruszyło. Jest normalne - powiedziała" Juz wiemy skad taki poglad :( Quote
Anula Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Ja się zastanawiam co ci ludzie robią na takich stołkach i jeszcze pobierają wynagrodzenie,przecież powinni ich wywalić na zbity pysk. Czy są oni nie zastąpieni,przecież brakuje pracy i by na bank znaleźli się ludzie,którzy by szanowali swoją pracę i wynagrodzenie by było adekwatne do wykonywanej pracy.To co się dzieje to jakiś koszmar. Quote
mariamc Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 (edited) To WIW -Szczecin poprosił prezes okręgu Szczecin A. Filę o opinię na temat Białogardu. W pierwszej wersji miało jechać kilka org. w tym i ja. Kiedy zadzwoniła A. Błądek z TV Szczecin, czy wiem coś o kontroli harego ,wiedziałam od razu jak będzie. Miałam wtedy dojechać do Białogardu ale w tym dniu kontrola została odwołana. O następnym terminie nie zostałą poinformowana, jak mi przekazano, dlatego, że hary " pieni się" ( to cytat) na samo moje nazwisko. Poszperałam trochę w Argosie, mają tylko 30 boksów, schron jest na 176 ???psów, dlaczego tako liczba, nie wiem.. Duża adopcyjność, ciekawe jak, brak strony i daleko od szosy. W 2009 przyjęto 437 psów , wyadoptowano 375 ???, eutanazje 23/ padłe42 I hicior STERYLIZACJA - 15!!! Z dziką wręcz rozkoszą napiszę wniosek do WIW-u o kontrolę schroniska i w Koszalinie też. i liczba zaszczepionych psów 437, coś mi tutaj nie gra.. liczba psów na koniec 2008 /168.. nie wierzę ,ze wszystkie poszły nowe , zaszczepione a starych nie trzeba szczepić powtórnie??? Edited March 12, 2012 by mariamc Quote
Ada-jeje Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 mariamc napisał(a):To WIW -Szczecin poprosił prezes okręgu Szczecin A. Filę o opinię na temat Białogardu. W pierwszej wersji miało jechać kilka org. w tym i ja. Kiedy zadzwoniła A. Błądek z TV Szczecin, czy wiem coś o kontroli harego ,wiedziałam od razu jak będzie. Miałam wtedy dojechać do Białogardu ale w tym dniu kontrola została odwołana. O następnym terminie nie zostałą poinformowana, jak mi przekazano, dlatego, że hary " pieni się" ( to cytat) na samo moje nazwisko. No to sobie skrobniemy cos do WIW, czyzby zapomnial ze to oni sa kontroli i od przestrzegania ustawodawstwa? Czy pod ten sam WIW podlega schronisko w ktorym kierownikiem jest Fila? Quote
Inez de Villaro Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 No i Pani F. tak aktywnie broniła pana H, czym zwróciła na siebie i swoje schronisko baczną uwagę ....a teraz oberwie rykoszetem...i dobrze! Jestem za tropieniem i piętnowaniem niechlujstwa, głupoty i okrucieństwa...kolesiostwa i pazerności!!! Quote
Ada-jeje Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 [quote name='Inez de Villaro']No i Pani F. tak aktywnie broniła pana H, czym zwróciła na siebie i swoje schronisko baczną uwagę ....a teraz oberwie rykoszetem...i dobrze! Jestem za tropieniem i piętnowaniem niechlujstwa, głupoty i okrucieństwa...kolesiostwa i pazerności!!! POPIERAM i jestem za tropieniem ludzi lamiacych prawo, zwlaszcza prawo zwierzat ktorzy sami nie potrafia sie bronic. Quote
mariamc Posted March 13, 2012 Author Posted March 13, 2012 Dostałam odpowiedż od GLW, sprawa wraca do rozpatrzenia przez WIW Szczecin. Szczecin ma poinformować mnie , jako stronę i GLW. Zobaczymy..... We wrześniu w 2011 WLW napisał mi ,że wyczerpał temat w piśmie, w którym zostało między innymi napisane,że schron w Białogardzie został wpisany do rejestru PLW w '"Dobrej Wierze". Mam nadzieję ,że tym razem IW Szczecin bardziej się postara a ja zostawiłam sobie jeszcze jedną furtkę. Mają miesiąc na załatwienie sprawy...... Quote
mariamc Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Białogard: Nowa propozycja opłat w schronisku dla psów ( .Białogard: Nowa propozycja opłat w schronisku dla psów Dodano: 14 marca 2012, 7:00 Autor: (qba) Już nie schronisko, ale każda gmina będzie właścicielem psa, który trafi do przytuliska. - Tak mówi ustawa i niestety, musimy zmienić zasady naszej współpracy - powiedział przedstawicielom 18 gmin z województwa zachodniopomorskiego Jerzy Harłacz, szef Stowarzyszenia Animals. (fot. archiwum) Podziel się Stowarzyszenie prowadzi w Białogardzie jedno z największych w województwie schronisk dla psów. Harłacz zaproponował, że za każdego psa gminy będą musiały zapłacić 1.000 zł oraz 10.000 złotych opłaty rocznej, niezależnej już od ilości psów. - Znam bolączki gmin, bo sam jestem radnym. Dlatego te opłaty są chyba najniższymi w regionie. Bo nie o to chodzi, by zabierać pieniądze ludziom i przekazywać je na psy. Ale niestety, ustawa mówi jednak jasno, że to samorządy muszą wziąć na swoje barki te bezdomne zwierzęta - mówił dalej Harłacz. Przedstawiciele gmin przyjęli informację ze zrozumieniem. Samorządy Tychowa i Karlina już nawet zdecydowały, że będą dalej współpracowały z białogardzkim schroniskiem na nowych zasadach. [FONT=Verdana] [/FONT] Quote
margaret Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 to sie nazywa koncentracja na tym co naprawdę ważne, Ty walczysz o warunki dla zwierząt, pan H ma tylko jedno w polu widzenia, brak mi w tym info na co ta większa kasa ma w zamyśle pana H pójść brak mi słów na gminy, które idą za głosem pana H jak zaprogramowane automaty Quote
Ada-jeje Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 mariamc, pozwalam sobie umiescic linka do artykulu na stronie schroniska ktory, ukazuje jak pracuje zespol parlamentarny, jak wazne sa dla niego zwierzeta. :angryy: http://szczecinek-schronisko.home.pl/artykul.php?show=172 Quote
Milot Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 margaret napisał(a):to sie nazywa koncentracja na tym co naprawdę ważne, Ty walczysz o warunki dla zwierząt, pan H ma tylko jedno w polu widzenia, brak mi w tym info na co ta większa kasa ma w zamyśle pana H pójść brak mi słów na gminy, które idą za głosem pana H jak zaprogramowane automaty Może nie robią tego bezinteresownie, może mają "odpalane" ?...... Quote
Inez de Villaro Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 To się nazywa po prostu...NIEGOSPODARNOŚĆ i trwonienie gminnych pieniędzy, lenie, nie chce im sie mieć własnej inicjatywy, trochę pogłówkować, jest masę stowarzyszeń/ fundacji , które za część tych pieniędzy poprowadziłoby gminne przytuliska/schroniska...ale nie...panowie marnotrawcy wybierają najłatwiejsze (czyt. najdroższe) rozwiązanie, bo dupy sie nie chce ruszyć i "jest jak jest"... Na takie durne decyzje idą nasze pieniądze! A ktoś nieumiejętnie nimi zarządza... A poza ty...przecież H. ma zakaz przyjmowania psów, to jak oni chcą kontynuować współpracę z kimś, kto nie ma prawa przyjąc psa??? To mnie dziwi... I druga sprawa, czemu H. mydli oczy wszystkim, że w kwestii własności schroniskowego psa przepisy sie zmieniły? Przecież ZAWSZE gmina była włascicielem odłowionego psa, a nie schronisko i gmina go utrzymywała! Czyżby H. nie znał przepisów??? ;) czy to znowu jakieś gminne urzędniczyny "obeznane" z przepisami dają sobie mydlić oczy??? KABARET.... Quote
Anula Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Może ktoś pomoże w tej dziwnej sprawie! http://www.dogomania.pl/threads/224688-co-si%C4%99-dzieje-z-psami-z-punktu-przetrzyma%C5%84-w-Dar%C5%82owie-znikaj%C4%85-bez-%C5%9Bladu-wet-morderca Quote
Lupi Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 HELP DLA PSA!! Pomóżcie szybko znaleźć DT lub DS Quote
Cudak Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Lupi']HELP DLA PSA!! Pomóżcie szybko znaleźć DT lub DS .... dodam że jutro psiak ma być zgłoszony do hycla z Białogardu, bo obecnie z nim nasza gmina ma podpisaną umowę. Bardzo prosmy o pomoc - DT, DS - pisak młody, przyjacielsko nastawiony do ludzi i zwierzaków... Quote
mariamc Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Leżę w łóżku , grypa... Arek , mój zastępca rozmawia z wójtem Stępnicy,walczymy o psa, aby nie jechał do hycla. Quote
Milot Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 mariamc napisał(a):Leżę w łóżku , grypa... Arek , mój zastępca rozmawia z wójtem Stępnicy,walczymy o psa, aby nie jechał do hycla. Trzeba aż....walczyć ? Aby pies nie pojechał do hycla ? Przecież hycel ma zakaz przyjmowania psów?! Quote
wellington Posted April 13, 2012 Posted April 13, 2012 Pisma powiatowych ws. wywozek do Niemiec : https://plus.google.com/photos/112086272007107033840/albums/5730747352377262017/5730747395139402002 Quote
Cudak Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Kolejnemu psiakowi grozi wyjazd do Białogardu, DT potrzebny MEGA pilnie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/225840-Pies-w-typie-HUSKY-MEGA-PILNIE-DT-DS!!!!!!!!!! Quote
Inez de Villaro Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Białogard nie ma prawa przyjmować psów!! To jakaś paranoja Quote
Recommended Posts