Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaszły zmiany!!! Jamnisia Czarnulka ma domek w Oławie!!! Powodzenia malutka!

No i dobre wieści - Kada zasadniczo nie ma morderczych instynktów w stosunku do kotów, lisów i gęsi :) - tzn obiekty w ruchu goni, ale obiekty stacjonarne już nie :) - kota uciekającego chciała gonić, kota który przyszedł się poprzytulać obwąchała i zignorowała - myślę, że podobnie będzie z króliczkiem.
Iwa wstawi później fotki - jak Kada i kotek się obwąchują.

Posted

__Lara napisał(a):
Kurcze, tylko króliś lubi sobie kicać poza klatką, czy by go nie goniła?

Oczywiście gwarancji nie ma, ale ona nie jest typem myśliwego. Gdybyś zapytała mnie o Lunę - to natychmiast powiedziałabym, że związek Luny i królika nie ma żadnych szans - bo to pies łowca, z adhd, z instynktem myśliwego, z nadmiarem energii, natomiast Kada nie jest drapieżcą - wydaje mi się, że można ja ułożyć i zupełnie ładnie będzie żyć z innym zwierzakiem, ale.... gwarancji nie dam. Jeśli jednak masz wątpliwości, to zrezygnuj z adopcji - Kada jest ładna, zdrowa, na pewno znajdziemy dla niej domek :). Pozdrawiam :)

Posted

Dzięki cioteczko za odpowiedź. Narazie jestem w fazie zastanawiania się :) Basia1244, a zastanawia mnie jeszcze czy Kada jest wysokości jamnika? Tak mnie to ciekawi, bo na zdjęciach wydaje się ciut wyższa.

Posted

Zdecydowanie tak - ma posturę jamnisiowatą - nóżki krótkie, ciałko wydłużone, mordeczka tylko krótsza niż u jamniora klasycznego, ale ona realnie jamnisiowata jest. Może ciut wieksza od jamnika średniego, i krótsza od jamnika dużego, ale jak najbardziej jamnika w matce lub ojcu miała.

Posted

Dzięki, przeprowadzę dziś naradę z TZtem :) 27 jedziemy do rodziny za Legnicą, więc po drodze z powrotem jakbyśmy się zdecydowali to byśmy mogli zabrać Kadę :)

Posted

Zadzwoniła do mnie Pani z Warszawy (ogłoszenie mojej byłej tymczasowiczki, która ma już dom) i pytała o jamniczkę czarną podpalaną, ale w wieku 1 roku. Bardzo fajna jest Wasza Grubcia tylko starsza i nie wiem czy Pani by reflektowała. Mam na nią namiary może ktoś chciałby się z nią skontaktować, a nuż zmieni zdanie co do wieku. Pani miała już jamniczkę wiele lat i poszukuje podobnej do swojej poprzedniej dziewczynki.

Posted

No to może da się panią zachęcić do Grubci - daj mi na pw namiary, a nóż widelec... :) Zawsze to jakaś szansa - a Grubcia jest bardzo typowym przedstawicielem jamnika - nawet ta tusza w jej wieku jest jamnikowata.

Posted

U mnie niestety chyba nie wyjdzie z Kadą ze względów finansowych :( do tego boimy się jednak reakcji Kady, lepiej jakby była dt kiedy można by się więcej o niej dowiedzieć. Kurcze no, nie tak miało być :(

Edit: Nie mogę przestać myśleć o Kadzie... będę robiła wszystko żeby z nami zamieszkała...

Posted

Z dobrych wiadomości - Kada ma dom.
Nadal czekają Grubcia i Luna.
Luna to jest typ jednak terierowaty z charakteru. Ale to fajna suczka! Aktywna, wszędobylska, miła, urocza, ładna, młoda, chetna do zabawy... i traci młodość w schronie. :(

Posted

Basia1244 napisał(a):
Z dobrych wiadomości - Kada ma dom.
Nadal czekają Grubcia i Luna.
Luna to jest typ jednak terierowaty z charakteru. Ale to fajna suczka! Aktywna, wszędobylska, miła, urocza, ładna, młoda, chetna do zabawy... i traci młodość w schronie. :(

A jednak Kadunia ma domek...niech Ci się dobrze wiedzie suniu!!!