Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rudy pojechał dziś do lecznicy się zaszczepić... i jak zwykle gwiazda z Niego wyszła :) Próbowałam w poczekalni zrobić Mu zdjecie, więc chłopak na widok aparatu zaczął pozować: a to na boku leżymy, a to na grzbiecie, a to łapki w górę... rozkoszniak straszny. Samego zastrzyku nie zauważył nawet... A przy wpisach do książeczki i innych sprawach formalnych prezentował się na wszystkie możliwe sposoby :)

Omawialiśmy też dziś z weterynarzem budowę Rudego. Jakiś czas temu ktoś zwrócił mi uwagę, że Rudy taki labradorowaty ma kolorek. Wcześniej jakoś tego nie dostrzegałam - bardzo mocne łapy i pazury, oraz długaśny tułów przywodziły na myśl baseta. Weterynarz dziś powiedział, że korpus Rudego jest bardzo charakterystyczny dla labradorów. A łapki nietypowe - bo krótkie. A to oznacza, że może tu wchodzić w grę karłowatość. Tak sobie myślę, że może Rudy miał być psem "w typie rasy", ale nie wyszło. Co tylko powoduje że Rudy jest jedyny, wyjątkowy, niepowtarzalny, i absolutnie cudowny!

• Replies 293
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Rudolfino jesienną porą przeniósł się na fotel w kuchni - konieczne z czerwoną poduszką! Uwielbia ją :) A poza tym wiadomo - blisko kuchenka, lodówka... wszystko co psu potrzebne w te ciężkie pogody.
Czasem też chce sie zdrzemnąć na niebieskiej kanapie. A jak zajmuje ją właśnie Osiołek, to głośno domaga się bym coś z tym zrobiła... ;)

Posted

Znów linki, bo z nieznanych mi bliżej powodów nie mogę zamieścić zdjęć :(

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=323316654433194&set=a.323315777766615.68555.100002645873164&type=1&theater

Posted

Rudolfino wybrał się na grzyby :)
Jak widać - w gustownym wdzianku (moja paranoja w kwestii myśliwych nie zna granic :/).
I po raz kolejny powiem głośno - Rudy to pies IDEAŁ! Grzeczny, pilnujący nas. Dyskretnie dający znać o innych grzybiarzach w okolicy (dosłownie nam mówił szeptem - takie pojękiwanie jakby chciał szczeknąć ale przecież trzeba byc cicho). Czekający na pozwolenie przywitania się ze spotkanymi w lesie ludźmi! Witający się z klasą i niezwykle elegancko :)
A najlepsze... Rudy nauczył sie szukać grzybów! Znalazł nam ślicznego borowika :) Wystarczyło pokazać Mu o co nam chodzi, co szukamy... i przy kolejnym grzybie zatrzymał się i pokazywał że "tu jest" :)

Posted

Zapraszam do niezwykłego Centrum Handlowego! Twoje zakupy pomogą stareńkiemu Panu Psu walczyć z dolegliwościami oraz wspomogą Fundację Niechciane i Zapomniane :)
A śliczności mamy na bazarku - nowe firmowe koszulki, nowe sukienki i spodnie, biżuterię i mnóstwo różności!
Zapraszamy serdecznie: http://www.dogomania.pl/forum/threads/233722-Dla-Pana-Psa-i-Fundacji-NOWE-FIRMOWE-CIUCHY-i-BIŻUTERIA-do-05-11-2012-!!!?p=19844036#post19844036

Posted

Jak czytam opisy jego charakteru to nie mogę uwierzyć jakie miał wcześniej życie, pilnowanie zapyziałej, upadającej firmy, stara, dziurawa buda i brudna micha :( A mimo to, taki cudowny z niego psiak jest..

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

A może by tak coś innego? Zupełnie nowego i czego dotąd nie było?

Np coś takiego ;):

Czekoladowy- najsłodszy- do adopcji od zaraz. Czeka w hoteliku domowym na lubiących czekoladę w każdej postaci. Więcej informacji pod telefonem...
(plus ze 2 - te nasłodsze- zdjęcia)

I tyle. I niech dzwonią amatorzy czekolady ;)

Posted

[quote name='malibo57']Fajne:) Jak myślisz Ziuteczka? Może wypuścisz "próbny balon" Rudolfowy? Kontakt do adopcji ten sam, hehe[/QUOTE]
Dla mnie ok :) trzeba wszystkiego próbować :)
A podeślesz mi jakieś fotaski Czekolady ? ;)