Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja mam pytanko - czy któreś z was nie wie o miocie czarnych miniatur / średnich gdzie jest suczka
Odezwała się Pani która czekała na narodziny moich , ale drugiej suni nie posiadam :shake:
Suńka nie musi być super wystawowa ale warunki są sprawdzone (Pani miała ode mnie sukę PATI i jej córkę JETĘ Fałęcką Zagrode)

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aneta napisał(a):
A ja mam pytanko - czy któreś z was nie wie o miocie czarnych miniatur / średnich gdzie jest suczka
Odezwała się Pani która czekała na narodziny moich , ale drugiej suni nie posiadam :shake:
Suńka nie musi być super wystawowa ale warunki są sprawdzone (Pani miała ode mnie sukę PATI i jej córkę JETĘ Fałęcką Zagrode)

A u Marysi nie ma??? Coś mi się wydaje że mają miot, ale mogę się mylić.

Posted

martyna. napisał(a):
Snieżynka, teraz okupu zażądaj :evil_lol: Zdjęcia po 5 euro :evil_lol::evil_lol:

Czekamy,czekamy :loveu:

Matyna okup jest już lepszy :D Czarek już był w plecaku :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Miesięczny jedynak Violonczeli,że chłopak-jak widać

W sumie z trzech różnych hodowli mamy miot jak się patrzy :evil_lol:
Jedynie kluseczki anety muszą doganiać FIGLIO i Lindezika,ale jak słyszałam
to doskonale im to idzie.:loveu:

Posted

Jedynak Violi chłopak jak sie patrzy :loveu:
I jak widać po zdjęciach, krycia krewniacze są bdb i utrwalają doskonałe cechy :multi: .

Figlio patrząc po zdjęciach owszem starszy - ale czy dużo większy od moich :roll: Moje zaraz osiągną pól kilograma każde ;) Mało im brakuje, sunia dziś waży 390 a piesek 430 gram :lol:
Zaczynają przypominać małe foczki, zasuwają już po kojcu w tempie odrzutowym za maminym cycem :lol:

Posted

Mały od Violi to dorodny szczenior:lol:,też się pewnie nudzi,jak to jedynak.

Patrząc na Twoje maluszki,nie myślałam ,że tyle ważą,zdjęcia bywają złudne.:niewiem:

[QUOTE=aneta;
Figlio patrząc po zdjęciach owszem starszy - ale czy dużo większy od :lol:

Pewnie niewiele i waga niewiele wieksza ok 500g,jest dość mały,nawet jak na toya,ale też rodziców ma niewielkiego wzrostu.:loveu:
Dzisiaj skończył 32 dni,wspinał się po kratkach,bawi się pobrzękującą piłeczką powarkując na nia :cool3:, najlepiej co by go już wypuścić z kojca.:scared:...nudzi sie chłopak.;)

Posted

P. Broniu - wiadomo jak to jest ze szczeniorami - rosną jak na drożdżach - a im ich mniej tym są po prostu bardziej tłuste :p
A u mnie zawsze szczeniaki są duże - taka linia :razz:
Pamiętam jak Valinor w wieku 3,5 msc miała już 30 cm :crazyeye:a w sumie jest to suczka 34 cm :lol:

Posted

Mnie się każdy szczenior podoba:grins: i kompletnie nie potrafię tego obiektywnie ocenić (co pewnie widać niestety po psach które mam;)) ale jeśli chodzi o małą liczbę szczeniąt w miocie to się zastanawiam czy to może nie skutek inbredu właśnie. Gdzieś wyczytałam, że w przypadku decyzji o inbredzie, do dalszej hodowli należy używać potomstwa z licznych miotów, właśnie w celu unikniecia tzw. depresji inbredowej. Co o tym sądzicie? Zaznaczam, że ja w kwestiach hodowlanych się dopiero douczam i każda informacja od profesjonalnych hodowców jest dla mnie cenna!

Posted

Nie w przypadku FIGLIO,rodzice pochodzą z czworaczków,a krycie to dwie różne linie,czasami są to uwarunkowania genetyczne,lub liczne mioty bywają co drugie pokolenie,tak miałyśmy u sreberek.Olmery była z sześcioraczków,sama dawała po dwa szczeniaczki,jej córka dała sześcioraczki,a wnusia też dwojaczki.
Z tego co wiem i u Violi bywają przeważnie bliźniaki bez wzgledu na to kim kryje.

Posted

[quote name='Alfa1']Z tego co wiem i u Violi bywają przeważnie bliźniaki bez wzgledu na to kim kryje.

No i dlatego Mafina dziewica, bo mi musi na te złote klamki starczyć:lol::evil_lol:
(to taki nasz żart z Violą)

Posted

U mnie w hodowli tylko 2 x było krewniacze krycie - raz urodziły się 3, a teraz parka :)
W przypadku kryć gdzie nic nie było spokrewnione mam dokładnie takie same ilości - 2 - 3 sztuki, raz tylko urodziły się 4 .
Natomiast u nas w Krakowie kobieta kryła psem z imbredu (pól rodzeństwo) jeszcze pół siostrę po ojcu - za każdym razem miot nie schodził poniżej 4 sztuk .

Posted

Bo muszę w końcu uruchomić produkcję szczeniaków żebym w końcu miała na aparat cyfrowy :diabloti: i przestać odmawiać super propozycjom różnych dziwnych panienek które się pchają do Czarka :diabloti: .
Albo znowu czekać jak jakaś poczciwa dusza (czyli Śnieżynka :loveu:.) wpadnie ze swoim sprzętem .