mariamc Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 c.d. dobrostanu zwierząt w Białogardzie. Zaleca się utworzenie kuchni w budynku, rozwaliło mnie to zupełnie!!! A gdzie budynek na tę kuchnię? W pamięci czy na papierze? Kuchnia jest czy jej nie ma? Sukcesywnie w przepełnionych boksach zmiejszać liczbę psów! Jak ? Przyjmując nowe np. z Wrześni? Quote
ostatniaszansa Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 e tam z Wrześni, jeszcze parę gmin niech podpisze umowy ,no tak po 50 piesków z każdej ... a potem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki piesków 220 a może mniej. Na głowie , rzęsach stajemy aby mądrze wydawać psiaki do adopcji a u pana Harłacza istny cud , setkami znajdują domy ? Ewa Quote
margaret Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 o adopcjach nic kontrolujący się chyba nie zająknęli? a mnie to ciekawi na ten przykład - jaka ilość psów poszła do adopcji? gdzie są umowy adopcyjne? czy państwo kontrolujący wykonali kilka sprawdzających telefonów do rodzin adopcyjnych by potwierdzić adopcję? brałam suczkę z innego schroniska - podpisywałam umowę. zostały tam w ewidencji moje dane i telefon, czy jakbym wzięła z tego schroniska to też tam ktoś moje dane ma? w sumie mam tysiąc pytań i ciężko czekać na odpowiedzi, niecierpliwość to moja wada:) Quote
mili_vanilli Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 margaret napisał(a):o adopcjach nic kontrolujący się chyba nie zająknęli? a mnie to ciekawi na ten przykład - jaka ilość psów poszła do adopcji? gdzie są umowy adopcyjne? Może nie warto podpowiadać, jaką dokumentację trzeba tworzyć? Trzymam kciuki za wszystkich walczących w imię dobra :) Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nie było podkreślonej "wolności od chorób" , jakże mogłoby być! Oto KARMEL uratowany z białogardu , z wzorcowego schronu p. harłacza. Quote
ostatniaszansa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Mariammc bardzo Cie prosze (jezeli to mozliwe) o opis psiaka (wet itp) na wesi@gazeta.pl - nam sie moze mega przydac, bo wojt gminy cos sie zajakuje, ze moze by jednak na stale tam psy wysylac, no bo "wszystkie papiery sa w porzadku" ... /Agnieszka Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Czekam na zwrot dokumentów ze Szczecina, z Zachodnoipomorskiej Izby Lekarsko-Wererynaryjnej. Wstawię wtedy na wątek a całość wyślę Ci mailem. Quote
ostatniaszansa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 coś musi być na rzeczy i chyba jednak głośnym echem o "wzorcowym" schronisku (???!!!) sie niesie. Wczoraj rano podrzucono nam 5 szczeniaków , podjechali samochodem dostawczym i sruuu z auta szczylki na jezdnię. Nasza miła sąsiadka nie zdążyła zapisać numerów rejestracyjnych. Telefon do wójta ( na próbę podpisali umowę z "wzorcowym" schroniskiem , coś tam memłal i poprosił ; weźcie te szczeniaki ,zwrócę koszty szczepień, odrobaczenia, itp. no i zachipowania ,a potem i sterylizacji, a swoją drogą gmina zainstaluje kamery co by było widać jak to ten i ów s.......l czy to podrzuca pod bramę czy gorzej, przerzuca przez ogrodzenie biednego psiaka na wybieg...:angryy: Reszty można się domyśleć:-( Mariamc , proszę wyślij smsa na numer 509 201 457 oddzwonię. Ewa P.S z Agnieszką w tej samej chwili pomyśłałyśmy i napisałysmy o sprawie :) Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Wspaniałej opieki wet. wzorcowego schronu c.d. Z pozdrowieniami dla lek.wet. Krzysztofa Pigli , który opiekował się psami, zrezygnawał 15.12.2010 i znowu podjął pracę u naszego idola. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Oto Aris - owczarek belgijski. Quote
xxxx52 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 czy wszystkie gminy wiedza z kim podpisali umowy? czy wszystkie gminy wiedza i maja dane wysylanych swoich psow do Harlacza ? Czemu schronisko nie ma swojej HP? Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Oczywiście,że wiedzą!!! Uploaded with ImageShack.us Ada, wielkie dzięki zapomoc w uzyskaniu dokumentów. Quote
Ada-jeje Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Wyslalismy kolejne zapytanie do Starosty, jak dostaniemy odp. to Ci wysle. Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Kolejny dokument uzyskany przez Adę-jeje. Zobaczcie , to dopiero HICIOR!!! Uploaded with ImageShack.us Quote
ostatniaszansa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 W tym pismie jest wszystko ladnie i jasno: 450zl za 14 dni pobytu zwierzecia u Harlacza. Ale po co sterylizowac i kastrowac zwierze na te 14 dni to pojecia zielonego nie mam.... /Agnieszka Quote
mariamc Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Byłoby pięknie dodać na koniec VICI.... Ale to jeszcze długa droga. Quote
jaanna019 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 No jak nic działalność charytatywna: 450 w tym szczepienie, kastracja, utrzymanie aż przez 14 dni. Toż z tego zarobku nie ma! A wy się tu człowieka czepiacie:razz: ja nie wiem czy śmiać się czy płakać:shake: Władziunia miejska to powinna nauczyć się przynajmniej lepiej maskować, bo tu ich troska o psy aż bije po oczach:angryy: Quote
xxxx52 Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 14 dni pobytu w schronisku kosztuje 450 od psa ,w tym musza byc szczepienia,kastracja ,zabiegi higieniczne.jestem ciekawa co sie dzieje z tymi psami po 14 dniach? czy maja ksiazeczki szczepien i i kartoteki . nalezy sie im bilas wyplat na psy i bilnas kartotek ,.Gdzie sa te wszystkie psy za ktore zaplacono ?,i co przy psach wykonano? jezeli poszly do adopcji w co nie wierze ciekawe czy przedstawia adresy bylych opiekunow do sprawdzenia wyrywkowego. teraz otrzymal p.harlacz za psa wrzesinskiego 1000zl ciekawe ciekawe,psy nie sa szczepione,kastrowane,nie otrzymuja pomocy wet ,to na co ida te 450 zl ,na pokarm? Quote
ostatniaszansa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 A po 14 dniach psy rozpływają się w niebycie robiąc miejsca dla kolejnych 14-dniowych kuracjuszy ... /Agnieszka Quote
mariamc Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Oczywiście , nowe miejsca na nowe psy . przedmiot zamówienia zamówienia na usługi Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice tryb zamówienia przetarg nieograniczony ogłaszający Kozienicka Gospodarka Komunalna Sp. z o.o. miejscowość Kozienice województwo mazowieckie data publikacji ogłoszenia 14-04-2010 wykonawca Inspektorat Towarzystwa Ochrony Zwierząt ANIMALS, ul. Zwycięstwa 58, 78-200 Białogard kraj/woj. zachodniopomorskie numer ogłoszenia 104832/2010 źródło ogłoszenia Biuletyn Zamówień Publicznych ogłoszenie powiązane zobacz » Kozienice: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice Numer ogłoszenia: 104832 - 2010; data zamieszczenia: 14.04.2010 OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe. Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego. Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 67010 - 2010r. Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie. SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY I. 1) NAZWA I ADRES: Kozienicka Gospodarka Komunalna Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 15, 26-900 Kozienice, woj. mazowieckie, tel. 048 6142403, 6146084, faks 048 6142403. I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka prawa handlowego. SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice. II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi. II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice w ilości 150 psów.. II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 77.40.00.00-4. SEKCJA III: PROCEDURA III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.04.2010. IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1. IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: . IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA: Inspektorat Towarzystwa Ochrony Zwierząt ANIMALS, ul. Zwycięstwa 58,, 78-200 Białogard, kraj/woj. zachodniopomorskie. IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 150000,00 PLN. IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ Cena wybranej oferty: 150000,00 Oferta z najniższą ceną: 150000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 150000,00 Waluta: PLN. The Show Must Go On!!! Quote
mariamc Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 Na dużą , to mało. Na ogromną , jak wiele innych !!! Z psów robi się żywą fabrykę pieniędzy. Quote
xxxx52 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 mariamc napisał(a):Na dużą , to mało. Na ogromną , jak wiele innych !!! Z psów robi się żywą fabrykę pieniędzy. czy nie uwazasz ,ze nalezy ta fabryke prywatnych interesow zburzyc dla dobra tych biedaczkow? Quote
mili_vanilli Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Dobra robota! Wiedziałam, że chodzi o takie pieniądze. Ciekawe tylko, ile dokładnie gmin podpisało umowy i ile psów "wyakspedowało". Przykre tylko to, że ci, którzy powinni kontrolować te placówki czasem nie do końca zauważają to, co w ich z.... obowiązku... Przykre. I bardzo dziękuję za skan dokumentów - dobra praktyka! Czekam za taką dokumentacją z Wrześni. Jeszcze dobrze by wystąpić o historię płatności między tymi podmiotami - wtedy czarno na białym widac, ile zwierząt gminy się pozbyły. Ale na pewno działacie :multi: Quote
Recommended Posts