mariamc Posted June 6, 2011 Author Posted June 6, 2011 Zdjęcia Arisa z nowego domu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
BeataG Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Ufff! Dzięki Bogu! I ogromne podziękowania dla dobrych ludzi, który go przygarnęli.:multi: Quote
IlonaS Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Nie wiem kim jesteś dobry człowieku, ale chcę Ci powiedzieć - chwała Ci za to, że przygarnąłeś to biedne stworzenie. Na pewno zyskasz w nim przyjaciela. Quote
Huski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 Matko, koniecznie musimy coś zrobić. Jadę w przyszłym tygodniu do Harłacza choć po dwa, trzy psy z Wrzesni. Utrudniają nam zdobycie kart psów, twierdząc, ze ma je Harłacz. Pan Komendant, chciał mnie wyrzucić z gabinetu, kiedy wspomniałam o nich.Za to pokazał zdjęcia Fundacji z NIemiec, gdzie w z ukrycia były robione zdjęcia, z zarzutem, że jakie to warunki przewozu. A klatki były lotnicze, samochód posiadał okna i dużo miejsca.Komendant twierdzi, ze w schronisku był i jest super.A z umowy muszą się wywiązać i tyle. Tak więc do wywozu mają jeszcze 83 psy.Parę poszło bez kwarantanny. Jak my je poznamy ? Zupełnie nie wiem. Quote
Huski Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 A TOZ to zupełna porażka.Wiele osób należy, bo należy, ale ten .... trzeba zlikwidować lub wymienić ludzi.Mamy przykład p.Kozłowskiej, której niby nie ma, ale wypada jak Filip z konopii. Odbiera tel a dalej zleca innym organizacjom , choć te inne są 50 km od Poznania, a interwencja jest z Poznania,To jest dopiero beszczelność.Obiecuje ludziom pomoc i nie robi nic.Ludzie sa wygłupieni i my jako organizacja także. Quote
margaret Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 przydałoby sie strzelić foty jak ktos wejdzie do białogardzkiej twierdzy, może się uda a tak wogle trzymam kciuki Huski za akcję Quote
mariamc Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Kandydat na senatora RP - Jerzy " Hycel" Harłacz rozpoczął kampanię wyborczą!!! http://www.gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110606/BIALOGARD/710924661 Znowu się wzruszyłam....... Quote
karina1002 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Huski napisał(a):Matko, koniecznie musimy coś zrobić. Jadę w przyszłym tygodniu do Harłacza choć po dwa, trzy psy z Wrzesni. Utrudniają nam zdobycie kart psów, twierdząc, ze ma je Harłacz. Pan Komendant, chciał mnie wyrzucić z gabinetu, kiedy wspomniałam o nich.Za to pokazał zdjęcia Fundacji z NIemiec, gdzie w z ukrycia były robione zdjęcia, z zarzutem, że jakie to warunki przewozu. A klatki były lotnicze, samochód posiadał okna i dużo miejsca.Komendant twierdzi, ze w schronisku był i jest super.A z umowy muszą się wywiązać i tyle. Tak więc do wywozu mają jeszcze 83 psy.Parę poszło bez kwarantanny. Jak my je poznamy ? Zupełnie nie wiem. Jedźcice tam z mediami - tvn, gazet, radio, wszystko co można tylko nei z lokalnymi kolegami :). Skoro Policja współpracuje z H. to nie wpuszczą Was. Przy mediach będą musieli kombionować, szczególnie, że Pan H. rozpoczął kampanię wyborczą. Quote
xxxx52 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Jezeli tacy h...cze sa u waldzy ,maja spoleczenstwem rzadzic to wspolczuc!Biedne psy biedni ludzie. Totalna prywata. Quote
IlonaS Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Karina 1002 ma rację, ruszcie niebo i ziemię, a na pewno zdobędziecie poparcie dla tego co robicie dla tych umęczonych psów. Quote
Natalisko Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 margaret napisał(a):przydałoby sie strzelić foty jak ktos wejdzie do białogardzkiej twierdzy, może się uda a tak wogle trzymam kciuki Huski za akcję Na foty raczej bym nie liczyla , bo obstawa nie opuszcza ani na krok. Quote
ostatniaszansa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Chwila, czy "toto" ma status schroniska? Czy jest jakikolwiek zapis, ktory zabrania robienia zdjec w schronisku? Zwlaszcza psow, ktore sa na slynnej 14 dniowej kwarantannie i oplacane jest to przez gmine, czyli pieniadze publicze? /Agnieszka Quote
Ada-jeje Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Kolejne pismo sie klania do pow. weta o regulamin schroniska. Do starosty juz poszlo o statut stowarzyszenia i o zezwolenie na budowe schroniska. Nie pozwalanie robienia zdjec w schronisku jest bezprawiem. Quote
margaret Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 a jkaby robić to co - wyrwą z ręki - toz to napaść już :) mnie to ciekawi jak Wam sie uda wejść tam, skoro to taka niezdobyta twierdza swoją drogą za państwowe pieniądze utrzymywana - czyli też za moje i wasze, a jako płatnik podatków chciałabym wiedzieć na co idzie moja kasa i obejrzeć bym sobie chciała, stowarzyszenie i jego działalność ma byc transparentne jeśli choc złotówkę bierze z budżetu niewłasnego a publicznego, o prywatnej własności i własnym terytorium nie ma wtedy mowy - kasa z przetargów to nasza kasa, na moje oko żaden regulamin schroniska nie może nawet zabronić fotografowania obiektu sponsorowanego z publicznych pieniędzy, bo na jakiej podstawie? Quote
ostatniaszansa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 tyz mi sie tak wydaje, aczkolwiek w tym kraju nic mnie nie zdziwi.... /Agnieszka Quote
mariamc Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Dzięki Ada. Nie pozwalają robić zdjęć, jest duża tablica z napisem : Zakaz fotografowania. Quote
margaret Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 ja bym sie pytała - na jakiej podstawie prawnej? mariamc a ty ciągle wzruszona jesteś?:) Quote
Ada-jeje Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 mariamc napisał(a):Już nie , teraz jestem wściekła. Troche szykow mu ta kampania popsuje, jak dostanie wezwanie.:razz: Quote
xxxx52 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 zakaz robienia zdjec ,to smieszne ,niby dlaczego ?czyzby to byl teren wojskowy ?Obawa przed szpiegami zachodnimi? Quote
mili_vanilli Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 We Wrześni też jest zakaz robienia zdjęć psom w boksach. Czy znacie jakiś paragraf, na który możnaby się powołać, wejśc oraz 'cykać'? Quote
jaanna019 Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 mili_vanilli napisał(a):We Wrześni też jest zakaz robienia zdjęć psom w boksach. Czy znacie jakiś paragraf, na który możnaby się powołać, wejśc oraz 'cykać'? Z idiotami tak się nie da. Trzeba wejść i cykać przy świadkach, jak wyrwą aparat/ wyproszą to do sądu i ośmieszyć. Oni w cytowane paragrafy nie uwierzą. Quote
margaret Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 o! i to jest strategia, przy świadkach, z włączonym dyktafonem w kieszeni:) taka akcja społeczna mi się marzy - transparentne schroniska - pokażcie się światu Quote
mili_vanilli Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 margaret napisał(a):transparentne schroniska - pokażcie się światu Hasło na kampanię społeczną już mamy ;) Może więcej osób ma takie marzenia jak ty? Quote
ostatniaszansa Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 jaanna019 napisał(a):Z idiotami tak się nie da. Trzeba wejść i cykać przy świadkach, jak wyrwą aparat/ wyproszą to do sądu i ośmieszyć. Oni w cytowane paragrafy nie uwierzą. Ale to, ze ktos nie wierzy w paragrafy nie zwalnia go chyba z przestrzegania ich? Jezeli jest jakakolwiek podstawa prawna, to faktycznie - do srodka z aparatem, a potem po policje (najlepiej z kamera, ale tutaj to chyba tv trzeba by wolac)/Agnieszka Quote
Recommended Posts