Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='BUDRYSEK']Kasia oblicz za ile mniej więcej bedzie szczepienie, minimum 10 dni od zakonczenia antybiotyku

antybiotyk skończyliśmy 1. stycznia czyli ok 10-11 może być zaszczepiona

[quote name='BUDRYSEK']jezeli wszystko jest ok to mozemy organizowac zabieg

Budrysku co z tym szczepieniem? powtarzamy przed zabiegiem ( jeśli tak to znowu trzeba odczekać 10 dni os szczepienia do zabiegu).

Emi czuje się bardzo dobrze, ma niesamowite pokłady energii :loveu:

a przy okazji zapraszam na bazarek dla Bartusia :-)
http://www.dogomania.pl/threads/199399-Numizmaty-ORLEN-KULTOWE-POLSKIE-SAMOCHODY-na-op%C5%82acenie-hoteliku-Bartusia-)

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

anett napisał(a):
Czekamy na dobre wieści!!

Ja na razie mam tylko takie wieści, że lekarze mieli dużo pracy bo wszystko się pozrastało :-(
Ale rokowania są dobre ;-)

Za godzinkę zbieram się po małą - nie chce żeby spędzała noc w lecznicy - mam nadzieję, że będzie wszystko ok .

Posted

mikoada napisał(a):
Oby wszystko było ok w domku na pewno szybciutko będzie dochodzic do siebie...

Dojechałyśmy przed chwilką do domu.
Emi czuje się całkiem nieźle, dzielnie maszeruje na 3 łapkach. rano muszę wykupić jej antybiotyk. Jutro zrobię zdjęcia bidulki :-(
dobiera się do opatrunku -chyba nie obejdzie się bez kołnierza.

Pani doktor mówi, że wszytko jest ok i rokowania są bardzo dobre. Najlepsze efekty takie zabiegi przynoszą u psiaków małych takich do 10 kg i kotów. Emi waży 15 ale jest chudzinka i to jest duży plus.
Jeśli będzie wszystko ok to w czwartek po południu jedziemy na kontrolę a za 7-10 dni na ściągnięcie opatrunku.

Posted

ufffffffff:multi::multi: jak dobrze, że już po!!
Kasiu wielkie dzięki za wieści!!:loveu:
7-10dni to szybko:lol: czy Emi musi mieć jakoś radykalnie ograniczony ruch?

Posted

anett napisał(a):
ufffffffff:multi::multi: jak dobrze, że już po!!
Kasiu wielkie dzięki za wieści!!:loveu:
7-10dni to szybko:lol: czy Emi musi mieć jakoś radykalnie ograniczony ruch?

Emi przespała prawie całą noc i właśnie zjadła śniadanko :-) Przełknęła też antybiotyk i przeciwbólową tabletkę. Nadal majstruje przy opatrunku i niestety musi chodzić w kołnierzu.
Za 7-10 dni ściągamy opatrunek jeśli się utrzyma do tej pory( bo nóżka jest w nim wygięta i chyba sunie to denerwuje - zrobię zdjęcie - sami zobaczycie ). A ogólnie ok miesiąca trzeba liczyć na "dojście do siebie".
Ograniczyłam jej kontakty z psami do minimum, ale Emi bardzo chętnie wstaje sama i drepta. Usiąść nie może więc albo leży albo chodzi. Spacerków na razie nie ma, tylko siusiu na ogródku i do domku ;)

Posted

anett napisał(a):

Kasiu a czy teraz nie przydałyby się Emi jakieś suplementy? jak będziesz w czwartek u wetki mogłabyś zapytać?

oczywiście zapytam :-)
Emi jest bardzo dzielna, już znalazła sobie sposób na siadanie. Dzisiaj całą noc dreptała, a że śpi z nami to ja razem z nią :p raczej nie z bólu bo na noc dostała przeciwbólową tabletkę, chętnie wychodziła na dwór, machała ogonkiem - chyba się jej nudziło :evil_lol: a teraz wpakowała się do pontonu i odsypia :loveu: