Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mariamc napisał(a):
Ada,
pisz , masz większe doświadczenie.

A i owszem informacje ktore uzyskamy, sa publiczne wiec bedziemy je podawac do wiadomosci.
epe wystap z pismem do wojta o kopie wydanej przez niego decyzji do prowadzenia schroniska.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

P.S. Zmieniam tytuł wątku-wystarczy mi - poza tym kiedyś szefowa fundacji niemieckiej któa tam była opowiadała mi rzeczy straszne ona wiele widziała ale jak tam ludzie stali z Niemiec to płakali po prostu. Legenda Harłacza runęła, koniec.

Posted

[quote name='mariamc']http://www.gawex.pl/informacje/wideo/273
mam nadzieję,że dobrze wklejam link do wypowiedzi .

Zobaczcie wywiad z obrońcą zwierząt.
Ani slowa o kastracjach, natomiast jest mowa o budowie schronisk, i o usypianiu psow bezdomnych, interes musi sie krecic.
A gdyby tak te miliony ktore maja isc na bidowe nowych schronisk przeznaczyc na kastracje, to napewno nie musiala by Panstwo budowac nowych schronisk. Ciekawe ile zwierzat kastruje w swoim schronisku ten jegomosc. Napis mi prosze krotko na PW na jakim jestescie etapie rozpracowywania wiadomosci publicznych?

Posted

mariamc napisał(a):

Oktawia , możesz podać mi namiary na tę fundację? Na PW.
Dzięki za zmianę tytułu wątku.

dobrze, podam na PW nie ma problemu oraz imię szefowej, która tam była i widziała to wszystko. P.S. dodam że miejsce te nie ma strony gdzie psy są ogłaszane do adopcji - nie miało jej od samego początku - co ciekawe: psy przychodzą ale nikt ich nie ogłasza...interesujące. To jest tylko wierzchołek góry lodowej tylko jeden "drobiazg"

• 2 weeks later...
Posted

Witajcie, jedna z gmin, z którą mam kontakt podpisała właśnie umowę na przekazanie bezdomnych zwierząt do schroniska w Białogardzie... kontaktują się z niejakim p.Jamrozem... czy mogę prosić na maila wszelkie informacje, zdjęcia, których możemy użyć, żeby przekonać wójta, że to nie jest kraina wiecznej szczęsliwości? Im wystarczy, że "mają wszystkie papiery legalnie podpisane", załamka :( Mój mail wesi@gazeta.pl, będę bardzo wdzęczna /Agnieszka

Posted

Cały dzień mam cholerne wyrzuty, nie mogę sie skupić na niczym w pracy, ryczec mi się chce. :-( Jedna z gmin wieeeeele ( ta samą o której pisze Agnieszka ) kilometrów od Białogardu zrezygnowała z Wojtyszek żeby podpisac umowę z Panem H czy Ch, dzisiaj w tej gminie łapanka , a nam meldowano o suni ze szczeniakami ... :-( nie wzieliśmy bo gmina nas OKŁAMAŁA :angryy: powiedzieli, że mają umowę ze schroniskiem w ... Koszalinie :crazyeye: Pewien profesor przywiózł psa przyblędę ,którego dokarmiał. Pytał chwilę wcześniej ( w tej w/w ) gminie ,gdzie on gdyby go zglosił pójdzie, odpowiedź wydała mu się mocno podejrzana,mętna. Błagał aby trafił do nas . Jest jeszcze jeden ale trudno złapać chce go ukryć albo daaaleeeko przepędzić byleby go Łapacze nie chwycili. Będzie się dokładał do ich utrzymania, już przekazał pieniądze na kastrację tego co do nas przywiózł ( zraniony kamieniem rzuconym przez jednego z mieszkanców wsi w której ów profesor mieszka. Chciałby mieć możliwość ich odwiedzania. Nie możemy choć serce boli jak diabli przyjmować wszystkie porzucone psy jakie do nas zgłaszają z TEJ gminy, żyjemy tylko z darowizn a jest naszych pupili wcale nie mało , ponad 400. To co tu i gdzie indziej przeczytałam , to co wiem, co doświadczyłam ; to jest Państwo krętaczy, oszustów ,kombinatorów, kolesiostwa, układzików na każdym szczeblu w d... ma przeciętnego obywatela w d.... ma zwierzęta :angryy: i :-( a psy z tej gminy mają .... :shake: najpierw Wojtyszki a teraz Białogard. Ewa

Posted

Jest mi bardzo przykro ,że następna gmina umyła ręce i wójt ma czyste sumienie .Gdyby odwiedził to co się mieni "schroniskiem"zmienił by zdanie .Ostatniaszansa porozmawiaj z profesorem że nie odwiedzi tego biednego psiaka bo nikt go nie wpuści ,a jeśli nawet to zmyślą historyjkę że ktoś go adoptował a tymczasem już go nie będzie ,tam panuje prawo dżungli przeżywają najsilniejsi te słabe są zadeptane lub zagryzione.GRATULACJE DLA WÓJTA,przyczynia się do umocnienia takiego harłacza.

Posted

Spoko dziewczyny, nie ogarniamy w takim tempie jak bysmy chcialy patologi jaka panuje w poskich komercyjnych schroniskach. Zaraz sie skontaktuje z mariamc i dowiem na jakim etapie rozpracowania tego lotra utkneli. Mnie juz miejsca w domu brakuje na segregacje odp. z gmin. Nie myslcie ze pomimo wlaczenia sie w pomoc zakonczymy ten proceder w szybkim tempie. To sa procedury ktore musza odbywac sie poprzez pisanie pism. NIESTETY :shake: Pocieszeniem jest ze z Wojtyszkami juz ruszylismy, a gminy odpowiedzialne za los zwierzat, utrudniaja procedury, ale tak naprawde to tylko wydluzaja czas, bo odpowiedzi udzielic musza. Beda kontrole. Prosze na PW ktora to gmina przeniosla sie z Wojtyszek do harlacza.

Posted

[quote name='PANI'].Ostatniaszansa porozmawiaj z profesorem że nie odwiedzi tego biednego psiaka bo nikt go nie wpuści ,a jeśli nawet to zmyślą historyjkę że ktoś go adoptował a tymczasem już go nie będzie ,tam panuje prawo dżungli przeżywają najsilniejsi te słabe są zadeptane lub zagryzione.[/QUOTE]

Psiaczek profesora jest u nas w przytulisku, gdzie bedzie mogl go odwiedzac do woli. Jutro zrobie fotki kazdego bezdomnego psa, ktorego mieszkancy wciskali nam w dzikim poplochu jak poszla fama, ze psy wyjezdzaja do umieralni - swoja droga, to gdyby nie ten poploch to dalej zylibysmy w nieswiadomosci, co wojt wyczynia... /Agnieszka

Posted

"już przekazał pieniądze na kastrację tego [B]co do nas przywiózł[/B] ( zraniony kamieniem rzuconym przez jednego z mieszkanców wsi w której ów profesor mieszka. Chciałby mieć możliwość ich odwiedzania" tak napisałam.
Psiak nie młodziak jest u nas na kwarantannie a obok młoda piękna sunia; odrobaczone , odpchlone, psiak- ranka zaopatrzona, za moment szczepienia. A potem jak wszystko będzie ze nimi ok. nie ma przebacz - stół operacyjny i sterylka/kastracja. Nie wiemy co się w końcu zadziało z haskim czy Panu Profesorowi udało się go zwabić na podwórko czy znalazł inną opcję. Wkurza ( delikatnie ujmując )i zdumiewa , urzędnik gminy było nie było wójt i kierownik działu ochrony środowiska podają nieprawdziwe dane, kręcą.
Mnie nie daje spokoju ta sunia z szczeniakami :( Wolę w świetle wiedzy jaką już mam, aby bez męczarni, strachu, bólu odeszły za TM zamiast trafić do Białogardu. Ewa

Posted

[quote name='mariamc'][URL]http://www.gawex.pl/informacje/wideo/283[/URL]

Z pozdrowieniami dla wszystkich wielbicieli harłacza!
Czekam na odzew, to dopiero początek!!!!![/QUOTE]
Dzwonie do Ciebie odbierz prosze.

Posted

[B][SIZE=4][COLOR=red]Dzisiaj dowiedziałam się, że od pierwszego maja Harłacz będzie również przejmował psy z WRZEŚNI !!!! (wielkopolska)
[/COLOR][/SIZE]
Jestem załamana.......
[/B]

Posted

[quote name='ata'][B][SIZE=4][COLOR=red]Dzisiaj dowiedziałam się, że od pierwszego maja Harłacz będzie również przejmował psy z WRZEŚNI !!!! (wielkopolska)
[/COLOR][/SIZE]
Jestem załamana.......
[/B][/QUOTE]
Zespol parlamentarny, czyli posel Suski juz powiadomiony, moze uda sie wstapic z kontrola do Wrzesni i do harlacza. A my na swoj sposob, bedziemy zbierac dowody.

Posted

[quote name='Ada-jeje']Zespol parlamentarny, czyli posel Suski juz powiadomiony, moze uda sie wstapic z kontrola do Wrzesni i do harlacza. A my na swoj sposob, bedziemy zbierac dowody.[/QUOTE]

Miejmy nadzieję, że wspólnymi siłami damy radę.....

We Wrześni są sponsorki, które w dalszym ciągu delkarują pomoc, jest stowarzyszenie, które chciałoby je przejąć a oni wolą zwierzęta traktować jak odpad i pozbyć się problemu ....

Posted

[quote name='ata']Miejmy nadzieję, że wspólnymi siłami damy radę.....

We Wrześni są sponsorki, które w dalszym ciągu delkarują pomoc, jest stowarzyszenie, które chciałoby je przejąć a oni wolą zwierzęta traktować jak odpad i pozbyć się problemu ....[/QUOTE]
Coooooooooo, :crazyeye::crazyeye::crazyeye: pilnujcie tych psow, po dlugim weekendzie dowiemy sie czegos wiecej, bo jak znam zycie to w UG w poniedzialek nikt nie bedzie dostepny, ale za to mail z zapytaniami bedzie czekal cierpliwie. Wiecej prosze, o stowarzyszeniu, z kim mozna sie skontaktowac. Stowarzyszenie powinno sie skontaktowac z Potter, ktora przygotowala manife w Kielcach.