mariamc Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Piotrze, porozmawiamy jak wstawisz zdjęcia jesienno- zimowe. Latem , nawet w klatowisku jest super. A żenujący to jest raport TOZ-u. Quote
xxxx52 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 mariamc napisał(a):Piotrze, porozmawiamy jak wstawisz zdjęcia jesienno- zimowe. Latem , nawet w klatowisku jest super. A żenujący to jest raport TOZ-u. Kto ten raport sporzadzil? Quote
piotrek_brd Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 Pani Mariamc jako wielki specjalista od zwierząt ( nie oceniajmy stanu tego schronu, który sama prowadziła, gdzie zwierzaki zagryzały się między sobą) powinna wiedzieć, że między TOZ a TOnZ to dwie rożne instytucje działające w zupełnie innym formacie. A raport sporządził TOnZ ;) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) Quote
mariamc Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 [quote name='piotrek_brd']Pani Mariamc jako wielki specjalista od zwierząt ( nie oceniajmy stanu tego schronu, który sama prowadziła, gdzie zwierzaki zagryzały się między sobą) powinna wiedzieć, że między TOZ a TOnZ to dwie rożne instytucje działające w zupełnie innym formacie. A raport sporządził TOnZ ;) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) Nie ma czegoś "takiego" jak TOnZ. Oficjalny skrót to TOZ. Resztę zostawiam bez komentarza. Pożyjemy, zobaczymy......... Uploaded with ImageShack.us Quote
ostatniaszansa Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 A jakie prawne podstawy ma TOZ czy TOnZ do robienia kontroli? Czy ich opinie sa wiazace? /Agnieszka Quote
mariamc Posted June 17, 2011 Author Posted June 17, 2011 Zadnych!!!! Ani ich opinie nie są wiążące. Poprostu dobry PR i żerowanie na braku świadomości . Quote
xxxx52 Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 ostatniaszansa napisał(a):A jakie prawne podstawy ma TOZ czy TOnZ do robienia kontroli? Czy ich opinie sa wiazace? /Agnieszka TOZ nie ma prawa przeprowadzania kontroli ,oni na niczym nie maja pojecia przyklad TOZ poznanski . kontrole przeprowadzaja przedstwaciele inspekcji wet ? Quote
Ada-jeje Posted June 17, 2011 Posted June 17, 2011 [quote name='mariamc']Nie ma czegoś "takiego" jak TOnZ. Oficjalny skrót to TOZ. Resztę zostawiam bez komentarza. Pożyjemy, zobaczymy......... Uploaded with ImageShack.us mariamc, przyslij mi prosze ten raport, postaramy sie go wykorzystac. Trzeba nauczyc popaprancow, gdzie ich miejsce i czego sie podjeli. Towarzystwo Oszustow nad Zwierzetami. Quote
margaret Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='piotrek_brd'] Jeśli raport stwierdza, że jest dobrze, to oznacza że najwidoczniej tak jest. ..... W dniu kontroli wykonałem kilka fotek- Zdjęcia- 26.05.2011 Psy są zaczipowane, pod kontrolą weterynaryjną, mają wybieg, nie są głodne- czego więcej chcieć? Tak więc może warto - wielcy , anonimowi krzykacze- przyjechać i samemu ocenić ? Piotrek - może mi coś umknęło, nie doczytałam, więc prosze o wyjaśnienia, 1. jak rozumiem byłeś przy kontroli - w jakiej roli? jesteś z TOZ, ze schroniska, rodziny pana Harłacza, jesteś panem Harłaczem? może jeszcze inna jest Twoja funckja? ja chętnie uwierzę, ale nie wiem komu, jaki jest Twój udział w tym wszystkim, jakie intencje? 2. od kiedy psy są czipowane? bardzo bym prosiła o konkretną datę 3. jaka jest aktualna liczebność psów? 4. z iloma gminami schronisko ma podpisaną umowę? na jaką ilość psów? 5. co trzeba zrobić by adoptować psa z białogardzkiego schroniska? 6. czy psy mają prowadzone ewidencje? czy są szczepione? sterylizowane? odrobaczane? 7. na czym dokładnie polega opieka weterynaryjna, jak jest urządzona? jakie macie procedury, zwyczaje w tym zakresie? 8. jaki jest współczynnik adopcji z tego schroniska w okresie ostatnich 3 lat? 9. ilu macie wolontariuszy? jak zarządzacie swoimi wolontariuszami - jeśli ich macie? 10. w jakich godzinach schronisko jest otwarte dla odwiedzających? jaki jest telefon do kontaktu w sprawie odwiedzin schroniska, adopcji zwierząt? czy mogę liczyć na odpowiedzi? Quote
aanka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 b dobre pytania .. też jestem ciekawa .. zwłaszcza ,ze z Bolesławca w też były psy wywożone:shake::mad: Quote
Inez de Villaro Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 piotrek_brd napisał(a):Pani Mariamc jako wielki specjalista od zwierząt ( nie oceniajmy stanu tego schronu, który sama prowadziła, gdzie zwierzaki zagryzały się między sobą) powinna wiedzieć, że między TOZ a TOnZ to dwie rożne instytucje działające w zupełnie innym formacie. A raport sporządził TOnZ ;) Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) Zastanawiałam się jakis czas temu, kiedy znajdzie się waleczny rycerz na walecznym koniu, który w końcu stanie w obronie uciśnionego i tak okrutnie pomawianego miłośnika zwierząt, jakim z pewnością jest H. ... No i doczekałam się...Jest!! A teraz męczy mnie inna sprawa... Głupi taki jest czy udaje tylko??? Taka zagadka... Quote
mariamc Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Tutaj to "luzik" Wszystko rozgrywa się na forum GK24, niewygodne posty od razu znikają..... Macie cytat , jedyna, słuszna opcja. Nagonka na JH pokazała jak bez wglądu w dokumenty (stowarzyszenia, miasta i powiatu Białogard) można załatwić człowieka przy wykorzystaniu mediów, w tym internetu. A przecież to Stowarzyszenie ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w schronisku i to przed jego członkami powinien odpowiadać JH jeżeli zawinił (były Prezes schroniska). Pozytywna kontrola upubliczniona na forum GK24 zakończyła pogoń, ale do niektórych internautów nie dociera że była to ustawka i ją kontynuują wciągając kolejnych, a czas wyznaczony przez prawo biegnie zmieniając się po drodze za sprawą Parlamentu RP i to bardzo. http://forum.gk24.pl/pozytywna-opinia-inspektora-tonz-po-kolejnej-kontroli-bialogardzkiego-schroniska-t18318/page__st__200 Quote
xxxx52 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 przez liwidacje niewygodnych postow w GK24 odbywa sie manipulacja spoleczenstwa.Super towarzystwo wzajemnej adoracji.kazdy od kazdegpo jest uzalezniony:Pfuj W zadnym z tych postow nie wyszukalam konkretow dotyczacych zwierzat w tym schronisku.tylko blabala. ciagle czekam na odpoweidzi na pytania zadane w poscie 528. Jaka role gra Ewa Gebert? Quote
margaret Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 mariamc napisał(a):Tutaj to "luzik" A przecież to Stowarzyszenie ponosi odpowiedzialność za to co dzieje się w schronisku i to przed jego członkami powinien odpowiadać JH jeżeli zawinił (były Prezes schroniska). BYŁY prezes? znów się zagubiłam, a kto jest aktualnym preziem? Quote
mariamc Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Tam jest taki galimatias ,że oni sami nie do końca wiedzą o co chodzi. Najbardziej mi sie podoba okreslenie harego - Prezes schroniska!!!! Quote
mariamc Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Prywatne pieniądze Jerzego "hycla" Harłacza , które inwestuje w schronisko!!!!!!!! Quote
S.Strzałkowski Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Witam serdecznie ! Zostałem poinformowany przez znajomego, iż dzieją się na tym forum "złe rzeczy". Jako iż jestem osobą dość znaną w swoim regionie postanowiłem sprawdzić stan schroniska i uczyniłem to kilkakrotnie. Za każdym razem byłem pozytywnie zaskoczony, i to nie tylko czystością schroniska, ale także wyglądem- zdrowym wyglądem- zwierząt. Z całą odpowiedzialnością, i pod przysięga na swój honor muszę przyznać, że tu piszę się nieprawdę a schronisko jak i zwierzaki w nim przebywające są w dobrej kondycji. PS. W nawiązaniu do różnych powołań się na ustawy- moje stanowisko zmusza mnie do analizowania różnego rodzaju ustaw i mogę stwierdzić, że zgodnie z rozporządzeniem dot. schronisk dla zwierząt schronisko P.Harłacza spełnia je w każdym calu. S.Strzałkowski Quote
karina1002 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 S.Strzałkowski napisał(a):Witam serdecznie ! Za każdym razem byłem pozytywnie zaskoczony, i to nie tylko czystością schroniska, ale także wyglądem- zdrowym wyglądem- zwierząt. Z całą odpowiedzialnością, i pod przysięga na swój honor muszę przyznać, że tu piszę się nieprawdę a schronisko jak i zwierzaki w nim przebywające są w dobrej kondycji. PS. W nawiązaniu do różnych powołań się na ustawy- moje stanowisko zmusza mnie do analizowania różnego rodzaju ustaw i mogę stwierdzić, że zgodnie z rozporządzeniem dot. schronisk dla zwierząt schronisko P.Harłacza spełnia je w każdym calu. S.Strzałkowski He, he, A jesteś pewny, że byłeś dokładnie w tym samym schronisku??????? Proszę, ja rozumiem, że lud jest ciemny, ale nie stosujcie tu, Towarzyszu, propagandy rodem z PRL-u. Brakuje tylko wpisu: To byłem ja, Jarząbek. :evil_lol: Quote
ostatniaszansa Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Szanowny Panie ! Zatem uprzejmie prosze poinformowac publiczność; 1. na ile psów przystosowane jest schronisko w Bialogardzie, 2. ile tam przebywa obecnie psów ? 3. z iloma gminami P. Harłacz ma podpisane umowy? 4. Czy schronisko jest skanalizowane ? Ma utwardzony grunt, bieżąca wodę ? 5. Czy jest tam salka przygotowana do robienia opercji, zabiegów ? Jak ta salka wygląda tzn. podloga i ściany są wyłożone glazurą /terakotą? jest tam stół operacyjny ? lampa bakteriobójcza ? sterylizator do narzędzi operaycyjnych ? 6. Jak czesto w schronisku wizytuje lekarz weterynarii i ile czasu mu takie wizyty zajmują ? 7. Czy wszystkie suki są wysterylizowane 8. Czy suki ze szczeniakami są w oddzielnych pomieszczeniach ? 9. Czy psy agresynwe niezsocjalizowane przebywają w oddzielnych bokasach ? 10 Czy jest pomieszczenie na kwarantannę jeżeli tak to na ile psów przewidziane ? 11. Czy jest dokumentacja weterynaryjna , każda wizyta , zabiegi, leki, operacje ? 12. Czy dla szczeniąt jest tzw. przedszkole ? 13. Czym są karmione psy ? 14. ilu pracowników zatrudnia schronisko ?1 15. w jakie dni i w jakich godzinach schronisko jest otwarte dla publiczności ? 16. sprawa adopcji ; gdzie psy są ogłaszane? kto się zajmuje adopcjami ? Ile psów poszlo do adopcji od stycznia do końca maja 2011 roku ? Czy są podpisywane umowy adopcyjne ? 17. Czy jest strona internetowa schroniska ze zdjeciami i opisami psów ? 18. Z kim się kontaktować w sprawach adopcji ? 19. Czy np. po 3 m-cach domy ,które wzieły psa do adopcji są sprawdzane ? Czy jest utrzymywany kontakt z tymi osobami? 20 Czy psy sa zachipowane, jeżeli tak to ile z nich ? Czy nowo przybyłe są chipowane z chwila przyjazdu ? 21. Co z psami padłymi ? 22. co z odpadami ? 23. Jak często pomieszczenia są myte, dezynfekowane ? 24. czy a jeżeli tak, to jak często psy otrzymują preparaty zwalczające pasożyty zewnętrzne i wewnętrzne ? miło by usłyszeć /przeczytać odpowiedzi na te wszystkie pytania. No cóż jestem strasznym niedowiarkiem i żadną miarą nie mogę uwierzyć w dobrostan zwierząt w Białogardzie czyżbym się myliła ? Ewa Wiśniewska Quote
S.Strzałkowski Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 karina1002 napisał(a):He, he, A jesteś pewny, że byłeś dokładnie w tym samym schronisku??????? Proszę, ja rozumiem, że lud jest ciemny, ale nie stosujcie tu, Towarzyszu, propagandy rodem z PRL-u. Brakuje tylko wpisu: To byłem ja, Jarząbek. :evil_lol: Proszę Pani, ja jestem za poważną osobą aby zwracać się do mnie per Ty. Quote
agnieszka32 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 S.Strzałkowski napisał(a):Proszę Pani, ja jestem za poważną osobą aby zwracać się do mnie per Ty. Pan Poważna Osoba vel Jarząbek Wacław chyba jeszcze nie wie, że na forum nie używa się zwrotów grzecznościowych "Pan", "Pani", lecz nicków. I gratuluję wyobraźni i radosnej twórczości :evil_lol: Quote
kahoona Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Niech się POWAŻNA OSOBA wypowie na temat pytań Ewy Wiśniewskiej. Rzeczywistość mu się zderzy z propagandą i popadnie w opary absurdu. Jeśli jest tak świetnie to po co tu uprawiać Jarząbka - biegiem do schronu i podziwiać! Facet mnie rzucił na kolana, jakie samouwielbienie.... Quote
Ada-jeje Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 S.Strzałkowski napisał(a):Witam serdecznie ! Zostałem poinformowany przez znajomego, iż dzieją się na tym forum "złe rzeczy". Jako iż jestem osobą dość znaną w swoim regionie postanowiłem sprawdzić stan schroniska i uczyniłem to kilkakrotnie. Za każdym razem byłem pozytywnie zaskoczony, i to nie tylko czystością schroniska, ale także wyglądem- zdrowym wyglądem- zwierząt. Z całą odpowiedzialnością, i pod przysięga na swój honor muszę przyznać, że tu piszę się nieprawdę a schronisko jak i zwierzaki w nim przebywające są w dobrej kondycji. PS. W nawiązaniu do różnych powołań się na ustawy- moje stanowisko zmusza mnie do analizowania różnego rodzaju ustaw i mogę stwierdzić, że zgodnie z rozporządzeniem dot. schronisk dla zwierząt schronisko P.Harłacza spełnia je w każdym calu. S.Strzałkowski A coz Ty czlowieku mozesz wiedziec o prowadzeniu schroniska, wymogow rozporzadzen, zarzadzen, przepisow, ustaw, uchwal, nalozonych przez Ministerstwa. Zdradz nam tu madralo, jakie rozporzadzenie weszlo w zycie dzis??? PRL za nami, na kolesiostwie mozna sie nizle przejechac. Quote
mariamc Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Na pewno osobą znaną w regiomie jest S. Strzałkowski - poseł PIS. Ostatnio dostałam od niego ciekawe zdjęcia, co i gdzie było zakopywane w okolicach schronu. A może ktoś się pod posła "podszył"a tutaj jest ten prawdziwy????? Quote
Recommended Posts