What May NN Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Jest takie schronisko pod Poznaniem - w Swarzędzu! Od lat źle się tam dzieje, a obecnie nad schronem wiszą czarne chmury - istenieje do końa roku! Później koniec - likwidajca! Co dalej z psami? Niewiadomo, aż strach pomyśleć! Agresywne, chore, zalęknione, stare nie mają siły przekonywania i mogę sobie wyobrazić co z nimi będzie! Wśród tych psiaków jest KAUKAZ! Kaukaz nie ma imienia, jest staruszkiem -ok.6,7 lat! Oddany do schronu niedawno -chyba 3 miesiące temu! Jest spokojny i strasznie smutny. Siedzi w małym kojcu sam i błagalnym spojrzeniem prosi o pomoc, ludzką rękę, cokolwiek.... Biafra może przejąć Kaukaza pod opiekę - psiak byłby umieszczony w hoteliku komercyjnym pod Krakowem! Iza nie ma fizycznej możliwości trzymania u siebie kolejnego kaukaza ani nie ma finasowej mozliwości utrzymywania psa, ale oferuje pomoc w odwiedzaniu psa w hotelu, ewentualnym transporcie do zaprzyjaznionego weta, pomocy przy adopcji. PILNIE WIĘC POTRZEBUJEMY DEKLARACJI na hotelik komercyjny - koszt miesięczny to 450zł! 4. 12. KAUKAZ pojechał do domku pod Krakowem :-) Oto Kaukaz: Uploaded with ImageShack.us Prosimy o pomoc dla staruszka! Kontakt: 607067183 aneta Quote
What May NN Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 dodałam swój nr tel. w pierwszym poście Quote
3 x Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 wiadomo coś o nim, dlaczego oddany do schronu? oddany przez własciciela czy znaleziony błąkający się ? Quote
What May NN Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 3 x napisał(a):wiadomo coś o nim, dlaczego oddany do schronu? oddany przez własciciela czy znaleziony błąkający się ? dowiem się wwszystkiego dokładnie dziś lub w poniedziałek!! Quote
Rudzia Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 To spokojny psiak, który bardzo pragnie kontaku z człowiekiem. Zasłużył sobie na emeryturę u boku swego człowieka.... Quote
What May NN Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 Kaukaz ma szanse na nowe, lepsze życie - Biafra weźmie Kaukaza pod swoje skrzydełka - potrzebne są deklaracje!! błagamy o pomoc!! Quote
What May NN Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 prosimy o wsparcie - każda złotówka jest ważna! jutro porozsyłam wątek.. może coś się ruszy! Quote
3 x Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 What May NN napisał(a):prosimy o wsparcie - każda złotówka jest ważna! jutro porozsyłam wątek.. może coś się ruszy! a wiecie juz o nim coś więcej? jak znalazł sie w schronisku? Quote
What May NN Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 no więc tak.. Kaukaza do schronu przyprowadziła pewna pani, która TWIERDZIŁA, że nasz staruszek błąkał się w jej wsi i ona go przygarnęła, dała schronienie, a on jej ciągle uciekał, się podkopywał itp. no i nie dawała sobie z nim rady więc go przyprowadziła do schronu! Pracownicy schronu jednak nie wierzą pani, a Kaukaz nie zachowuje się jakby chciał uciekać! Jest bardzo spokojny, nie szaleje, nie skacze, nie trzeba się gimnastykować przy karmieniu i sprzątaniu - nie ma w planach ucieczki! Kaukaz jak ja jestem w schronie po prostu stoi i patrzy swoimi smutasnymi oczkami! Quote
What May NN Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 błagam o pomoc dla tego wielkopsa.. Quote
What May NN Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Kaukaz nadal potrzebuje pomocy.. Quote
Rudzia Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Też mi się nie wyobrażam sobie by ten Misio miał uciekinierskie zapędy. A ta pani nawet go nie zaszczepiła. To świadczy o jej podejściu do tego zwierzaka.:angryy: Bardzo prosimy o wsparcie niech w końcu ten psiak ma swojego człowieka i porządną opiekę taka jaka mu się należy. A tak właściwie trzeba go jakoś nazwać? Quote
toyota Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Jeśli chodzi o to uciekanie , to ja jestem skłonna wierzyć , ponieważ mój podhalan lubił wybierać się na krótkie wypady poza ogrodzenie posesji. Takie 20 minutówki , a potem wracał i stał pod bramą , aby go wpuścić. Pewnie robił to z nudów. Oczywiście to niedopuszczalne, więc trzeba było uszczelnić ogrodzenie i wychodzić przynajmniej raz dziennie z psem na długi spacer po okolicy ( na smyczy ). To wystarczy , ale dla niektórych ludzi to za duży wysiłek , łatwiej oddać psa do schronu. Quote
What May NN Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 toyota napisał(a):Jeśli chodzi o to uciekanie , to ja jestem skłonna wierzyć , ponieważ mój podhalan lubił wybierać się na krótkie wypady poza ogrodzenie posesji. Takie 20 minutówki , a potem wracał i stał pod bramą , aby go wpuścić. Pewnie robił to z nudów. Oczywiście to niedopuszczalne, więc trzeba było uszczelnić ogrodzenie i wychodzić przynajmniej raz dziennie z psem na długi spacer po okolicy ( na smyczy ). To wystarczy , ale dla niektórych ludzi to za duży wysiłek , łatwiej oddać psa do schronu. tak, to możliwe, że nasz Kaukaz lubił robić sobie spacerki.. jednak w schronie nie ma takich zapędów, ale schron to schron i psiaki zachowują sie tam inaczej! w hoteliku na pewno miałby opiekę, spacery i szansę na domek! w schronisku staruszek ma minimalne szanse na adopcje, a jak będą likwidować swarzędz to co z nim będzie?? strasznie się martwie.. POTRZEBUJEMY DEKLARACJI!! proszę... Quote
3 x Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 podniosę biedaka kiepsko z deklaracjami kurde ma zapewniony hotel - 15 zł / doba to sa normalne koszty kto może wesprzeć kaukaza deklaracja? Quote
What May NN Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 3 x napisał(a):podniosę biedaka kiepsko z deklaracjami kurde ma zapewniony hotel - 15 zł / doba to sa normalne koszty kto może wesprzeć kaukaza deklaracja? kiepsko bardzo... prosimy o pomoc dla starusz Quote
Rudzia Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 szkoda Kaukaza w schronie marne ma szanse na dom, do tego likwidacja schronu, mieliśmy plan z What May NN by wyciagać ze schroniska po kolei psiaki, ale same nie damy rady...........:-(:-(:-(:-(:-(:-( A w sobote znów idę popatrzeć w oczy Kaukazowi i innym psiakom....... Quote
Rudzia Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 podniosę od rana, trzymaj się psiaku Petycja przeciwko mordowni pod Kielcami http://www.petycje.pl/petycja/5853/p...ch_dyminy.html Quote
What May NN Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 do góry staruszku! w porównaniu do tego biedaka nasz kaukaz ma dobrze http://www.dogomania.pl/threads/196107-bez-imienia-bez-nadziei-wrak-kaukaza-PROSIMY-O-WSPARCIE!/page3 Quote
Rudzia Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 rzeczywiście w porównaniu z tym biedakiem to nie ma tak źle, ale gdyby nasz Kazik miał emeryturę we własnym domciu..... Quote
itaka Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Może banerek dla niego. Od środy zabieram się za allegro więc jego pierwszego wezmę w obroty :) Tylko czy ktoś umie pisać takie teksty chwytające za serce. Bo ja jestem umysł bardziej ścisły :) Quote
itaka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Rudzia uśmiecham się do Ciebie o tekst dla staruszka :) Quote
Recommended Posts