zerduszko Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Doszły pieniądze na allegro od Margi, dzięki :Rose: Dziś był u nas kuzyn Damiana i prawie się popłakał ze śmiechu, jak mu powiedziałam, że ten odgłos dochodzący zza drzwi to pies :lol: Mam filmiki z grzecznym Swissem, nad którym znęca się amatroka :diabloti: Quote
WATACHA Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='zerduszko']Doszły pieniądze na allegro od Margi, dzięki :Rose: Dziś był u nas kuzyn Damiana i prawie się popłakał ze śmiechu, jak mu powiedziałam, że ten odgłos dochodzący zza drzwi to pies :lol: Mam filmiki z grzecznym Swissem, nad którym znęca się amatroka :diabloti:[/QUOTE] No to czekamy na filmiki z naszym aniołeczkiem;) Quote
malawaszka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 dawaj filmik amatorko :D czemu się znęcasz nad psem? :diabloti: Quote
zerduszko Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='malawaszka']dawaj filmik amatorko :D czemu się znęcasz nad psem? :diabloti: Wczoraj go wykąpałam i trzeba było poczesać ;) Uprzedzam, że wszystko co robię robię świadomie i wiem jakie to ma i będzie miało konsekwencje :eviltong: A Swiss był łaskawy :diabloti: http://www.youtube.com/watch?v=jGq65-3g9a0 Quote
malawaszka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 łomatko :mdleje: nie pożarł Cię potem do kolacji? Quote
zerduszko Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 To była wersja light jak na Swissa, mało się wyrywa i ostatecznie wycelował w grzebień. Moim zdaniem on aktorzy, ale mógłby porządnie ugryźć w tej sytuacji. Ale żeby nie było, że taki straszny jest, to pokażę co wypracowaliśmy. Nie bardzo miałam pomysł, bo jak widać na poprzednim filmiku on chowa łapy. Dlatego do tej pory ćwiczyliśmy dotykani i branie łap do mojej ręki. Kolejne etapy to: trzymanie szczotki w drugiej ręce i dotykanie szczotką jego łap. Teraz zaczynamy czesać. Dodam tylko, że specjalnie jesteśmy w kuchni, mimo iż tam ciasno. Póki co jeszcze nagradzam każde zachowanie poza warczeniem (na pocz. tez tolerowałam warczenie), potem już wyrywania łap nie będę nagradzać. Zobaczymy co z tego wyjdzie :) Ale zmiana zachowania człowieka od razu odbija się na zachowaniu psa, bez mega pracy. http://www.youtube.com/watch?v=D7N-faE0ci0 Mam jeszcze jeden śmieszny filmik, gdzie Swiss nie dał się sprowokować, mimo iż robiłam wszystko co mogłam nie tak jak powinnam :lol: Wgrywa się. Quote
malawaszka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 czadowo!!!!! :klacz: mogę Ci przywieźć Lunę?????? a najlepsza rozbrykana Jadźka :roflt: Quote
Margi Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 superowo. Zerduszko ty nie powinnaś robic nic innego jak wychowywać psy.Rewelacyjnie ci to idzie. Quote
zerduszko Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='malawaszka']a najlepsza rozbrykana Jadźka :roflt: Najlepszy to jest Swiss, bo moja Kluska by jej w takiej sytuacji wpierdzieliła: nie dość, że czeszą, to jeszcze kocur się pałęta ;) No i ostatni. Awantury był też o worki wyciągane z kosza itp. Chciałam bardzo go wkurzyć, gadam jak dureń, przechodzę nad nim i nic :lol: W worku jest kiełbasa. http://www.youtube.com/watch?v=0kHoPrln7Rk [quote name='Margi']superowo. Zerduszko ty nie powinnaś robic nic innego jak wychowywać psy.Rewelacyjnie ci to idzie. Mam odwrotne wrażenie :shake: Ale dzięki :oops: Ps. Damian się zgadza na Lunę, ale za opłatą hotelikową + konsultacje bekawiorysty :evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='zerduszko']Najlepszy to jest Swiss, bo moja Kluska by jej w takiej sytuacji wpierdzieliła: nie dość, że czeszą, to jeszcze kocur się pałęta ;) No i ostatni. Awantury był też o worki wyciągane z kosza itp. Chciałam bardzo go wkurzyć, gadam jak dureń, przechodzę nad nim i nic :lol: W worku jest kiełbasa. http://www.youtube.com/watch?v=0kHoPrln7Rk hahaha ty podła prowokatorko :roflt: ale znowu się z jadźki uśmiałam :D Ps. Damian się zgadza na Lunę, ale za opłatą hotelikową + konsultacje bekawiorysty :evil_lol: osz Wy! nic za darmo nic :obrazic: co za świat! :lol: Quote
malawaszka Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 aa w ogóle to on świeżo ogolony czy tak nie zarósł??? odpicowany wiosennie aaa znowu tylko moje kudłacze :D Quote
zerduszko Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 A ja miałam pisać, że zarósł jak durny :lol: Nie był golony, dawkujemy przyjemności ;) Tylko grzywkę obcięłam, krzywo :D Modlę się do maszynki, żeby dała radę ;) Quote
wilczy zew Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Ja tam się nie czepiam ale na miejscu psiaka,to bym ci tyłek wychamrała :mad: Moim zdaniem jesteś zbyt spięta,podczas szczotkowania łap więcej mów do niego,powiedz mu co będziesz robiła. Twoje nawet lekkie napięcie udziela się psu. Quote
WATACHA Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 He, he na tym pierwszym filmiku to wydaje odgłosy jak w jakimś horrorze, mógłby głos podkładać.Ojej wszystkie sznupy to takie żarłoki :) Malawaszko mój też kudłaty, ale tylko do 2 kwietnia :) Quote
zerduszko Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='wilczy zew']Ja tam się nie czepiam ale na miejscu psiaka,to bym ci tyłek wychamrała :mad:[/QUOTE] Why? :lol: [quote name='wilczy zew']Moim zdaniem jesteś zbyt spięta,podczas szczotkowania łap więcej mów do niego,powiedz mu co będziesz robiła. Twoje nawet lekkie napięcie udziela się psu.[/QUOTE] Spięta? Na wszystkich filmikach? :lol: Moje gadanie Swissa pobudza i ja specjalnie mało gadam, tylko bardzo stonowanie. Żeby mi nie wypalił ;) Quote
wilczy zew Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Chodzi o niskie bardzo spokojne tony,takie wręcz usypiające. Quote
zerduszko Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='wilczy zew']Chodzi o niskie bardzo spokojne tony,takie wręcz usypiające.[/QUOTE] Pamiętaj, że my o Swissie dyskutujemy ;) Dla niego cała ta sytuacja (szczotka+smaczki) jest już i tak wystarczająco pobudzająca, wiec jakbym zaczęła gadać więcej niż gadałam do niego, to mogłyby go emocje rozsadzić. A nie zaryzykuję tego, ze mi pies wystrzeli, kiedy mam twarz na poziomie jego pyska. Tego tam nie widać, ale on mnie w pewnym momencie uszczypnął zębami (z emocji), a ja mu nawet powiedziałam, ze ma nie gryźć ;) Całą zabawę w czesanie opieram, na tym, że będziemy dawać żarcie, potem od czasu do czasu dotkniemy łapek itd. Jemu się ma wydawać, że nie będziemy czesać - mimo iż mam szczotkę w rękach - tak zaczynałam, bo on już warczał jak tylko widział szczotkę. Potem mu wmawiałam, że czesania to taki dodatek do wydawanych smakołyków, a teraz zwiększam kryteria. To nie mogę mu zdradzić, że będę jednak czesać ;) Taki jest Swiss, zresztą nie tylko go pobudza w takich syt. paplanie człowieka. [quote name='Betbet']zeruszk jestes najdzielniejsza na świecie:O[/QUOTE] Daj spokój, ja się boję większych od moich psów :eviltong: A od kiedy Swiss mi przegryzł jednym strzałem drewnianą łopatkę, to mam do neigo respekt ;) Quote
Betbet Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Ja bym musiała zalożyć mu kaganiec, związać przednie nogi, związać tyle nogi, przywiązać całość do krzesła, okleić kaganiec taśmą izolacyjną i może, mooooże byłabym skłonna sprobować go wyczesać:diabloti: Quote
malawaszka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Betbet']Ja bym musiała zalożyć mu kaganiec, związać przednie nogi, związać tyle nogi, przywiązać całość do krzesła, okleić kaganiec taśmą izolacyjną i może, mooooże byłabym skłonna sprobować go wyczesać:diabloti:[/QUOTE] :lol: a ja bym go zaprowadziła do fryzjera :D Quote
lilo Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 a ja bym go nafaszerowala tabletkami na uspokojenie i ogolila całego na łyso co pół roku ... Quote
WATACHA Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Ja bym mu założyła kaganiec i też dopiero wyczesała.No chyba że by chciał wcześniej poćwiczyć zapasy ;) Quote
zerduszko Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 malawaszka napisał(a)::lol: a ja bym go zaprowadziła do fryzjera :D Nie ma sprawy, mogę go raz na tydzień leniuchy :P prowadzać do fryzjera jak stawiacie :D WATACHA napisał(a):Ja bym mu założyła kaganiec i też dopiero wyczesała.No chyba że by chciał wcześniej poćwiczyć zapasy ;-) Tak, w kagańcu też trzeba się z nim posiłować ;) Quote
malawaszka Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 ej ej o kagańcu to nie ja pisałam :D tam zaraz co tydzień - Ty to masz wymagania no niech mnie drzwi ścisną :D Quote
Recommended Posts