Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zgadza się: sezon mamy z głowy. A plany były zupełnie inne. Najpierw miałyśmy skończyć championat - nie wyszło, bo praca.
Następnie miał być to rok agilitowy - nie wyszło, bo praca i nie mogłam zostać na Wrocław, do Łodzi i Łącka też nie mogłam pojechać. Cholery można dostać z ta pracą ;)
Wyszły dzieci, które czekały ostatnie w kolejce:cool3:

Więc zaczynam "zabawę" od końca - może zrealizuję plany?:evil_lol:

A ja to najchętniej dojechałabym już do Legnicy:eviltong: - przyjedziemy całą paczką :evil_lol:

A tak poważnie to zobaczymy jak Indii będzie dochodzić do siebie. Nie mam doświadczenia w temacie jeszcze.
Na razie Ruda nie chce robić za stateczną matronę i chętnie za piłeczką jeszcze by polatała. Zobaczymy jak będzie dalej.
Myślę, że do połowy października jakoś się pozbieramy:lol:

Posted

Wiesz, ja tez sezon mam z glowy przez dzieci jakby nie patrzec :evil_lol:
Ale za rok sobie odbije :cool3:
Do Legnicy nie przyjade nawet pokibicowac, wiec jak sie pozbieracie to zobaczymy sie moze na FORT CUP'ie we wrzesniu, co?
Ja mam ambitny plan sie pozbiarac juz na II edycje:roll:

Posted

To w przyszłym roku będziemy odbijać sobie obie - nie mylić siebie:evil_lol:
Bardzo się cieszę, że pudle zaczynają biegać. A pojawi się jeszcze jeden pudliszon w klubie we Wrocławiu i nie będzie on ci mój ;)

A wrzesień :niewiem:

Posted

IraKa napisał(a):
A pojawi się jeszcze jeden pudliszon w klubie we Wrocławiu i nie będzie on ci mój ;)

A wrzesień :niewiem:

PS> nawet wiem u kogo:razz:

A pudli pewnie przybedzie i to nie tylko we Wrocku.

Posted

IraKa napisał(a):

(...)

Szykuje się nam wesoły kwartet :roll: na 1.07
Ale zdaje się że maluchy nie tylko u mnie zawitają.
Jak tam Aneta?

U mnie jeżeli poszło dobrze - a sądząc po tempie poszło dobrze :razz: , maluchy będa na 20 sierpnia, powtórzyłam sprawdzoną linię :razz: a ktoś tu się dorobi braciszków/siostrzyczek :razz: :razz: :razz:

Posted

[quote name='aneta']U mnie jeżeli poszło dobrze - a sądząc po tempie poszło dobrze :razz: , maluchy będa na 20 sierpnia, powtórzyłam sprawdzoną linię :razz: a ktoś tu się dorobi braciszków/siostrzyczek :razz: :razz: :razz:

No :multi:
Przedstawiam wam panny z włóczki, czyli córki Melasi i Pusika :loveu:

Pusik jest już poważnym tatusiem, dorobił się ;) :cool3: 10 dzieciaków: 4 chłopaków i 6 dziewczynek :multi:

Posted

Sonya-Nero napisał(a):

Pusik jest już poważnym tatusiem, dorobił się ;) :cool3: 10 dzieciaków: 4 chłopaków i 6 dziewczynek :multi:

no tego to ja nie jestem pewna :cool1: Urodzeniowo tak, a resztę czas pokaże :eviltong:

Guest Reyes
Posted

[quote name='Wiza']

Tylko nie podoba mi sie jak sie potem te obcina , to straszne ..

Nie bardziej niż flaga na ogonie twojego goldena.
Fryzyry wymyślono gdy pudle pracowały.
Nie myślisz że twój golden byłby szczęśliwszy łysy - nie musiałabyś go czesać, ani myć bo kąpieli w błocku , wystarczy szmatą przetrzeć :evil_lol:

Posted

Wiza napisał(a):
jakie słodkie małe pudelki :D

Tylko nie podoba mi sie jak sie potem te obcina , to straszne ..

wiesz, pudel nie zrzuca sierści i po 2 latach byłby to jeden wielki kłąb kudłów.
A prawdą jest że styżenie tej rasy wymyślono jeszcze w średniowieczu i użytkową pierwotną fryzura jest LEW - wiesz to to z gołym tyłkiem i pomponami :razz:

Posted

aneta napisał(a):
wiesz, pudel nie zrzuca sierści i po 2 latach byłby to jeden wielki kłąb kudłów.
....

... ale wtedy by miał fryzurę naturalną która by się Wiza podobała :evil_lol:

Posted

aneta napisał(a):
A prawdą jest że styżenie tej rasy wymyślono jeszcze w średniowieczu i użytkową pierwotną fryzura jest LEW - wiesz to to z gołym tyłkiem i pomponami :razz:

Kiedyś pudle występowały we fryzurze sznurkowej, prawda?

Posted

Czarna_Owieczka napisał(a):
Kiedyś pudle występowały we fryzurze sznurkowej, prawda?

Też :) ale jak warto zauważyc - miały też gołe tyłki :razz:
Ja myśle ze przedewszystkm występowały a la wygolony puli, bo kiedys ich tak nie czesano jak dzis

Posted

Nie no widzę, że kupienie pudliczki (toyki) z rodowodem to graniczy z cudem! (Co ciekawe u tych co mają psiaki "w typie pudla" suczek dostatek! Teraz stwierdzam, że to, że ludzie kupują "nierodowodowe" to nie jest tylko kwestia ceny...)
Powiedzcie czy mamy w Polsce taki deficyt suczek w tej rasie? Czy też suczki idą tylko do znanych hodowców bo istnieje jakaś obawa przed sprzedaniem suki "w obce ręce" bo może zostać "rozmnożona"?
Mój pudliszon zrobił w rodzinie furorę (no bo jest cudowny jak się domyślacie:cool3:) i ciotka zapragnęła też pudelka. Bardzo się ucieszyłam bo mój mały miałby się z kim bawić. No to nakręciłam ciotkę, że tylko rodowodowy itd. Problem w tym, że ciocia chce koniecznie suczkę no i tu są schody, bo gdzie się nie zadzwoni to suczek już dawno "nie ma"... :sad: Mam jakieś takie wrażenie, że to nie do końca prawda i że trafiamy na mur, no bo nie jesteśmy "ze środowiska":-( Mylę się, czy też jest trochę prawdy w moim rozumowaniu?

Posted

Wiesz to kwestia raczej tego co sie rodzi , niczego innego, bum na sunie jest straszny, mając jedną jedyną przeberałam w chętnych :razz:
Wiesz jak było u Archiego, 4 samczyki w miocie
Ciekawe czy u mnie tez teraz urodzą się same psy bo u mnie ludzie czekają też tylko na sunie :-o Ani jedne chętny na psa się nie objawił :crazyeye:

Posted

Prawdą jest,że w toyach ostatnio więcej piesków się rodzi,chcę teraz pokryć pierwszy raz swoją toyeczkę Liwię,zobaczymy jak to będzie,czy wźmie przykład z mamusi i urodzi sunie........o ile będzie w ciązy.

Posted

powiem szczerze . Ja jakbym kupowala psiaka to tez suczke. Nie dlatego , ze mowie ze wirrniejsza czy takie tam bzdury. Po prostu mam niemile doswiadczenia z samcami. pewnie wiecie o co chodzi :cool3: pzrez to ze Axel byl samcem i robil to co robil musialam oddac tak ukochanego pzreze mnie psa :-(