Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie wiem kim jesteś dobry człowieku, ale chcę Ci powiedzieć - chwała Ci za to, że przygarnąłeś to biedne stworzenie. Na pewno zyskasz w nim przyjaciela.

Posted

Matko, koniecznie musimy coś zrobić. Jadę w przyszłym tygodniu do Harłacza choć po dwa, trzy psy z Wrzesni. Utrudniają nam zdobycie kart psów, twierdząc, ze ma je Harłacz. Pan Komendant, chciał mnie wyrzucić z gabinetu, kiedy wspomniałam o nich.Za to pokazał zdjęcia Fundacji z NIemiec, gdzie w z ukrycia były robione zdjęcia, z zarzutem, że jakie to warunki przewozu. A klatki były lotnicze, samochód posiadał okna i dużo miejsca.Komendant twierdzi, ze w schronisku był i jest super.A z umowy muszą się wywiązać i tyle. Tak więc do wywozu mają jeszcze 83 psy.Parę poszło bez kwarantanny. Jak my je poznamy ? Zupełnie nie wiem.

Posted

A TOZ to zupełna porażka.Wiele osób należy, bo należy, ale ten .... trzeba zlikwidować lub wymienić ludzi.Mamy przykład p.Kozłowskiej, której niby nie ma, ale wypada jak Filip z konopii. Odbiera tel a dalej zleca innym organizacjom , choć te inne są 50 km od Poznania, a interwencja jest z Poznania,To jest dopiero beszczelność.Obiecuje ludziom pomoc i nie robi nic.Ludzie sa wygłupieni i my jako organizacja także.

Posted

Huski napisał(a):
Matko, koniecznie musimy coś zrobić. Jadę w przyszłym tygodniu do Harłacza choć po dwa, trzy psy z Wrzesni. Utrudniają nam zdobycie kart psów, twierdząc, ze ma je Harłacz. Pan Komendant, chciał mnie wyrzucić z gabinetu, kiedy wspomniałam o nich.Za to pokazał zdjęcia Fundacji z NIemiec, gdzie w z ukrycia były robione zdjęcia, z zarzutem, że jakie to warunki przewozu. A klatki były lotnicze, samochód posiadał okna i dużo miejsca.Komendant twierdzi, ze w schronisku był i jest super.A z umowy muszą się wywiązać i tyle. Tak więc do wywozu mają jeszcze 83 psy.Parę poszło bez kwarantanny. Jak my je poznamy ? Zupełnie nie wiem.

Jedźcice tam z mediami - tvn, gazet, radio, wszystko co można tylko nei z lokalnymi kolegami :).
Skoro Policja współpracuje z H. to nie wpuszczą Was. Przy mediach będą musieli kombionować, szczególnie, że Pan H. rozpoczął kampanię wyborczą.

Posted

margaret napisał(a):
przydałoby sie strzelić foty jak ktos wejdzie do białogardzkiej twierdzy, może się uda
a tak wogle trzymam kciuki Huski za akcję

Na foty raczej bym nie liczyla , bo obstawa nie opuszcza ani na krok.

Posted

Chwila, czy "toto" ma status schroniska? Czy jest jakikolwiek zapis, ktory zabrania robienia zdjec w schronisku? Zwlaszcza psow, ktore sa na slynnej 14 dniowej kwarantannie i oplacane jest to przez gmine, czyli pieniadze publicze? /Agnieszka

Posted

Kolejne pismo sie klania do pow. weta o regulamin schroniska.
Do starosty juz poszlo o statut stowarzyszenia i o zezwolenie na budowe schroniska.
Nie pozwalanie robienia zdjec w schronisku jest bezprawiem.

Posted

a jkaby robić to co - wyrwą z ręki - toz to napaść już :) mnie to ciekawi jak Wam sie uda wejść tam, skoro to taka niezdobyta twierdza
swoją drogą za państwowe pieniądze utrzymywana - czyli też za moje i wasze,
a jako płatnik podatków chciałabym wiedzieć na co idzie moja kasa i obejrzeć bym sobie chciała,
stowarzyszenie i jego działalność ma byc transparentne jeśli choc złotówkę bierze z budżetu niewłasnego a publicznego,
o prywatnej własności i własnym terytorium nie ma wtedy mowy - kasa z przetargów to nasza kasa,
na moje oko żaden regulamin schroniska nie może nawet zabronić fotografowania obiektu sponsorowanego z publicznych pieniędzy, bo na jakiej podstawie?

Posted

mili_vanilli napisał(a):
We Wrześni też jest zakaz robienia zdjęć psom w boksach. Czy znacie jakiś paragraf, na który możnaby się powołać, wejśc oraz 'cykać'?

Z idiotami tak się nie da. Trzeba wejść i cykać przy świadkach, jak wyrwą aparat/ wyproszą to do sądu i ośmieszyć. Oni w cytowane paragrafy nie uwierzą.

Posted

o! i to jest strategia, przy świadkach, z włączonym dyktafonem w kieszeni:)
taka akcja społeczna mi się marzy - transparentne schroniska - pokażcie się światu

Posted

jaanna019 napisał(a):
Z idiotami tak się nie da. Trzeba wejść i cykać przy świadkach, jak wyrwą aparat/ wyproszą to do sądu i ośmieszyć. Oni w cytowane paragrafy nie uwierzą.

Ale to, ze ktos nie wierzy w paragrafy nie zwalnia go chyba z przestrzegania ich? Jezeli jest jakakolwiek podstawa prawna, to faktycznie - do srodka z aparatem, a potem po policje (najlepiej z kamera, ale tutaj to chyba tv trzeba by wolac)/Agnieszka