martaipieski Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='ata']Miejmy nadzieję, że wspólnymi siłami damy radę..... We Wrześni są sponsorki, które w dalszym ciągu delkarują pomoc, jest stowarzyszenie, które chciałoby je przejąć a oni wolą zwierzęta traktować jak odpad i pozbyć się problemu ....[/QUOTE] trafiłam tu z watku Marysi:(nie znam tego tematu ale przeczytałam kilka pierwszych postów z 2006 roku gdzie harlacz był chwalony a teraz okazało sie ze to?....nie bede sie brzydko wyrażała!!!???? Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Prosze, kasa, kasa, i tylko kasa. [url]http://www.wrzesnia.pl/bip/index.php?mlss=f49c6d6e48592dc09573b9d0f95d3bdd&act=1&id=13838&sid=127[/url] Quote
ata Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 A ja widzę, że Oktawia nadal pozostaje przy swoim pierwszy post :"Ostatnio edytowane przez oktawia6 ; 20-04-2011 o 09:02" Quote
oktawia6 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='mariamc'] Harłacz będzie zbierał teraz psy z całej Polski , bo musi miec kasę na kampanię wyborczą do senatu. [/QUOTE] póki co natrzepał kilkadziesiąt umów z gminami-BTW z iloma gminami już podpisał umowy? 30 40? ktoś zna liczbę? będzie tam piekło już jest wysiądą Krzyczki i Chrcynne to dopiero początek... Quote
oktawia6 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 [quote name='ata'] A ja widzę, że Oktawia nadal pozostaje przy swoim pierwszy post :"Ostatnio edytowane przez oktawia6 ; 20-04-2011 o 09:02" [/QUOTE] tytuł zmodyfikowałam halo! ja nie identyfikuję się z takim szajsem! "Wzorcowe schronisko P.Harłacza-JUŻ NIE-KOLEJNE BAGNO. " to jest tytuł wątku-nie widac tego? Quote
mariamc Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 kopiuję ze strony F.Argos. tam są też podane gminy. [INDENT]Towarzystwo Ochrony Zwierząt "Animals" w Białogardzie, ul. Zwycięstwa 58 Niewiarygodna ewidencja za 2006 rok: Na przełomie 2005/2006 przybyło [B]221[/B] psów, Dane z gmin za 2006 r. wyższe o ok. [B]200[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2007 rok: Na przełomie 2006/2007 przybyło [B]130[/B] psów, Dane z gmin za 2006 r. wyższe o [B]211-221[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2008 rok: Dane z gmin wyższe o [B]ok. 200[/B] psów. Niewiarygodna ewidencja za 2009 rok: 215 psów zostało wykazane w raporcie IW jako zbiegłe i opatrzone znakiem zapytania [URL="http://www.boz.org.pl/sch/zp.htm"][COLOR=#4444ff]http://www.boz.org.pl/sch/zp.htm[/COLOR][/URL] [/INDENT] To są dane oficjalne z PIW-u , a o ilu nie wiemy...... Quote
Ada-jeje Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 Dzialka ktora harlacz dzierzawi pod schronisko nie jest wystawiona do przetargu.:shake: Taka informacje uzyskalam z sprawdzonego zrodla. Quote
margaret Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 dzis tu trafiłam, poza tysiącem mysli jakie chodza mi po głowie i wieloma nieparlamentarnymi słowami:angryy:, jednym na dzis chciałam się podzielić: gdy gminy ROZPISUJĄ PRZETARGI na opiekę nad bezdomnymi psami z ich rejonu - to czy zgodnie z jakimś prawem - ustawami, ropzorzadzeniami...etc powinny kierować sie jakimiś wytycznymi odnośnie SPECYFIKACJI takiegoź przetargu? czy jest jakiś przepis wymagający od gmin sprawdzenia wiarygodności warunków oferowanych przez podmiot przystepujący do przetargu w tym temacie? kiedy ogłaszane są przetargi na meble dla szkół, urzędów itp. wymaga się poza całą dokumentacją z US ZUS i innych dupereli - także np. atestów np. na ścieralność tapicerki, opieki gwarancyjnej zetswów komp. przez lata itp. są to czasem poza ceną - dodatkowe kryteria decydujące o wyborze może warto żądać ( tak własnie - żądać! bo to my podatnicy zatrudniamy urzędników, a nie odwrotnie) by zarówno rządzący gminą jak i urzędnicy - stosowali sugerowane przez nas - organizacje prozwierzęce - zasady układania specyfikacji przetargowej i kryteria wyboru ofert dot. opieki nad zwierzętami? czy macie jakieś doświadczenia z tego pola? czy pracownicy gmin wiedzą na co zwracać uwagę, jak wygląda dobra jakość schroniska? wiem że zapis jest w ustawie ale jakiby tak do gmin polskich wystosować jakieś pismo z zestawem "dobrych praktyk schroniskowych", tak się rozmarzyłam, ale wiem, że taki harłacz bez tych bezdurnych w gminach polskich nie miałby żadnych szans, można z harłaczem walczyć wprost i popeiram to bardzo ale można też ukrócać mu kurek z kasą, jest to jednocześnie profilaktyka przed nasladowcami harłacza Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='margaret']dzis tu trafiłam, poza tysiącem mysli jakie chodza mi po głowie i wieloma nieparlamentarnymi słowami:angryy:, jednym na dzis chciałam się podzielić: gdy gminy ROZPISUJĄ PRZETARGI na opiekę nad bezdomnymi psami z ich rejonu - to czy zgodnie z jakimś prawem - ustawami, ropzorzadzeniami...etc powinny kierować sie jakimiś wytycznymi odnośnie SPECYFIKACJI takiegoź przetargu? czy jest jakiś przepis wymagający od gmin sprawdzenia wiarygodności warunków oferowanych przez podmiot przystepujący do przetargu w tym temacie? kiedy ogłaszane są przetargi na meble dla szkół, urzędów itp. wymaga się poza całą dokumentacją z US ZUS i innych dupereli - także np. atestów np. na ścieralność tapicerki, opieki gwarancyjnej zetswów komp. przez lata itp. są to czasem poza ceną - dodatkowe kryteria decydujące o wyborze może warto żądać ( tak własnie - żądać! bo to my podatnicy zatrudniamy urzędników, a nie odwrotnie) by zarówno rządzący gminą jak i urzędnicy - stosowali sugerowane przez nas - organizacje prozwierzęce - zasady układania specyfikacji przetargowej i kryteria wyboru ofert dot. opieki nad zwierzętami? czy macie jakieś doświadczenia z tego pola? czy pracownicy gmin wiedzą na co zwracać uwagę, jak wygląda dobra jakość schroniska? wiem że zapis jest w ustawie ale jakiby tak do gmin polskich wystosować jakieś pismo z zestawem "dobrych praktyk schroniskowych", tak się rozmarzyłam, ale wiem, że taki harłacz bez tych bezdurnych w gminach polskich nie miałby żadnych szans, można z harłaczem walczyć wprost i popeiram to bardzo ale można też ukrócać mu kurek z kasą, jest to jednocześnie profilaktyka przed nasladowcami harłacza[/QUOTE] To dluga droga, i na efekty trzeba bedzie czekac. Wiedza pracownikow gmin i nie tylko, niestety ale jest ponizej dna. Quote
zuzlikowa Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='piotrek_brd']Nie, to Ty ukazujesz kim jesteś, pisząc o czymś, o czym nie masz pojęcia. Ba! Opierasz się na opiniach jakiś anonimowych ludzi! Czy to coś o Tobie mówi? W moim odczuciu wiele. Niezłe:shake:... anonim wyraża opinię broniącą schroniska i zarzuca komuś kto jest powszechnie nam znany:lol:, że opiera się na opiniach anonimów...no ta bene także nam znanych:lol:. I byłoby to śmieszne i zabawne, gdyby nie chodziło znowu o bezbronne zwierzęta... a my rozemocjonowane obronczynie psów ponownie krzywdzimy dobrego człowieka!:shake::evil_lol:...oj, biedny ci on biedny za setki tysiecy otrzymywane z gmin za każdego przyjetego psa...oj, jak bezinteresowna działalność i serce altruisty! Mocvno trzymam kciuki, by nie trzeba było czekać całych miesięcy i lat, by skutecznie uratować psy! Quote
yabadu Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Przetarg był ogłoszony na sprzedaż działki i zabudowań i został odwołany oto powody : B U R M I S T R Z B I A Ł O G A R D U na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami ( Dz. U. z 2010 r. Nr 102, poz. 651 z późn. zm. ) odwołuje przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż nieruchomości położonej w Białogardzie przy ulicy Zwycięstwa, stanowiącej działkę gruntu nr 105 w obrębie 08, którego termin został wyznaczony na dzień 27 maja 2011 r. Przyczyną odwołania przetargu są nowe okoliczności związane ze stanem faktycznym i prawnym tej nieruchomości, związane z charakterem jej zabudowy, co może mieć wpływ na wysokość oszacowania jej wartości. Quote
epe Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Yabadu! Skoro jesteś z tamtego terenu,czy wiesz kto dzierżawi działkę obecnie -p.H,czy jego TOZ? Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='epe']Yabadu! Skoro jesteś z tamtego terenu,czy wiesz kto dzierżawi działkę obecnie -p.H,czy jego TOZ?[/QUOTE] epe z tym pytaniem wystapimy o udzielenie informacji publicznej. Jak wiesz wszystko musi byc na papiorze :evil_lol: Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='yabadu']Przetarg był ogłoszony na sprzedaż działki i zabudowań i został odwołany oto powody : B U R M I S T R Z B I A Ł O G A R D U na podstawie art. 38 ust. 4 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o gospodarce nieruchomościami ( Dz. U. z 2010 r. Nr 102, poz. 651 z późn. zm. ) odwołuje przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż nieruchomości położonej w Białogardzie przy ulicy Zwycięstwa, stanowiącej działkę gruntu nr 105 w obrębie 08, którego termin został wyznaczony na dzień 27 maja 2011 r. Przyczyną odwołania przetargu są nowe okoliczności związane ze stanem faktycznym i prawnym tej nieruchomości, związane z charakterem jej zabudowy, co może mieć wpływ na wysokość oszacowania jej wartości.[/QUOTE] Nie pytalam o detale, a info brzmialo ze przetarg zostal odwolany. Quote
jaanna019 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 No to pan altruista nie odkupi działki, którą dzierżawi za "psie pieniądze", no chyba że pójdzie w trybie bezprzetargowym. Quote
epe Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Czytałam w necie na forum,ze pan "altruista" dlatego tak gwałtownie i zachłannie podpisuje umowy z wieloma gminami,bo zbiera kasę na start w wyborach do senatu:cool3: Quote
wapiszon Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Ciekawe też jest oświadczenie majątkowe pana h. Jego dochody w 2010 roku to trochę powyżej 20 tys? czyli ok. 2 tys miesięcznie?I z czego dokłada do utrzymania ,,wzorcowego schronu'' A ten "Pan Piotr"to chyba sam h, che się wybielić I on chce startować na senatora????? A za czyje pieniądze zrobi kampanię? Za psie pieniądze? Quote
epe Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='wapiszon']Ciekawe też jest oświadczenie majątkowe pana h. Jego dochody w 2010 roku to trochę powyżej 20 tys? czyli ok. 2 tys miesięcznie?I z czego dokłada do utrzymania ,,wzorcowego schronu'' A ten "Pan Piotr"to chyba sam h, che się wybielić I on chce startować na senatora????? A za czyje pieniądze zrobi kampanię? Za psie pieniądze? Tak Wapiszon - za psie pieniądze!!:angryy: Uważam,że działania pana H. należy nagłośnić!! Proponuję wpisy na tym forum,bo właśnie tam przeczytałam o apetytach politycznych tego pana! http://forum.gk24.pl/wzorcowe-schronisko-bialogard-historia-t52016/ Niech społeczeństwo Białogardu bliżej przyjrzy się działalności tej osoby!- jest to facet z tupetem,po trupach /psich/ pcha się na stołki! Wszędzie go pełno,szermując hasłami o swej "niezależności" robi sobie opinię "sprawiedliwego,nieprzekupnego szeryfa" :angryy: Nie ma to jak dobry PR:cool3: Quote
margaret Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 psi szeryf zszedł na psy.... ot co! przepraszam wszystkie psy, to powiedzenie jest obelgą dla nich Quote
Ada-jeje Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Materialy przeciwko niemu sa skrzetnie zbierane. Mam nadzieje ze jeszcze przed wyborami ktos postara sie zlozyc doniesienie. :razz: Quote
mili_vanilli Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Trafiłam tu, bo do tego schroniska mają jechac ponoc psy z Wrześni! http://www.dogomania.pl/threads/205156-Apel-o-pomoc-dla-schroniska-we-Wrześni!-Chcą-je-zamknąć-i-pozbyć-się-problemu-psów Jestem bardzo zainteresowana sprawą - piszcie jak mogę pomóc. Quote
epe Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Mili! A czy Ty jesteś z Wrześni? Bo byłaby dla Ciebie pewna "robótka":razz: Quote
mili_vanilli Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Nie, ale z okolicy 'do pokonania'. Temat znam z forum, w schronisku wrzesińskim byłam kilkakrotnie, a temat jest 'bardzo ciekawy'. Trzeba się tylko zjednoczyć, a z tym bywa trudno... Quote
yabadu Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Moi kochani. Sprawa trwa tak długo a do tej pory nikt z tym nie chciał nic zrobić. Zwyczajnie nie ma pomysłu a i własnym nazwiskiem nie chcą się ludzie podpisywać i ja to rozumiem. W interesie wszystkich gmin ( zwłaszcza władz) jest aby nikt Pana Jerzego nie ruszył bo psi problem spadnie na twarde głowy jak piorun z jasnego nieba. Płacą za przewóz psów śmieszne pieniądze, byle dalej od swego miasteczka, byle z oczu. Pomysł jest taki aby każdy walczący zwierzakolubny znalazł na swym terenie ( chodzi o gminy, z którymi pan Jerzy ma podpisane umowy) organizację pro zwierzęcą ( lub jeśli starczy mu odwagi sam się pod tym podpisał) i poprosił takową o wystąpienie pisemne do PIW w Białogardzie o 1. Sprawdzenie dobrostanu zwierząt przewiezionych w latach takich to a takich ( jeśli były czipowane to podać numery - urząd musi je udostępnić tylko trzeba o to wystąpić) 2. Przeprowadzenie kontroli sprawdzającej czy schronisko spełnia normy przewidziane w rozporządzeniu. Wzory pism do udostępnienia na PW DOWODY zdobyć trzeba jakowymś sposobem. Quote
Recommended Posts