bea100 Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 Dzięki Waderciu za linki i pracę, ogłoszenia super! Oby teraz zgłosił się wspaniały DS...>>> Ajlii, uśmiałam się z gryzaka....widzę na zdjęciach szczęśliwego Rudolfa i za to wielki mój szacunek :) Quote
malibo57 Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Ło matko jedyna! No, niemożliwe, rył noskiem, jak świnka:loveu: Maju, ale te zza płotu biją wszystko na głowę! Normalnie, zamawiam worek gryzaków i chcę takie scenki oglądać codziennie. Każdy inny, a każdy taki sam - cuda:iloveyou: Quote
Mozartowa Posted June 26, 2011 Posted June 26, 2011 A ja chciałam pogratulować rewelacyjnego ogłoszenia ;-) Quote
malibo57 Posted June 26, 2011 Author Posted June 26, 2011 Podoba się? To ogromnie się cieszę, uff:) Quote
Mozartowa Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 malibo57 napisał(a):Podoba się? To ogromnie się cieszę, uff:) Nie mogłam sobie odmówić i fragment zacytowałem na facebooku, chociaż zazwyczaj tego nie robię ze względu na b. duża ilość ogłoszeń jakie tam lądują. Nie mam doświadczenia ze skutecznością ogłoszeń (bo ja zazwyczaj szukałam psom nowych opiekunów systemem poczty pantoflowej), ale mnie osobiście jako potencjalnego nowego właściciela jakoś bardziej ruszają takie ogłoszenia z jajem i z humorem, niż kolejne ciężkie hisotrie. Mam wrażenie, że ludzie od tych ciężkich historii chcą jak najszybciej uciec, bo ich to przytłacza, a oni przecież szukają dla siebie małej, czworonożnej radości :-) Quote
malibo57 Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 Mozartowa napisał(a):Nie mogłam sobie odmówić i fragment zacytowałem na facebooku, chociaż zazwyczaj tego nie robię ze względu na b. duża ilość ogłoszeń jakie tam lądują. Nie mam doświadczenia ze skutecznością ogłoszeń (bo ja zazwyczaj szukałam psom nowych opiekunów systemem poczty pantoflowej), ale mnie osobiście jako potencjalnego nowego właściciela jakoś bardziej ruszają takie ogłoszenia z jajem i z humorem, niż kolejne ciężkie hisotrie. Mam wrażenie, że ludzie od tych ciężkich historii chcą jak najszybciej uciec, bo ich to przytłacza, a oni przecież szukają dla siebie małej, czworonożnej radości :-) Też czasem odnoszę takie wrażenie, choć jest też drugi biegun. To ci, którzy chcą pomóc największej biedzie. Dziękuję, ze pomyślałaś:) Waderciu, czuwaj, bo ja naprawdę jeszcze przez kilka dni będę w necie sporadycznie. Quote
Wadercia Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 I jakies telefony byly o psiaka? Obserwujacy allegro jest dalej (chyba ze to ktoras z cioteczek? ) i ma bardzo duzo wejsc psiak :) Quote
malibo57 Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 U mnie cisza Waderciu. O Leosia miałam zapytanie. Quote
ajlii Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 A Rudy vel Kozica Górka Niskopodwoziowa vel Rydzu vel Prezes... ma się dobrze :) Fajny z niego psiak - idealny towarzysz. Jak człowiek ma chęć do zabawy, to i Rudy robi się wesoły, skoczny i śmiga po ogródka. Jak człowiek smutny, to Rudy przyjdzie, oprze się łapami i popatrzy głęboko w oczy... A jak kiepsko z czasem, to się Rudzielec nie narzuca - tylko okupuje swój prezesowski fotel i tylko łypie... Quote
malibo57 Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 Vel Czekolada vel Pan Pokrak;-) Buziole w brązowy NOS! Dla chłopaków leci karma - dla Rudego Vitake Light, Cardioforce i Amyl Activ, ze względu na braki w lipazie i amylazie. Quote
ajlii Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Jak to "Pokrak"?????? Mój piękny Rudolfo??? On jest bardzo ładnie zbudowany. Ot może trochę nietypowy, ale taka specyfika ras przodków. Ale jest piękny, proporocjonalny i zgrabny! No i znacie dużo psów, które potrafią balansować na oparciu tylnej kanapy w samochodzie, opierając przednie stopy na tylnich??? A Rudzio potrafi :) Quote
malibo57 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 To taki pseudonim artystyczny, li tylko;-) Ja osobiście uważam Rudolfa za cudo. I, nie, nie każdy pies to potrafi:) Quote
ajlii Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Bo Rudolfo jest cudowny! I z wyglądu, i z charakteru :) Quote
ajlii Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 Rudy stanął dzisiaj przed dziejowym dylematem... do czego może służyć psu łóżko? Zaproszony rano w pościele, stał kilka minut po środku z wyrazem zamyślenia na paszczy. A po chwili jednym skokiem uwalił się bardzo prawidło - z głową na poduszcze. Po kolejnych 3 minutach, zaczął koła gu górze wyciągać i szturchać mnie nosem: "No głaaaaaaaszcz!" :) Quote
malibo57 Posted July 9, 2011 Author Posted July 9, 2011 Psy, jak ludzie - całe życie się uczą:) Quote
ajlii Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Mieliśmy dziś wizytę małych gości - przyszły zaprzyjaźnione dzieciaki wygłaskać psiaki. I coż się okazało... Rudy uwielbia dzieci! Prosił o zabawę, pieszczoty, pokazywał brzuszek. Sam łapał delikatnie za rączki, ciągnął za skarpetki, dawał buziaki... Idealny pies rodzinny! Quote
ajlii Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Rudy ma nową koleżankę - Lenkę... zachwycony jest nią! http://www.dogomania.pl/threads/211093-Cztery-szczeniaki-UTOPIONE...-dramat-pozostałych...-PILNIE-potrzebne-DT-i-lub-karma!! Quote
Wadercia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 co tam u Rudolfa? :) mozeby mu tak allegro odnowic?:) Quote
ajlii Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 W sprawie allegro to chyba do Malibo57... Ja mogę tylko napIsać, że Rudy się robi coraz gorszy ;) Pilnuje zawziecie ogródka, obszczekuje nawet samoloty które mają czelność latać po jego kawałku nieba... Na spacerach biega, skacze i kręci piruety ;) Ostatnimi czasy wprowadził się do pracowni. Wieczorami pakował się na kołdrę i nie zamierzał sie zwalniać miejscówki do rana. Ale wczoraj znów wrócił do domu, wpakował sie na kanapę i kazał przykryć kocykiem... spał tak do rana :) Quote
ajlii Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 wadercia napisał(a):ile Ty masz takich cudów jeszcze w domu? :) duuuuuużo.... a bałagan robią jakby było ich conajmniej 3 razy więcej ;) Quote
malibo57 Posted July 29, 2011 Author Posted July 29, 2011 wadercia napisał(a):co tam u Rudolfa? :) mozeby mu tak allegro odnowic?:) Odnawiaj, Waderciu, odnawiaj. Dzięki, że pamiętasz:) Quote
ajlii Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 A Rudy kwitnie... a w zasadzie pyli :D Dosłownie, bo strasznie dużo podsierstka mu ostatnio wyłazi. Szykuje się na ostrą zimę, czy co? Gdzieś znikły jego "stany melancholijne". Teraz to głównie radosny, zadziorny pies się zrobił :) Już nie jest też tak bardzo skoncentrowany na człowieku, zależny od naszej uwagi. Zaczął mieć swoje sprawy, własne bardzo ważne zajęcia :) Np. siedzenie na ganku i lustrowanie czy czasem jakiś kot podstępnie nie przemyka po płocie. Albo zabawy w 4 psy, a w zasadzie 3,5 psa... Czyli grupowe gonitwy Rudolfa, Julki, Iskry... i pałętając się im między nogami Lenki :) Quote
Recommended Posts