Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Jej imię brzmi Noemi - co po hebrajsku oznacza "moja rozkosz"... Jednak w Jej dotychczasowym życiu nie było nic, co moglibyśmy nazwać rozkoszą... Na świecie żyje 7 miesięcy, przeżyła już głód, rozdzielenie z mamą i rodzeństwem,libacje alkoholowe w domu do którego została zabrana,brak opieki,zainteresowania,troski...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Przeżyła też wypadek samochodowy... Który może na trwałe Ją okaleczył. Jej Pan pomiędzy 'flaszkami' zauważył co się stało.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jednak nie miał czasu,ani pieniędzy na Jej leczenie.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Poszedł do weta,który zszył paskudną ranę,ale nawet za to nie zapłacił...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Noemi nauczyła się żyć z bólem.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Obecnie,to,że boli jest do Niej tak naturalne,jakby to było częścią Jej życia... Jest przy tym bardzo dzielna - nie używa łapeczki, bo jak?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wet wstępnie powiedział,że mogą być zerwane więzadła.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ale nic jeszcze nie było robione.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Aktualnie przebywa u pewnej kobiety z opieki społecznej.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jednak Ona zamierza Noemi oddać do meliny.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Trzeba Ją koniecznie od Niej zabrać...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie mamy czasu...[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Po tym wszystkim wydaje mi się,że lepiej pasującym do Niej imieniem byłoby Mara (z hebrajskiego - "moja gorycz")[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Z meliny gdzie przebywała już kilka szczeniaków wyciągniętych zostało.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Pomóżmy i Jej... Zasługuje na to...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jest przy tym pięknym psem pragnącym miłości człowieka.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]W domu nie brudzi,nie niszczy,nie szczeka.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Jest bezproblemowa!![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Może ktoś dałby Jej tymczas...?

Noemi trafiła 16.12.2010 do lecznicy na diagnostykę.
Stwierdzono złamanie główki kości udowej, obecnie silna artroza stawu biodrowego. Niestety stawu nie da się uratować, trzeba usunąć główkę, wyskrobać naddatki kostne, amputować szyjkę kości udowej, doprowadzić do wytworzenia się stanu rzekomego

[FONT=Tahoma][SIZE=2]Uploaded with
[/FONT][FONT=Tahoma]ImageShack.us[/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]Uploaded with [/FONT][FONT=Tahoma]ImageShack.us[/FONT][FONT=Tahoma]

[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Noemi została też odrobaczona, odpchlona i za 4 dni zostanie zaszczepiona.
Niestety koszta operacji + wykonanej już diagnostyki to ok. 600 zł

17.12.2010 trafiła do hoteliku u KasiPrzystał - koszt hotelowania to 10zł/doba.

Potrzebne są pieniążki, jeżeli ktoś może wspomóc choć bazarkiem to będziemy bardzo wdzięczni.
Sami nie damy rady...
[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Kontakt do mnie:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]tel: 785 549 189[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]mail: zaadoptuj.zwierzaka@interia.pl[/FONT]

• Replies 326
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Avilia']Biedactwo...Jakiej ona jest wielkości?

Nie należy do małych...
Ciut powyżej kolana...
Chudzinka straszna.
Worek karmy Jej zostawiłyśmy wczoraj.
Strasznie się boję,że odda Ją im... :(

[quote name='auraa']Biedactwo................:-( To jest straszny ból!
No dokładnie...
Koniecznie trzeba coś dla Niej znaleźć...
Jaka Ona grzeczna...
Niesamowicie grzeczny i przemyślany psiak...
I taka wdzięczna...

Posted

ROZLICZENIE:

[SIZE=2]WPŁATY:

marzenkap - 250 zł
yolanovi - 40 zł + 50 zł
zerduszko - 30 zł
Alter Ego - 50 zł
Jakub Ł. z Łodzi - 20 zł
Daria J. ze Zduńskiej Woli - 50 zł
Katarzyna W. z Warszawy - 30 zł
Daria J. ze Zduńskiej Woli - 70 zł
Pani Marta z Warszawy - 80 zł

Razem: 670 zł

WYDATKI:

transport do lecznicy - 40 zł
DT od 17.12. do 31.12. - 150 zł
DT od 1.01. do 31.01. - 300 zł
DT od 01.02 do 10.02. - 100 zł

Razem: 590 zł

Pozostało 80 zł

Posted

[quote name='antonowka']tak jak rozmawialysmy, ratujemy ta bide. Czasem sobie mysle, ze gdyby psy byly ludzmi a ludzie psami, to one by nas tak na pewno nie potraktowaly, jak np. jej "pan":shake::oops:
Cioteczka antonówka zaproponowała małej około 2 tygodnniowy dt.
Ale co potem??
Czy ktoś później mógłby Ją zabrać do siebie...?
Trzeba zebrać pieniążki na diagnostykę...
Zdjęcia trzeba porobić...

Posted

Gdzie mieszka cioteczka Antonówka?? To fakt 2 tygodnie to niewiele, ale zawsze jakaś pomoc :) Tylko co z kasą na diagnostykę malutkiej...Klaudia orientujesz się mniej więcej ile byłoby potrzebne pieniążków??

Posted

Nie wiem ile pieniążków potrzebnych może być,bo nie wiemy co dokładnie będzie miała robione...
Narazie nie mamy nawet na rtg... :roll:
Wiem,wiem,że te dwa tygodnie to dużo!
To ogromna pomoc,ale co potem...?

Posted

Moze bedzie mozliwosc na DS bo mam sasiada psolubnego i osamotnionego po smierci swojej suni:-(, ale on narazie "lize rany" i nie chce o tym slyszec, zobaczymy.:razz:To tez zalezy co dolega sunce, dowiedz sie prosze jak najszybciej, jakie sa rokowania, koszty i czas pobytu w klinice, to teraz najwatniejsze informacje! bo ewentualny wlasciciel mieszka na 4 pietrze, ale zawsze cos.

Posted

Ja nadal czekam na jakąkolwiek informację odnośnie psa, który miał być zdiagnozowany w poniedziałek. Tak jak mówiłam , dysponuję DT jeszcze ok. 2 tygodnie, więc czekam niecierpliwie, bo potem się to może unieważnić, z powodów które podałam w rozmowie telefonicznej. Chociaż niech podadzą diagnozę i przedstawią wstępnie kosztorys leczenia, bo tak to nie wiadomo na czym stoimy!

Posted

Kurcze to nie jest takie proste, żeby Noemi zdiagnozowac potrzebne są pieniążki, nie wiemy ile...a na chwile obecną nie mamy ani grosza aby jej pomóc :( Na pewno będzie też potrzebne leczenie nawet boję się myślec ile to może kosztowac...