Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest takie schronisko pod Poznaniem - w Swarzędzu! Od lat źle się tam dzieje, a obecnie nad schronem wiszą czarne chmury - istenieje do końa roku! Później koniec - likwidajca! Co dalej z psami? Niewiadomo, aż strach pomyśleć! Agresywne, chore, zalęknione, stare nie mają siły przekonywania i mogę sobie wyobrazić co z nimi będzie! Wśród tych psiaków jest KAUKAZ!
Kaukaz nie ma imienia, jest staruszkiem -ok.6,7 lat! Oddany do schronu niedawno -chyba 3 miesiące temu! Jest spokojny i strasznie smutny. Siedzi w małym kojcu sam i błagalnym spojrzeniem prosi o pomoc, ludzką rękę, cokolwiek....

Biafra może przejąć Kaukaza pod opiekę - psiak byłby umieszczony w hoteliku komercyjnym pod Krakowem! Iza nie ma fizycznej możliwości trzymania u siebie kolejnego kaukaza ani nie ma finasowej mozliwości utrzymywania psa, ale oferuje pomoc w odwiedzaniu psa w hotelu, ewentualnym transporcie do zaprzyjaznionego weta, pomocy przy adopcji. PILNIE WIĘC POTRZEBUJEMY DEKLARACJI na hotelik komercyjny - koszt miesięczny to 450zł!
4. 12. KAUKAZ pojechał do domku pod Krakowem :-)
Oto Kaukaz:

Uploaded with ImageShack.us

Prosimy o pomoc dla staruszka!
Kontakt:
607067183 aneta

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

What May NN napisał(a):
prosimy o wsparcie - każda złotówka jest ważna!
jutro porozsyłam wątek.. może coś się ruszy!

a wiecie juz o nim coś więcej?
jak znalazł sie w schronisku?

Posted

no więc tak.. Kaukaza do schronu przyprowadziła pewna pani, która TWIERDZIŁA, że nasz staruszek błąkał się w jej wsi i ona go przygarnęła, dała schronienie, a on jej ciągle uciekał, się podkopywał itp. no i nie dawała sobie z nim rady więc go przyprowadziła do schronu!
Pracownicy schronu jednak nie wierzą pani, a Kaukaz nie zachowuje się jakby chciał uciekać! Jest bardzo spokojny, nie szaleje, nie skacze, nie trzeba się gimnastykować przy karmieniu i sprzątaniu - nie ma w planach ucieczki! Kaukaz jak ja jestem w schronie po prostu stoi i patrzy swoimi smutasnymi oczkami!

Posted

Też mi się nie wyobrażam sobie by ten Misio miał uciekinierskie zapędy. A ta pani nawet go nie zaszczepiła. To świadczy o jej podejściu do tego zwierzaka.:angryy:

Bardzo prosimy o wsparcie

niech w końcu ten psiak ma swojego człowieka i porządną opiekę taka jaka mu się należy.

A tak właściwie trzeba go jakoś nazwać?

Posted

Jeśli chodzi o to uciekanie , to ja jestem skłonna wierzyć , ponieważ mój podhalan lubił wybierać się na krótkie wypady poza ogrodzenie posesji. Takie 20 minutówki , a potem wracał i stał pod bramą , aby go wpuścić. Pewnie robił to z nudów. Oczywiście to niedopuszczalne, więc trzeba było uszczelnić ogrodzenie i wychodzić przynajmniej raz dziennie z psem na długi spacer po okolicy ( na smyczy ). To wystarczy , ale dla niektórych ludzi to za duży wysiłek , łatwiej oddać psa do schronu.

Posted

toyota napisał(a):
Jeśli chodzi o to uciekanie , to ja jestem skłonna wierzyć , ponieważ mój podhalan lubił wybierać się na krótkie wypady poza ogrodzenie posesji. Takie 20 minutówki , a potem wracał i stał pod bramą , aby go wpuścić. Pewnie robił to z nudów. Oczywiście to niedopuszczalne, więc trzeba było uszczelnić ogrodzenie i wychodzić przynajmniej raz dziennie z psem na długi spacer po okolicy ( na smyczy ). To wystarczy , ale dla niektórych ludzi to za duży wysiłek , łatwiej oddać psa do schronu.

tak, to możliwe, że nasz Kaukaz lubił robić sobie spacerki.. jednak w schronie nie ma takich zapędów, ale schron to schron i psiaki zachowują sie tam inaczej! w hoteliku na pewno miałby opiekę, spacery i szansę na domek! w schronisku staruszek ma minimalne szanse na adopcje, a jak będą likwidować swarzędz to co z nim będzie?? strasznie się martwie..

POTRZEBUJEMY DEKLARACJI!! proszę...

Posted

3 x napisał(a):
podniosę biedaka
kiepsko z deklaracjami

kurde
ma zapewniony hotel - 15 zł / doba to sa normalne koszty

kto może wesprzeć kaukaza deklaracja?

kiepsko bardzo...
prosimy o pomoc dla starusz

Posted

szkoda Kaukaza w schronie marne ma szanse na dom, do tego likwidacja schronu, mieliśmy plan z What May NN by wyciagać ze schroniska po kolei psiaki, ale same nie damy rady...........:-(:-(:-(:-(:-(:-(

A w sobote znów idę popatrzeć w oczy Kaukazowi i innym psiakom.......

Posted

Może banerek dla niego. Od środy zabieram się za allegro więc jego pierwszego wezmę w obroty :) Tylko czy ktoś umie pisać takie teksty chwytające za serce. Bo ja jestem umysł bardziej ścisły :)