Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki Waderciu za linki i pracę, ogłoszenia super! Oby teraz zgłosił się wspaniały DS...>>>

Ajlii, uśmiałam się z gryzaka....widzę na zdjęciach szczęśliwego Rudolfa i za to wielki mój szacunek :)

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ło matko jedyna! No, niemożliwe, rył noskiem, jak świnka:loveu:
Maju, ale te zza płotu biją wszystko na głowę! Normalnie, zamawiam worek gryzaków i chcę takie scenki oglądać codziennie. Każdy inny, a każdy taki sam - cuda:iloveyou:

Posted

malibo57 napisał(a):
Podoba się? To ogromnie się cieszę, uff:)

Nie mogłam sobie odmówić i fragment zacytowałem na facebooku, chociaż zazwyczaj tego nie robię ze względu na b. duża ilość ogłoszeń jakie tam lądują. Nie mam doświadczenia ze skutecznością ogłoszeń (bo ja zazwyczaj szukałam psom nowych opiekunów systemem poczty pantoflowej), ale mnie osobiście jako potencjalnego nowego właściciela jakoś bardziej ruszają takie ogłoszenia z jajem i z humorem, niż kolejne ciężkie hisotrie.

Mam wrażenie, że ludzie od tych ciężkich historii chcą jak najszybciej uciec, bo ich to przytłacza, a oni przecież szukają dla siebie małej, czworonożnej radości :-)

Posted

Mozartowa napisał(a):
Nie mogłam sobie odmówić i fragment zacytowałem na facebooku, chociaż zazwyczaj tego nie robię ze względu na b. duża ilość ogłoszeń jakie tam lądują. Nie mam doświadczenia ze skutecznością ogłoszeń (bo ja zazwyczaj szukałam psom nowych opiekunów systemem poczty pantoflowej), ale mnie osobiście jako potencjalnego nowego właściciela jakoś bardziej ruszają takie ogłoszenia z jajem i z humorem, niż kolejne ciężkie hisotrie.

Mam wrażenie, że ludzie od tych ciężkich historii chcą jak najszybciej uciec, bo ich to przytłacza, a oni przecież szukają dla siebie małej, czworonożnej radości :-)

Też czasem odnoszę takie wrażenie, choć jest też drugi biegun. To ci, którzy chcą pomóc największej biedzie.
Dziękuję, ze pomyślałaś:)
Waderciu, czuwaj, bo ja naprawdę jeszcze przez kilka dni będę w necie sporadycznie.

Posted

A Rudy vel Kozica Górka Niskopodwoziowa vel Rydzu vel Prezes... ma się dobrze :)
Fajny z niego psiak - idealny towarzysz. Jak człowiek ma chęć do zabawy, to i Rudy robi się wesoły, skoczny i śmiga po ogródka. Jak człowiek smutny, to Rudy przyjdzie, oprze się łapami i popatrzy głęboko w oczy... A jak kiepsko z czasem, to się Rudzielec nie narzuca - tylko okupuje swój prezesowski fotel i tylko łypie...

Posted

Vel Czekolada vel Pan Pokrak;-)
Buziole w brązowy NOS!
Dla chłopaków leci karma - dla Rudego Vitake Light, Cardioforce i Amyl Activ, ze względu na braki w lipazie i amylazie.

Posted

Jak to "Pokrak"?????? Mój piękny Rudolfo???

On jest bardzo ładnie zbudowany. Ot może trochę nietypowy, ale taka specyfika ras przodków. Ale jest piękny, proporocjonalny i zgrabny! No i znacie dużo psów, które potrafią balansować na oparciu tylnej kanapy w samochodzie, opierając przednie stopy na tylnich??? A Rudzio potrafi :)

Posted

Rudy stanął dzisiaj przed dziejowym dylematem... do czego może służyć psu łóżko? Zaproszony rano w pościele, stał kilka minut po środku z wyrazem zamyślenia na paszczy. A po chwili jednym skokiem uwalił się bardzo prawidło - z głową na poduszcze. Po kolejnych 3 minutach, zaczął koła gu górze wyciągać i szturchać mnie nosem: "No głaaaaaaaszcz!" :)

Posted

Mieliśmy dziś wizytę małych gości - przyszły zaprzyjaźnione dzieciaki wygłaskać psiaki.

I coż się okazało... Rudy uwielbia dzieci! Prosił o zabawę, pieszczoty, pokazywał brzuszek. Sam łapał delikatnie za rączki, ciągnął za skarpetki, dawał buziaki... Idealny pies rodzinny!

• 2 weeks later...
Posted

W sprawie allegro to chyba do Malibo57...

Ja mogę tylko napIsać, że Rudy się robi coraz gorszy ;) Pilnuje zawziecie ogródka, obszczekuje nawet samoloty które mają czelność latać po jego kawałku nieba... Na spacerach biega, skacze i kręci piruety ;)
Ostatnimi czasy wprowadził się do pracowni. Wieczorami pakował się na kołdrę i nie zamierzał sie zwalniać miejscówki do rana. Ale wczoraj znów wrócił do domu, wpakował sie na kanapę i kazał przykryć kocykiem... spał tak do rana :)

• 3 weeks later...
Posted

A Rudy kwitnie... a w zasadzie pyli :D Dosłownie, bo strasznie dużo podsierstka mu ostatnio wyłazi. Szykuje się na ostrą zimę, czy co?

Gdzieś znikły jego "stany melancholijne". Teraz to głównie radosny, zadziorny pies się zrobił :) Już nie jest też tak bardzo skoncentrowany na człowieku, zależny od naszej uwagi. Zaczął mieć swoje sprawy, własne bardzo ważne zajęcia :) Np. siedzenie na ganku i lustrowanie czy czasem jakiś kot podstępnie nie przemyka po płocie. Albo zabawy w 4 psy, a w zasadzie 3,5 psa... Czyli grupowe gonitwy Rudolfa, Julki, Iskry... i pałętając się im między nogami Lenki :)