Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

c.d. dobrostanu zwierząt w Białogardzie.

Zaleca się utworzenie kuchni w budynku, rozwaliło mnie to zupełnie!!!

A gdzie budynek na tę kuchnię? W pamięci czy na papierze?

Kuchnia jest czy jej nie ma?

Sukcesywnie w przepełnionych boksach zmiejszać liczbę psów!

Jak ? Przyjmując nowe np. z Wrześni?

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

e tam z Wrześni, jeszcze parę gmin niech podpisze umowy ,no tak po 50 piesków z każdej ... a potem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki piesków 220 a może mniej. Na głowie , rzęsach stajemy aby mądrze wydawać psiaki do adopcji a u pana Harłacza istny cud , setkami znajdują domy ? Ewa

Posted

o adopcjach nic kontrolujący się chyba nie zająknęli?

a mnie to ciekawi na ten przykład - jaka ilość psów poszła do adopcji? gdzie są umowy adopcyjne?
czy państwo kontrolujący wykonali kilka sprawdzających telefonów do rodzin adopcyjnych by potwierdzić adopcję?
brałam suczkę z innego schroniska - podpisywałam umowę. zostały tam w ewidencji moje dane i telefon,
czy jakbym wzięła z tego schroniska to też tam ktoś moje dane ma?

w sumie mam tysiąc pytań i ciężko czekać na odpowiedzi, niecierpliwość to moja wada:)

Posted

margaret napisał(a):
o adopcjach nic kontrolujący się chyba nie zająknęli?

a mnie to ciekawi na ten przykład - jaka ilość psów poszła do adopcji? gdzie są umowy adopcyjne?

Może nie warto podpowiadać, jaką dokumentację trzeba tworzyć? Trzymam kciuki za wszystkich walczących w imię dobra :)

Posted

coś musi być na rzeczy i chyba jednak głośnym echem o "wzorcowym" schronisku (???!!!) sie niesie.
Wczoraj rano podrzucono nam 5 szczeniaków , podjechali samochodem dostawczym i sruuu z auta szczylki na jezdnię. Nasza miła sąsiadka nie zdążyła zapisać numerów rejestracyjnych. Telefon do wójta ( na próbę podpisali umowę z "wzorcowym" schroniskiem , coś tam memłal i poprosił ; weźcie te szczeniaki ,zwrócę koszty szczepień, odrobaczenia, itp. no i zachipowania ,a potem i sterylizacji, a swoją drogą gmina zainstaluje kamery co by było widać jak to ten i ów s.......l czy to podrzuca pod bramę czy gorzej, przerzuca przez ogrodzenie biednego psiaka na wybieg...:angryy: Reszty można się domyśleć:-(
Mariamc , proszę wyślij smsa na numer 509 201 457 oddzwonię. Ewa
P.S z Agnieszką w tej samej chwili pomyśłałyśmy i napisałysmy o sprawie :)

Posted

czy wszystkie gminy wiedza z kim podpisali umowy?
czy wszystkie gminy wiedza i maja dane wysylanych swoich psow do Harlacza ?
Czemu schronisko nie ma swojej HP?

Posted

No jak nic działalność charytatywna: 450 w tym szczepienie, kastracja, utrzymanie aż przez 14 dni. Toż z tego zarobku nie ma! A wy się tu człowieka czepiacie:razz: ja nie wiem czy śmiać się czy płakać:shake: Władziunia miejska to powinna nauczyć się przynajmniej lepiej maskować, bo tu ich troska o psy aż bije po oczach:angryy:

Posted

14 dni pobytu w schronisku kosztuje 450 od psa ,w tym musza byc szczepienia,kastracja ,zabiegi higieniczne.jestem ciekawa co sie dzieje z tymi psami po 14 dniach? czy maja ksiazeczki szczepien i i kartoteki .
nalezy sie im bilas wyplat na psy i bilnas kartotek ,.Gdzie sa te wszystkie psy za ktore zaplacono ?,i co przy psach wykonano?
jezeli poszly do adopcji w co nie wierze ciekawe czy przedstawia adresy bylych opiekunow do sprawdzenia wyrywkowego.
teraz otrzymal p.harlacz za psa wrzesinskiego 1000zl

ciekawe ciekawe,psy nie sa szczepione,kastrowane,nie otrzymuja pomocy wet ,to na co ida te 450 zl ,na pokarm?

Posted

Oczywiście , nowe miejsca na nowe psy .

przedmiot zamówienia
zamówienia na usługi
Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice
tryb zamówienia
przetarg nieograniczony
ogłaszający
Kozienicka Gospodarka Komunalna Sp. z o.o.
miejscowość
Kozienice
województwo
mazowieckie
data publikacji ogłoszenia
14-04-2010
wykonawca
Inspektorat Towarzystwa Ochrony Zwierząt ANIMALS, ul. Zwycięstwa 58, 78-200 Białogard kraj/woj. zachodniopomorskie
numer ogłoszenia
104832/2010
źródło ogłoszenia
Biuletyn Zamówień Publicznych
ogłoszenie powiązane
zobacz »
Kozienice: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice
Numer ogłoszenia: 104832 - 2010; data zamieszczenia: 14.04.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 67010 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Kozienicka Gospodarka Komunalna Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 15, 26-900 Kozienice, woj. mazowieckie, tel. 048 6142403, 6146084, faks 048 6142403.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka prawa handlowego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Sukcesywne przyjmowanie od Zamawiającego bezpańskich psów do schroniska wyłapywanych na terenie Miasta i Gminy Kozienice w ilości 150 psów..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 77.40.00.00-4.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej:
nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.04.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

Inspektorat Towarzystwa Ochrony Zwierząt ANIMALS, ul. Zwycięstwa 58,, 78-200 Białogard, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 150000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 150000,00
Oferta z najniższą ceną: 150000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 150000,00
Waluta: PLN.

The Show Must Go On!!!

Posted

mariamc napisał(a):
Na dużą , to mało.

Na ogromną , jak wiele innych !!!

Z psów robi się żywą fabrykę pieniędzy.

czy nie uwazasz ,ze nalezy ta fabryke prywatnych interesow zburzyc dla dobra tych biedaczkow?

Posted

Dobra robota!
Wiedziałam, że chodzi o takie pieniądze. Ciekawe tylko, ile dokładnie gmin podpisało umowy i ile psów "wyakspedowało".

Przykre tylko to, że ci, którzy powinni kontrolować te placówki czasem nie do końca zauważają to, co w ich z.... obowiązku...
Przykre.

I bardzo dziękuję za skan dokumentów - dobra praktyka!

Czekam za taką dokumentacją z Wrześni. Jeszcze dobrze by wystąpić o historię płatności między tymi podmiotami - wtedy czarno na białym widac, ile zwierząt gminy się pozbyły.
Ale na pewno działacie :multi: