Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 5 months later...
  • Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

aneta napisał(a):
16 listopada urodziły sie czarnuszki :
suczka (210 gram)
piesek (240 gram)
Imionka wkrótce, fotki jak się ktoś zlituje ...

Ja, ja, bardzo chętnie maluchom porobię fotki :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

aneta napisał(a):
Z tymi zdjęciami trzymam za słowo :lol:, bo inaczej :mad:

Jeśli chodzi o mnie to czekam na meila kiedy możesz i jestem :loveu:
Tylko muszę jakąś dużą kieszeń sobie uszyć, żeby Czarka tam schować wychodząc :loveu::loveu:

Posted

aneta napisał(a):
Z tymi zdjęciami trzymam za słowo :lol:, bo inaczej :mad:

Śnieżynka jest pod tym względem super słowna,
ja coś wiem na ten temat.

A dla mamuśki gratulacje za dwa nowe śliczne pudelki :multi::multi:

Posted

Cheritka napisał(a):
Śnieżynka jest pod tym względem super słowna,
ja coś wiem na ten temat.

A dla mamuśki gratulacje za dwa nowe śliczne pudelki :multi::multi:

Moja odpowiedź jest nad Anety :D a Aneta już chyba wie, że ja słowna :loveu: dlatego Czarka pilnuje jak mało kogo :evil_lol:

Posted

Szczeniaczki po 2-ch dniach ważą 240 i 280 gram :cool3:
Rosną (odpukać) jak na drożdżach.
Mamusia też dochodzi do siebie (niestety zakończyło się cesarskim cięciem piesek był b.duży i do tego nastąpiło zagięcie rogu macicy :shake: )
Co do pytania Equus.
Rodzicami są :
Queenie (QUEEN OF THE RING Czarna Fuga) oraz Carewicz vel Czarek :razz: (CAREWICZ ROSJI Czarna Fuga)

Piesek to wykapany tata w tym wieku :evil_lol:

Posted

To trzymam kciuki za Queenie, żeby szybko dochodziła do siebie po operacji!!!

aneta napisał(a):

Rodzicami są :
Queenie (QUEEN OF THE RING Czarna Fuga) oraz Carewicz vel Czarek :razz: (CAREWICZ ROSJI Czarna Fuga)
Piesek to wykapany tata w tym wieku :evil_lol:

O! Widzę, że zdecydowałaś się na chów wsobny, a nawet zastosowałaś krzyżowanie wypierające (bo z tego co pamiętam Carewicz to syn Queeni) - jeśli to nie tajemnica hodowlana i zechcesz się podzielić swoją wiedzą to czy mogłabyś napisać czemu podjęłaś decyzję o inbredzie? Nie ukrywam, że bardzo mnie interesują kwestie inbredu u psów, bo jak wiadomo chów wsobny w ogóle może pociągać za sobą sporo niekorzystnych skutków ubocznych (jak tzw. depresja inbredowa), więc ciekawi mnie co przekonuje hodowcę do jego zastosowania tzn. kiedy warto podjąć ryzyko?

Posted

Żądam aby natychmiastowo przestano dawać zdjęcia papików:mad:
Bo bo bo normalnie jak patrzę to mnie skręca i zaraz komuś wykradę:lol:
Alfa cudny :loveu::loveu::loveu: gdzieś mam fotkę Bilusia i jak patrzę to identyko i gdzieś w środku już mi ciepło. Ależ ja Wam zazdroszczę takich małych pudlisiów

Posted

Gośka napisał(a):
Żądam aby natychmiastowo przestano dawać zdjęcia papików:mad:
Bo bo bo normalnie jak patrzę to mnie skręca i zaraz komuś wykradę:lol:
Alfa cudny :loveu::loveu::loveu: gdzieś mam fotkę Bilusia i jak patrzę to identyko i gdzieś w środku już mi ciepło. Ależ ja Wam zazdroszczę takich małych pudlisiów

Gosia czas Mafine oszczenić :loveu::loveu::loveu:

Posted

Ja tam nie wiem czy Bil nie jest jego prapra wujem,jak by nie było ma czeskie korzenie.:lol:
Szkoda tylko,że jest jedynakiem,tak by mu sie przydało towarzystwo do zabawy.:loveu:
Za dwa tygodnie wyjdzie z kojca to już reszta sie nim zajmie,nie bedzie marudzenia.:shake:

Posted

Equus - zadałaś trudne pytanie :roll:

Jak każdy hodowca cenię pewne indywidualne cechy moich psów - a te cechy mam dość mocne w Queenie i Czarerwiczu.
A drugim, chyba największym powodem było to , że chciałam szczeniaka i po Queenie i po Czarku. Tyle że ja planowałam to na wiosnę :razz: a Queeni wykombinowała wtórną ruję w 20 dniu :cool1:.

A teraz proszę o trzymanie kciuków aby REGINA VICTORIA FORTUNATA Czarna Fuga wyrosła na taką jakie nosi imię :thumbs: i godnie zastąpiła Matkę w zmaganiach ringowych :multi:

PS. Dla ciekawych - piesek ma na imię REX FELIX FORTUNATUS :loveu: Czyli domowo Reksio Szczęściarz :)