wilczy zew Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Filmik widziałam,no proszę jaki grzeczny piesio :loveu: zerduszko napisał(a):I relacja z frontu: zaczynam przyzwyczajać gada do mijania ludzi bez smyczy, bez doskakiwania. Długo się przyglądał biegajacej dziewczynie, aż postanowił ruszyć :mad: Bardzo dobry pomysł :multi: Myślę,że nie jest źle,bo długo się przyglądał :lol: Quote
zerduszko Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 malawaszka napisał(a):chciałaś mi dokuczyć, że moje sobie potrafią doskonale same czas zorganizować i nie czekają aż ja im coś wymyslę???? czy nie zrozumiałam dedykacji? :lol: Nieeee, chciałam Ci poprawić humor, że nudne kundle nie są wcale takie fajne i też się trzeba namęczyć na spacerze ;) wilczy zew napisał(a): Bardzo dobry pomysł :multi: Myślę,że nie jest źle,bo długo się przyglądał :lol: Dobrze też nie jest, bo on się w ogóle mnie nie słucha. Coś trzeba wymyślić :PROXY5: Quote
malawaszka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 zerduszko napisał(a):Nieeee, chciałam Ci poprawić humor, że nudne kundle nie są wcale takie fajne i też się trzeba namęczyć na spacerze ;) wolałabym się tak męczyć niż goniąc jednego po polach z drugim uwieszonym na rękawie bo tak super biegamy razem :D hahaha Quote
zerduszko Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 wilczy zew napisał(a):Ogólne szkolenie. To ogólnie nie jest mocna strona Swissa :biggrina: Po 4 miesiącach nie jest w stanie zawarować ani przyjść na wołanie ani na komendę słowna, ani na optyczną. Jedyne co, to waruje naprowadzany smakołykiem :roll: i jak się wymawia jakiekolwiek słowo i jest się w kuchni, to przylatuje pędzikiem :knuje: malawaszka napisał(a):wolałabym się tak męczyć niż goniąc jednego po polach z drugim uwieszonym na rękawie bo tak super biegamy razem :D hahaha Też biegam, żeby te debile się poruszały trochę, lenie :mad: Quote
malawaszka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 zerduszko napisał(a): Też biegam, żeby te debile się poruszały trochę, lenie :mad: ale to TY nadajesz tempo :D Quote
wilczy zew Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 zerduszko napisał(a):To ogólnie nie jest mocna strona Swissa :biggrina: Po 4 miesiącach nie jest w stanie zawarować ani przyjść na wołanie ani na komendę słowna, ani na optyczną. Jedyne co, to waruje naprowadzany smakołykiem :roll: i jak się wymawia jakiekolwiek słowo i jest się w kuchni, to przylatuje pędzikiem Myślę,że warowanie może być dla niego kłopotliwe ze względu na wiek. Zdecyduj się na jedną metodę przywoływania i ćwicz na długiej lince do skutku,do tego chodzenie przy nodze(luźna smycz),zostawanie np.:3m od Ciebie i przybieganie na komendę,siad.Tyle wystarczy. Quote
zerduszko Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Warowanie <z siadu> jest dla niego bardzo łatwe, bo po prostu robi klap :) Na pewno jest łatwiejsze fizycznie niż sam siad. Ja wiem jak psa takich podstaw nauczyć, tylko ze Swissem to jest tak: ćwiczymy, ćwiczymy, coś tam kuma, a następnym razem wracamy do początku :lol: I tak ciągle. Uczy się szalenie powoli. Ale Jadzia go już nauczyła kota gonić, muszę z nią zagadać, jak to zrobiła ;) Quote
wilczy zew Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 zerduszko napisał(a): Ale Jadzia go już nauczyła kota gonić, muszę z nią zagadać, jak to zrobiła ;) Widać ma lepsze podejście pedagogiczne :megagrin: Quote
WATACHA Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Strasznie śmieszne te Twoje psiaki, takie gamonki.To Ty tak sapałaś na tym filmiku:grins::scared:? Quote
lilo Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 To teraz chcemy cos dla reszty świata :) ten filmik jak z filmu grozy trochę.... ja bym się bała - demoniczne psy , cisza , spokój , uschniety las , szara łąka, ptaki słychac.... brrrr..... nie macie czegoś zwariowanego ?? ile Wy macie latttt - luuuuudzie i psyyyy :) Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='zerduszko']Ale powiedzcie mi co z tą broda mam zrobić, ona odrasta taka spedalizowana :/ jaka odrasta? :niedowia: hahaha! brawo mistrzu drugiego planu! :lol: ona trzyma sie tylko na 1 łapie! [quote name='zerduszko']I więcej patoli... [quote name='zerduszko']Pierwsze słyszę, a nawet jakby to co i przed kim chce bronić? :p no wiesz?! a kto to napisał ? [quote name='zerduszko'] Jacyś żulersi mieli problem, ale ze Swissem strachu nie ma ;) Normalnych ludzi mijał bardzo ładnie :) hę? :icon_roc: [quote name='zerduszko']Mamusia zginęła :smhair2: http://www.youtube.com/watch?v=Jmov9iepMlc Co za kretyn :roflt: ale wiesz co.... Ty o nim tak nieładnie, a On Cię tak szukał i jak popędził! :loveu: a Lizka wogóle nawet nie spojrzała... a propos Lizka, słuchaj zerduszko, wstyd sie przyznac ale ja sie troche zagubiłam :oops: Lizka to to czarne, Klucha kudłate co u rodziców a Sadie? Quote
zerduszko Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 WATACHA napisał(a):Strasznie śmieszne te Twoje psiaki, takie gamonki.To Ty tak sapałaś na tym filmiku:grins::scared:? Lizka udaje gamonia ;) Ona stara się rozkminić o co mi biega przecież zawsze, ale ta zawsze jak mam aparat w ręku, to albo psi dostają komendę, albo rzucam jakieś zabawki, a tu nic ;) Ja Ci dam sapałaś :nono: jambi napisał(a):hę? :icon_roc: Co hę? Ja nic na to nie poradzę, że on ma z górki na facetów takich co siarą zioną ;) Nie pozwala podejść i koniec ;) jambi napisał(a):ale wiesz co.... Ty o nim tak nieładnie, a On Cię tak szukał i jak popędził! :loveu: a Lizka wogóle nawet nie spojrzała... Lizka nie musi patrzeć, żeby wiedzieć, że gdzieś jestem, że na pewno jej nie zostawię :cool3: jambi napisał(a):a propos Lizka, słuchaj zerduszko, wstyd sie przyznac ale ja sie troche zagubiłam :oops: Lizka to to czarne, Klucha kudłate co u rodziców a Sadie? Sadie = Klucha :lol: Lilo, w zwariowanych syt. to ja muszę mieć ręce wolne, coby ew. kundle łapać za friaki ;) Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 doprawdy zerduszko, wybitny masz talent do... przekrętów ... :roflt: jak to zrobiłaś, że moje wypowiedzi zacytowałaś jako od WATACHY? zerduszko napisał(a): Sadie = Klucha :lol: i wszystko jasne :splat: Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 zerduszko napisał(a):Omamy jakie masz ;) :eviltong: to tylko potwierdza moją opinię o której wspominałam wczesniej :cool: Quote
zerduszko Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Swiss']Proszę się nie czepiać mojej panci, bo przejdę do zęboczynów :mad: .................. Quote
lilo Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 heheh Swiss załozyl konto na dogomaniii ale numer :) ciekawe czy na gg i facebooku tez czasem przesiaduje :) to teraz musi jakas deklaracje zlozyc , albo bazarek albo przynajmniej zaadoptowac kogos ;p Quote
malawaszka Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 lilo napisał(a):heheh Swiss załozyl konto na dogomaniii ale numer :) ciekawe czy na gg i facebooku tez czasem przesiaduje :) to teraz musi jakas deklaracje zlozyc , albo bazarek albo przynajmniej zaadoptowac kogos ;p on już zaadoptował - zerduszko :D Quote
zerduszko Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 On jest niepełnoletni, to nie może nikogo adoptować :P Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='zerduszko'] [quote name='Swiss'] Proszę się nie czepiać mojej panci, bo przejdę do zęboczynów nooooo zerduszko.... przeszłaś samą siebie... :roll: i Ty chcesz mi powiedziec że Swiss prosił Cie o przekazanie tego, czy sam wystukał na klawiaturze? .... :razz: ale zaraz zaraz... co ten Swiss tam powiedział? ... "mojej panci" ? "mojej panci" ?! ... no i wyszło szydło z worka... :cool: Quote
Betbet Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 trafiona zatopiona... jak lubię, gdy ludzie pogrążają sami siebie;) Quote
jambi Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Betbet napisał(a):trafiona zatopiona... jak lubię, gdy ludzie pogrążają sami siebie;) :roflt: zdaje sie że tego ruchu nie przemyślała ;) Quote
zerduszko Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Ale to on napisał, że ja jestem jego, a nie odwrotnie :cool3: One wszystkie bidne myślały, ze ja jestem ich :shake: Tak sobie liczę i wyszło mi, że Swiss to dziesiąty psi tymczas. Oby to coś oznaczało :lol: Quote
WATACHA Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 lilo napisał(a):heheh Swiss załozyl konto na dogomaniii ale numer :) ciekawe czy na gg i facebooku tez czasem przesiaduje :) to teraz musi jakas deklaracje zlozyc , albo bazarek albo przynajmniej zaadoptowac kogos ;p Przecież musi coś chłopak robić jak Zerduszko wychodzi. Quote
Recommended Posts