Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dusje napisał(a):
Zglos, jesli masz sumienie.Drugie dno jest i nie musze go szukac.Nadejdzie pora ujawnienia i zrobie to.Daleka jestem od awantur i interesuje mnie jedynie postawa panu Milot wb Dumki.
Edit: widze,ze juz oczyszczone.Brawo!

Dusje, daruj sobie, wątek suni przeczytałam, "winy" Milot tam nie widzę.
P.S. Masz dom z ogrodem? Wiesz, co znaczy zamartwianie się, czy Ci pies z ogrodu nie zwieje? Ja wiem...
P.S. 2 - przepraszam, Danusiu, potem usunę swój post ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niczego innego się nie spodziewałam - mariamc dziękuję za twoją walkę i proszę nie odpuszczaj.
Czekam jak wszyscy na protokół.
Nie rozumiem tylko jak to możliwe, że modzi na forum prozwierzęcym usuwają wątki demaskujące takie bestie.

Posted

Maria, a może można byłoby zrobić wydarzenie na FB z Twoim pismem do MRUNIA?

Jakby więcej osób się tym zainteresowało, to może dałoby jakiś efekt?

Posted

To było tak na szybko pisane, bo Mrunio miała spotkanie z władzami Wrześni.
Teraz napiszę wstawiając odnośniki do odpowiednich ustaw i rozporządzeń , aby była widoczna podstawa prawna tego wszystkiego.
Wtedy faktycznie można byłoby zrobić na FB.
Prawo jest po to, aby je przestrzegać - czysto teoretycznie.
Zreztą zapowiedziałam panom doktorom ,że złożę skargę na nierówne traktowanie podmiotów.
Czego ja nie musiałam mieć , aby moje schronisko wciągnęli na PLW a u niego luzik.......

Posted

Dostałam dzisiaj z prokuratury :
POSTANOWIENIE o odmowie wszczęcia dochodzenia!!!!

W uzasadnieniu Prokuratura Rejonowa posiłkowała się pozytywnym raportem TOZ-u.
Napisałam do ZG TOZ-u z gratulacjami.......
Właściciele takich schronisk mogą spać spokojnie , TOZ CZUWA!!!

Posted

[quote name='ulvhedinn']Wydaje mi się, że na dogo jest też MałGoska z Wieluńskiego schroniska, onia mają świetne warunki i bardzo dobrą statystyke...

Wspominam ten post ulvhedinn, gdyż przez kilka lat siedziałam w Matrixie, jaki stworzyła na użytek opinii publicznej MałGośka - cwaniara, oszustka, kłamczucha, okrutnica.
Przez lata 2007 - 2009 Fundacja Zwierzyniec, gdzie MałGośka zasiadała w Radzie Fundacji, za publiczną grubą kasę sprowadzała psy z kilkudziesięciu gmin z kilku województw.
W samym tylko 2008 r. około 400 psów, które Fundacja Zwierzyniec przyjęła pod "opiekę" zaginęło bez śladu.
Obecna także na Dogo MałGośka miała nieustanny dostęp do kont internetowych Fundacji Zwierzyniec i doskonale wiedziała o tym, że na konta Fundacji wpływają setki tysięcy złotych z gmin z całej Polski za wykonanie usługi: przyjęcie przez Fundację Zwierzyniec setek psów bezdomnych do Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Wieluniu.
Schronisko w Wieluniu, którym przez kilka lat administrowała Fundacja Zwierzyniec, było wg PLW obliczone na maksymalną ilość psów 60, a w 2008 r. Fundacja Zwierzyniec "przyjęła" psów do tego schroniska w ilości dziesięciokrotności tej liczby.
Oczywiście w realu nie byłoby możliwe pomieścić 600 psów w schronisku przeznaczonym dla maksymalnej liczby 60 psów.
Fundacja Zwierzyniec też przeprowadzała, tak, jak Harłacz, cudowne adopcje - za TM, bo innego wytłumaczenia być nie może !
Gdyby ktoś chciał się zapoznać z potworami Fundacji Zwierzyniec, podaję link:
http://www.dogomania.pl/threads/145348-MATRIX-mroczna-tajemnica-wielu%C5%84skiej-Fundacji-Zwierzyniec

Posted

[quote name='Odi']Wspominam ten post ulvhedinn, gdyż przez kilka lat siedziałam w Matrixie, jaki stworzyła na użytek opinii publicznej MałGośka - cwaniara, oszustka, kłamczucha, okrutnica.
Przez lata 2007 - 2009 Fundacja Zwierzyniec, gdzie MałGośka zasiadała w Radzie Fundacji, za publiczną grubą kasę sprowadzała psy z kilkudziesięciu gmin z kilku województw.
W samym tylko 2008 r. około 400 psów, które Fundacja Zwierzyniec przyjęła pod "opiekę" zaginęło bez śladu.
Obecna także na Dogo MałGośka miała nieustanny dostęp do kont internetowych Fundacji Zwierzyniec i doskonale wiedziała o tym, że na konta Fundacji wpływają setki tysięcy złotych z gmin z całej Polski za wykonanie usługi: przyjęcie przez Fundację Zwierzyniec setek psów bezdomnych do Schroniska dla bezdomnych zwierząt w Wieluniu.
Schronisko w Wieluniu, którym przez kilka lat administrowała Fundacja Zwierzyniec, było wg PLW obliczone na maksymalną ilość psów 60, a w 2008 r. Fundacja Zwierzyniec "przyjęła" psów do tego schroniska w ilości dziesięciokrotności tej liczby.
Oczywiście w realu nie byłoby możliwe pomieścić 600 psów w schronisku przeznaczonym dla maksymalnej liczby 60 psów.
Fundacja Zwierzyniec też przeprowadzała, tak, jak Harłacz, cudowne adopcje - za TM, bo innego wytłumaczenia być nie może !
Gdyby ktoś chciał się zapoznać z potworami Fundacji Zwierzyniec, podaję link:
http://www.dogomania.pl/threads/145348-MATRIX-mroczna-tajemnica-wielu%C5%84skiej-Fundacji-Zwierzyniec

Odi, z Matrixem odwalilas gigantyczny kawal roboty, pomnik dla Ciebie to malo !
Niestety, do konca drogi jeszcze spory kawalek...
Fundacje Zwierzyniec niech pieklo pochlonie :angryy: !

Kto sie wezmie za Bialogard ?
Kto sie nie boi ?

Posted

Są tacy:razz:
Ale to żmudna droga, bo Harry- jak go nazywają chce kandydowac do Senatu:angryy: -pewnie za "psie pieniądze" - więc usilnie "pracuje" nad swoim dobrym wizerunkiem:diabloti:
Poprzez układy i układziki - więc kłody pod nogi są rzucane na każdym kroku, tych którzy chcą go zdemaskować:mad:

A propos dobrego wizerunku - a może postaramy się wspólnie go publicznie "odbrązowić"?:razz:

Posted

epe napisał(a):
Są tacy:razz:
Ale to żmudna droga, bo Harry- jak go nazywają chce kandydowac do Senatu:angryy: -pewnie za "psie pieniądze" - więc usilnie "pracuje" nad swoim dobrym wizerunkiem:diabloti:
Poprzez układy i układziki - więc kłody pod nogi są rzucane na każdym kroku, tych którzy chcą go zdemaskować:mad:

A propos dobrego wizerunku - a może postaramy się wspólnie go publicznie "odbrązowić"?:razz:

Potrzebny Dirty Harry zeby tego w.w. wytrzebic !

Posted

Pomysł idealny;) Ale czy w Białogardzie taki się znajdzie? Harry ma tam palmę pierwszeństwa w bezczelności,choć ma wielu wrogów, jak dotąd nikt mu nie "podskoczył"
Gdzie takiego szukać?
Może wyznaczymy nagrodę:razz:

Posted

Ada,
ten dokument to przełam w naszej walce. Wcale się nie dziwię ,że tak trudno było uzyskać takie info.
Prezes Zachodniopomorskiej Izby Lekatsko -Weterynaryjnej twierdzi że teraz to już z górki........

Razem z moim stowarzyszeniem zawiadomienie do Prokuratuty składała właśnie Izba. Całą pracę wykonał prawnik z Izby , ja i Ada dostarczałyśmy dokumenty.
Izba nie jest stroną ,więc teraz reszta już spoczywa na naszym stowarzyszeniu.
Zażalenie złożyłam w terminie. Jeśli znowu Prokuratura odrzuci, będę składać pomownie razem z Fundacja Argos.
Bardzo dziekuiję p.Tadeuszowi za dokumenty i wsparcie.
Zniknęły z netu galerie zdjeciowe Piotra_brd, coś jest na rzeczy????

Przypominam też Modom , którzy tak beztrosko przenieśli poprzedni wątek Białoggardu do archiwum że :
PODCZAS KONTROLI W DNIU 06.07. p.harłacz PRZYZNAŁ ,ŻE ZDJĘCIA PSÓW Z TAMTEGO WĄTKU , TO ZDJĘCIA PSÓW Z JEGO SCHRONU!!!!!!!!
oczywiście dorobił do nich rzewną historię , ale to już inna bajka.

Posted

Na pewno wszystko opiszemy.
Teraz dla Piotra_brd, na pewno wchodzi na forum.
Ada , dzięki za podpowiedż.

[FONT=Verdana]Przedstawiciel TOZ-u, nie jest jednostką prawną, ustanowioną do przeprowadzenia kontroli w schroniskach. Jednostkami nadrzędnymi i nadzorującymi schroniska jest PIW, PLW, WIW, GIW. Przedstawicie TOZ-u w tej sprawie mogą być powołani przez sad w charakterze świadków. Przedstawiciel TOZ-u, nie może zatem nakazać kierownikowi schroniska, jakichkolwiek zmian poprawiających warunki panujące w schronisku, gdyż nie jest do tego upoważniony. Taką dyspozycję może wydać tylko i wyłącznie PIW.[/FONT]
[FONT=Verdana]Wobec powyższego protokół kontrolny TOZ-u nie jest dokumentem na który może się powołać prokuratura i na tej podstawie odmówić wszczęcia postępowania.[/FONT]
[FONT=Verdana]Wobec powyższego zasadnym jest pytanie , czy ewentualny protokół nie jest dokumentem potwierdzającym nieprawdę , co z urzędu winno być ścigane. [/FONT][FONT=Verdana].[/FONT]

Posted

[quote name='Odi']Ada-jeje - brawo, dobra robota, aż dziwne, że prokuratura nie sprawdziła podstawowych rzeczy.

Odi!
Tam by musiała Ada pojechać, aby zrobić przyspieszony kurs prawa panu prokuratorowi:evil_lol:
Jak w Olkuszu:diabloti:
Im samym od siebie nie chce się wnikać w przepisy:mad: Trzeba dawać "gotowca", wtedy prędzej przyswajają wiedzę!
Może wydać biuletyn dokształcający i przesłać do wszystkich prokuratur?

Posted

[quote name='epe']Odi!
Tam by musiała Ada pojechać, aby zrobić przyspieszony kurs prawa panu prokuratorowi:evil_lol:
Jak w Olkuszu:diabloti:
Im samym od siebie nie chce się wnikać w przepisy:mad: Trzeba dawać "gotowca", wtedy prędzej przyswajają wiedzę!
Może wydać biuletyn dokształcający i przesłać do wszystkich prokuratur?

Epe, też się poważnie kiedyś nad taką instrukcją zastanawiałam.

W zeszłym roku wysłałam tego typu przewodnik do wszystkich delegatur NIK w związku z prowadzoną przez NIK kontrolą przestrzegania praw zwierząt.
Nawet z kilku Delegatur otrzymałam odpowiedzi.
Pisałam o tym na Matrixie.