Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=&quot]Ja ogłaszałam ją roznosząc plakaty po osiedlu z takim tekstem:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]Luna błaga o dom![/FONT]

[FONT=&quot]Luna – szalona mieszanka foksteriera i jamnika szorstkowłosego – ma 1,5 roku. Jest wysterylizowana. To bardzo energiczna sunia. Ma typowy dla teriera charakter – dynamiczna, energiczna, przedsiębiorcza, z silnym popędem myśliwskim, potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Nie nadaje się do domu z innymi zwierzętami, takimi jak koty, króliki, drób – ponieważ poluje. Natomiast dobrze dogaduje się z innymi psami i mogłaby mieszkać z drugą suczką/psem. Ma bardzo dynamiczny charakter i ogromną potrzebę ruchu – pies dla aktywnej osoby, która poświęci suni trochę czasu na trening i ułożenie. Zalety – młoda, pojętna, mała, ładna – dla konesera. W schronisku przebywa od 25.08.2010 w boksie nr 17, ma nr schroniskowy 1361/10 (na szyi 1179). Kocha ludzi i okazuje to w typowy dla teriera sposób – nad wyraz spontanicznie. Zadzwoń po więcej informacji: 605546486.[/FONT]

Posted

Moja kochana teriereczka GAŚNIE. Lunka przestanie być za moment terierem a zacznie być depresyjnym kundelkiem :( jedyne czego nadal jej nie brak ,to uroda - ciągle jest śliczna.

Posted

[quote name='__Lara']:( Podniosę chociaż i postaram się o jakieś ogłoszenia w tym tygodniu.

dziewczyny ,wyslijcie lunke tej pani :
dadaczka@wp.pl

napisala w sprawie jamika w depresji, moze lunka chwyci ja za serce..
prosze napiszcie tam ,ja jestem do 4.01 na urlopie ,mam tu net baaardzo wolny ,stronka mi sie pol godziny otwiera i nie mam juz cierpliwosci..

Posted

Nie cisza - muszę zabrać się za jej ogłoszenia, bo czas ucieka. Teraz Lunka jest w boksie tylko z jedną suczką, więc może uda mi się zabrać ją na spacer (bo jak jest z jedną sunią, to po powrocie nie dostanie kocówy) do lasku osobowickiego na lince -- chciałam sprawdzić na ile demoniczny jest jej instynkt łowiecki - ja znam jagdteriery z dnia codziennego, wiem ,co potrafią, ale też wiem, że to wyjątkowe psy - tylko...dla miłośnika rasy. Jagdterier to specyficzny charakter - i wyjątkowa inteligencja, dobrze ukierunkowana może dać sukcesy np. w sporcie. Niewykorzystana może być niszczycielska.

Posted

Lunka się dziś nie popisała - naszczekała na cioteczkę bros zajadle i nie dała się pogłaskać. Tzn. ciotce nie dała się pogłaskać, bo ja to ją macam bez pytania o zdanie :)

• 2 months later...
Posted

To nie tak, że zapomniałam. Codziennie o Lunce myślę - o tym zakręconym terierku za kratami :( Nawet wczoraj z koleżanką o Lunce rozmawiałam, podsyłam ją różnym osobom, które szukają psa, ale nikt nie chce treierka. A Lunka już nie jest taka dynamitka. Zajada depresję na maksa i tyje sobie elegancko, wkrótce będzie przykładem otyłości :( Nie cieszy sie już na mój widok. Szczeka. Są w tym schronie dwie sunie, które cudem muszę wyadoptować - nie wiem jednak jak? Nikt ich nie chce - Lunki, co już szalona nie jest, bo jest zgaszona i Mikuni - suni idealnej - suni bez odchyłów, ale starej :(.

Posted

Luna – młoda, dwuletnia, wysterylizowana, zdrowa, zaszczepiona suczka, która utknęła w schronisku! Jeszcze jesienią o tej małej suni pisałam tak : Luna – szalona mieszanka foksteriera i jamnika szorstkowłosego – ma 1,5 roku. Jest wysterylizowana. To bardzo energiczna sunia. Ma typowy dla teriera charakter – dynamiczna, energiczna, przedsiębiorcza, z silnym popędem myśliwskim, potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Nie nadaje się do domu z innymi zwierzętami, takimi jak koty, króliki, drób – ponieważ poluje. Natomiast dobrze dogaduje się z innymi psami i mogłaby mieszkać z drugą suczką/psem. Pies dla aktywnej osoby, która poświęci suni trochę czasu na trening i ułożenie. Zalety – młoda, pojętna, mała, ładna – dla konesera. Dziś Luna zjada stres schroniskowego kojca makronem i tyje…. Jej oczy już nie błyszczą i zamiast radosnego wywijania ogonem na widok człowieka Lunka odchodzi na bok, szczeknie czasem, lecz straciła nadzieję na odmianę swego losu. Pokochaj Lunkę! Adoptuj ją, przywróć radość życia! Ona jest młoda, szybko się uczy, potrafi zaskoczyć – daj jej szansę!
We Wrocławskim Schronisku dla Bezdomnych Zwierząt przebywa od 25.08.2010 w boksie nr 17, ma nr schroniskowy 1361/10 (na szyi 1179). Zadzwoń 661293967.

Posted

No właśnie kompletnie nic! Ona za długo już tam tkwi! Ręce mi opadają, inne suczki w tym boksie przychodzą i wychodzą, a Lunka tkwi! Płakać mi się nad nią chce. Terierek malusi :(