Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 633
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteście świetną parą :multi: z przyjemnością się na was patrzy.
100 lat Uno!
Ale uważaj bo sie nawabisz ksywy "Matka Chrzestna" tak wszędzie paradujesz z tym psem na rękach :D :evil_lol::evil_lol:

Posted

Reyes - dziekujemy ;)

Alfa1 napisał(a):
Dziwisz się,Martynak dba co by jej Unka na wystawie nie zdeptali :)

Dokładnie,a tym bardziej,że w Toruniu było takie czerwone coś wysypane i nie chciałam miec biało-czerwonego pudla xD A pudlom oprzeć się nie moge,a że on waży z 3 kg to żaden problem nosic go na rękach :evil_lol: Pierwsze dni jak chodziłam do szkoły po wakacjach płakał pod drzwiami :placz:Ale teraz już jest dobrze :multi:

• 3 weeks later...
Posted

Dziękuję Babciu Sonya-Nero :):):) <BR>
A Pchełka (LA Petite Princesse) w rzeczywistości nie wygląda że jest tak mała jak wyszło dziś w trakcie ważenia :)
Mała ma 1400 gram , Foka 1950 gram z chłopak 2020 !!! <BR>
Dodam że na zbiorówce od lewej : Pchełka, La Fontaine i Foka

Posted

Maluszki są przepiękne.
Powiedzcie proszę czy i jak doświadczony hodowca (a za takich Was uważam) może poznać czy jakieś szczenię jest bardziej "obiecujące" od innych? Co bierze się pod uwagę?

Posted

Pomyłki się zdarzają - i czasem są nieprzewidywalne drogi rozwoju ;)
Powiem że z takiej "pomyłki" hodowcy jest moja linia :) Na szczęście sunia trafiła do ludzi którzy chcieli wystawiać a ja trafiłam do nich po szczeniaka.
Po prostu KIZI Wakan była w innym typie niż prowadził hodowca - miała inny rozwój i poszła w ojca - w niezapomnianego GALILEO z Vridelnich Pramenu - drobniejsza, z wąską główką, o bdb szacie - potem wygrywała z suką od hodowcy :razz:.

Ale to co ważne:
charakter
sposób poruszania
ogólna postawa
wygląd głowy
kątowanie
szata

Wiadomo że szczeniak o marnej sierści ma nikłe szanse na porost włosa, szczeniak którego nie da się ustawic raczej nie nabierze odpowiedniej sylwetki, głowa szeroka i krótka nie wykształci się na długi wąski pysk.

A ogladając zdjęcia można się zdziwić że to Twoje szczeniaki :loveu:

Posted

Dzięki Aneta
Chciałabym kiedyś być "takim" hodowcą co to spojrzy na szeniaczka i choć w przybliżeniu będzie wiedział co z niego wyrośnie ;):p

A pytam się bo za rok lub dwa chciałabym zostawić nam jednego szczeniaczka od Belki. No i oczywiście chiałabym tego "najlepiej" zapowiadającego się wystawowo, ale wtedy przyjadę do Ciebie po poradę;)

Posted

Śnieżynka napisał(a):
widać ze Foka to ma charakterek :D a pchełka i tak jak dla mnie najlepsza :D takie male spokojne psisko :D do kochania :D

Fakt, Pchełka to najspokojniesze psisko - jak jej nie widać i nie słychać (a prawie zawsze wida albo słychać) to znaczy że w pracuje nad czymś :cool1::crazyeye::diabloti:

Posted

Oleniek napisał(a):
A pytam się bo za rok lub dwa chciałabym zostawić nam jednego szczeniaczka od Belki.

Myśle że będziesz wiedziała który szczeniak :)
Uwierz mi :)

Posted

No tak Aneto może za rok lub dwa się doszkolę:cool3: ale póki co nawet na wystawach wszystkie pudle mi się podobają i czasem się dziwię dlaczego jakiś dostał słabszą notę a inny nie choć mi wydają się podobne, inne z kolei mi się podobają mniej a tu potem się okazuje że to jakiś n-krotny zwyciężca :razz:

Posted

Oleniek nie martw sie ja a podobnie najlepszy przyklad byl wroclaw jak mnie sie zupelnie inny pies podobal niz wygral :D ale ja tak mam :D a psa zawsze biore do domu tego co pierszy ugryzie mojego brata :D puki co to sie przy dwóch nabytkach sprawdziło super psy :D kolejny nabytek hmm bedzie pod wieksza selekcja :D nie tylko reki mojego brata :) a jakiegos fachowego oka :) ktore sprobuje namowic na pomoc :)

Posted

Oleniek napisał(a):
No tak Aneto może za rok lub dwa się doszkolę:cool3: ale póki co nawet na wystawach wszystkie pudle mi się podobają i czasem się dziwię dlaczego jakiś dostał słabszą notę a inny nie choć mi wydają się podobne, inne z kolei mi się podobają mniej a tu potem się okazuje że to jakiś n-krotny zwyciężca :razz:

Każdy przechodził ten etap ;) z czasem zaczniesz dostrzegać różnice ;)

Equus - Pchełka jest wyraźnie mniejsza i drobniesza od rodzeństwa, ale czy to będzie toyek czy maleńka miniatura to dowiemy się gdy przestanie rosnąć ;)

Posted

No i stało się , w domu jeszcze została mała Pchełka :placz::placz::placz:
Foczka jest już w domku w Warszawie ...
La Fontaine właśnie jedzie autem do domku na Śląsk .....

Posted

o widze ze piesek tez znalazl kochajacy domek :) to bardzo sie ciesze :) Aneta jak ten czas szybko zlecial :-( jeszcze nie dawno mialy 15 dni a juz ich nie ma :placz: Najwazniejsze ze kochajace domki maja :) a Pchełka kiedy do domku ucieka ?? :)