Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='brazowa1']tez jestem za psem ze schronu-po co rezygnowac z najlepszego? czyli z elementu niespodzianki.[/QUOTE]

Nie chodzi mi o niespodziankę(to zawsze może się pojawić) tylko o ten pierwszy kontakt i często cięzką pracę. A za jakiś czas zdziwienie:"my naprawdę wzieliśmy takiego zaniedbanego psa?" :loveu:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Z ciężką pracą się nie zgodzę, u mnie 1 na 5 psów ze schronu wymaga tego. W zaszasie Kluaka moja prywatna 5 lat temu wymagała (nie ze schronu) i Swiss wymaga - a teraz dziad bez smyczy an spacerach, na psiej łączce pomyka i luz :)

Posted

Wiadomo jak wygląda lasek przyosiedlowy w niedzielne popołudnie, a jak nie wiadomo zobaczcie:

A Swiss sobie pomyka wesoło

Taki ma stosunek do obcych mężczyzn :crazyeye: A pamiętacie, ze w pierwsze dni się rzucał na mijanych mężczyzn i nadwyrężał mój schorowany kręgosłup ;)

A może chciał Pana zjeść? ;)

Posted

Masakra, ale do pracowania nad psem są idealni ;) Tylko główna droga jest tak zaludniona, ale teraz specjalnie chodzę ze Swissem w takich godzinach i takie miejsca, żeby się odwrażliwiał. A ile ludzi nad nim piało jaki ładny!

Z frontu mam takie wieści, ze w piątek przeprowadzka. Chyba ;)

Posted

zerduszko napisał(a):
Bez linki, ale jak mijaliśmy jakieś rozszalałe dzieci to jednak go przytrzymywałam. Mu ufam, ale dzieciom nic, a nic ;)

i dobrze :)

Posted

[quote name='zerduszko']Powiem tylko, że oszczędziłam Wam yhmmm bardziej intymnych widoków ;) Ten pies zapałał do Swissa uczuciem zakazanym ;)

I Swiss grzeczny był- super :)

Z niektórymi samcami, tez jest luz, nawet takimi baaardzo upierdliwymi ;-)

Może o wielkość samca nachalnego chodzi. Tazz np. na mniejsze nie zwraca uwagi ale natrętne duże odgania... no chyba, ze "robia mu dobrze" yhhh no wiecie jak to wtedy stoi jak osioł ehhh...

Posted

Tu raczej chodzi o nastawienie tego drugiego psa, z dużymi też się potrafi dobrze dogadywać, byle nie był zadziorny. No przecież król jest jeden ;) Smycz też raczej potęguje jego antypatię.

Posted

[quote name='wilczy zew']zerduszko kawał dobrej roboty zrobiłaś :loveu:

co prawda to prawda! :happy1: zdjęcia cudne! a Swiss - chłopak na piątke! :lol:

[quote name='zerduszko']Patrzcie kobity, co mój mąż zrobił po wczorajszej rozmowie pt. "będę za nim płakać, czy musimy go oddawać" :D

tapeta piękna, ale ale... czy Ty naprawde to powiedziałaś własnie w ten sposób??? :razz:

[quote name='WATACHA']A to on już sam zaczął się wyprowadzać ;)?

no właśnie? bo nie kumam... jak go spotkałas na spacerze???

[quote name='zerduszko'] W zaszasie Kluaka moja prywatna 5 lat temu wymagała (nie ze schronu)

to po śląsku? :p

czyli do piątku?