Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to zdezynfekuj mu to czyms - zreszta pewnie to juz zrobilas ... po co ja Ci to mowie a przy okazji moze kup w aptece jakas masc na gojenie ran np. zel aloesowy i mu wypackaj tym

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lilo napisał(a):
no to zdezynfekuj mu to czyms - zreszta pewnie to juz zrobilas ... po co ja Ci to mowie a przy okazji moze kup w aptece jakas masc na gojenie ran np. zel aloesowy i mu wypackaj tym

Wiesz co, ja mam jeszcze ten antybiotyk, którym smarowałam Lizkę i to co ostatnio dostał Swiss na tamtego pypcia. Moim psom bym to zaaplikowała, ale raz, że u niego to może być coś poważniejszego, dwa, że to nie mój pies. Zresztą i tak co najmniej do pon. trzeba czekać. Osiwnę.

Posted

Zerduszko mysle ze powinnas mu to posmarowac tym bo przeciez wiele zlego mu sie nie stanie , to nie jest antybiotyk doustny czy dopaszczny zeby mogl miec znaczacy wplyw na stan jego zdrowia. Ja bym tez swojemu wysmarowala. Ale Swiss to tez nie mój pies :) W tym przypadku raczej jest kwestia pomoze albo nie. Nie siwiej kobieto.

Posted

[quote name='zerduszko']Też tak myślałam, ale kurde nawet gruboskórny Swiss powinien się tym interesować. W tamtym roku przerabiałam to z Lizką i ona jakby mogła to by sobie wygryzła, wylizała, cokolwiek byleby się pozbyć. No i ją to mocno bolało. Na spacerze nie ma szans, bo on nie wchodzi w zarośla, nie kładzie się itd.

ale niekoniecznie!!! słuchaj, kilka lat temu zaraz po zimie, Aron zarośnięty jak owca (to istotne), sobota, mamy wsiadac do samochodu, on stroi fochy (jak zawsze) mi się spieszy - chce go popędzić, rękę dotykam boku psa - zaraz za przednią łapą, i czuje jak palec mi wpada w coś śliskiego... myśle "co za ... w czym on sie wytytłał?!" rozgarniam futro - zonk! rana jątrząca, zaropiała, ociekająca, gdzieś na 2 cm... weterynarz, zrobiła sie przetoka, cuda na kiju, blizna do dziś... ale nic - serio NIC nie dawał po sobie poznać!!!! nawet jak mi ten palce w te rane wlazł, to on NIC!!!
i najprawdopodobniej załatwił się tak tydzień wczesniej - w sobote bylismy na szkoleniu gdzie ściął sie z psem, a wniedziele nad jeziorem gdzie latał po haszczach

[quote name='zerduszko'] Aaaaaaaa :(

no kurde... skądś to znam... chyba za dużo przebywasz z tą "M" :eviltong:

Posted

[quote name='jambi']ale niekoniecznie!!! słuchaj, kilka lat temu zaraz po zimie, Aron zarośnięty jak owca (to istotne), sobota, mamy wsiadac do samochodu, on stroi fochy (jak zawsze) mi się spieszy - chce go popędzić, rękę dotykam boku psa - zaraz za przednią łapą, i czuje jak palec mi wpada w coś śliskiego... myśle "co za ... w czym on sie wytytłał?!" rozgarniam futro - zonk! rana jątrząca, zaropiała, ociekająca, gdzieś na 2 cm... weterynarz, zrobiła sie przetoka, cuda na kiju, blizna do dziś... ale nic - serio NIC nie dawał po sobie poznać!!!! nawet jak mi ten palce w te rane wlazł, to on NIC!!!
i najprawdopodobniej załatwił się tak tydzień wczesniej - w sobote bylismy na szkoleniu gdzie ściął sie z psem, a wniedziele nad jeziorem gdzie latał po haszczach
Jakby nie było, to jednak Swiss i jego podejście do dyskomfortu, a co dopiero do bólu, różni się ździebko od Arona ;)
[quote name='jambi']no kurde... skądś to znam... chyba za dużo przebywasz z tą "M" :eviltong:
Ta, a potem ona mi powie, ze JA panikuję i marudzę :biggrina:

Posted

A wymaz ma zrobiony? Narazie to dobrze byłoby wysmarować maścią z drzewa herbacianego (specyfik australijski, bywa w sklepach zielarskich). Jak to nie jest najgorsze paskudztwo to drzewo herbaciane goi super.

Posted

A idźta :chainsaw: Każda mówi co innego ;)

Rozmawiałam z Ewą przez tel. krótko. Mogę spróbować smarować tym co ostatnio dostałam. Wyniki w poniedziałek :oops:

Szkoda, że nie mam obory :diabloti:

Posted

I została ostatnia f anka Swissa, a ja mam new foto ;)

Nie pójdę nigdzie z nim :placz:

O Ty chłopie jeden i tak Ci się wyrwę, siłę mam :mad:

Puszczaj, nio już PUSZCZAJ MNIE :stormy-sad:

Pędzę mamusi co Ciebie :bigok: