Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
pisz mi jak mam Ci przelać kasę bo nie wiem czy masz jeszcze?

Zerknę do notatek, ale wydaje mi się, ze ostatnio wydałam wszytko.

malawaszka napisał(a):
oby to było tylko z pęcherzem - może powinna dłużej potrwać antybiotykoterapia żeby tak szybko nie wracało? może było niedoleczone?

On najpierw był 2 tyg. na antybiotyku, potem 2 tyg. przerwy podczas której miałam urlop i wychodziliśmy częściej siku i było ok, znów antybiotyk 3 tyg. i po jakimś tyg. zaczął więcej pić&sikać. To jest niemożliwe żeby było niedoleczone.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Waszko moja, zrobiłam rozliczenie, żeby nie było wątpliwości ;)
Dostałam takie przelewy od Ciebie:
- 22.11 45,00
- 22.11 300,00
- 29.12 200,00
- 28.01 100,00
- 10.02 200,00
- 24.02 50,00 (józwa)
- 25.02 100,00
- 25.03 200,00
Razem: 1195,00
To co ja "płaciłam":
- 20 zł kaganiec
- 25 zł karma 2,5 kg
- 7,20 podkłady dla lejca
- 105,00 wizyta + badania
- 27,90 antybiotyk
- 10,00 gryzaki
- 149 zł - 17 kg karmy josera optiness
- 20 zł odrobaczenie + badanie moczu
- 50 zł fryzjer + halter
- 60 zł wizyta wet (badanie+porada+szampon)
- 70 zł leki (antybiotyk, p.zapalny, krople do oczu)
- 10 zł badanie moczu
- 45 zł wizyta wet - badania
- 24,90 zł antyniotyk
- 29 zł Badanie moczu, UrinoVet, Vagothyl?
- 54 zł (kroplówki, antybiotyk, no-spa, p.wymiotne, p. zapalne)
- 21 zł krople do oczu
- 145 zł usuwanie brodawki+kołnierz
- 10 zł (rivanol+opatrunki)
- 50 zł karma 5 kg
- 10 + 55 zł (badanie krwi: tarczyca + cholesterol)
- 11 zł obroża p. pchłom i kleszczom
- 32 zł zabawka Occupi
- 10 zł Euthyrox
- 50 zł transport
Razem: 1101 zł

SALDO: 94 zł

Posted

Co to za cisza, nikt nas nie lubi :(

Ale nic, popiszę sama ze sobą ;) Jeszcze nie miałam tak dziwnego psa, teraz znów jest okres Swiss do rany przyłóż ;) Można go nie tylko od kosza zabrać bez prostestów, gryzaka w ryja wyciągnąć, ale można! zostawić wieczorem samego na 2h. Bez wycia, albo krótkie wycie i potem spanko. On ma wahania nastroju gorzej niż stara panna podczas menopauzy ;) Nawet Damian może go szturchnąć mopem, żeby się przesunął (a pierwszy raz użarł Damiana za takie praktyki). Z drżeniem serca czekam na gorsze dni :eviltong:

Aaaa, moją nieletnią siostrę trochę obwarczał, ona się go zaczęła bać, a on nie próbował jej podstawić pod ścianą itp ;) Nie taki z neigo straszny pies jak go maluję.

Posted

Pisałam przecież, że jak z Młoda z nim wychodziła częściej to mu samo w miarę przeszło. Minimalnie więcej pił i sikał. Ale 4 spacery/d mu wystarczały. Teraz to nie prawie będzie niezauważalne, no chyba, że przestanie sikać całkiem ;) Za antybiotyk zapłaciłam 26 cos tam. Za 10 dni kontrolne badanie moczu.

Posted

Krzysztof+Drops napisał(a):
pieknis, i do tego charakterny- podoba mi sie!

Mam nadzieję, ze znajdzie się wielbiciel charakternych psów, który go przygarnie na te ostatnie lata :razz:

Dziś gad dał małą próbkę swojego zachowania przed znajomą, zaskórzyła sobie u niego baaardzo, chodził potem zły jak bąk ;) Oprócz tego przeszedł szybki kurs wylizywania kubeczków po jogurcie - na początku chciał zjeść oczywiście cały.

Posted

ja nie moge z tej jego płowej czuprynki [URL]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Swiss/Kotka099.jpg[/URL] :lol:... przepraszam... choćbym chciała powagi nie moge zachować :lol:

Posted

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Swiss/Kotka099.jpg[/IMG]

[img]http://www.networking-media.de/joomla/images/stories/Rod_Stewart_03_photo_credit_Nigel%20Parry.jpg[/img]
Może ktoś mi powie dlaczego mi się ze Swissem kojarzy? :lol:

Posted

Ukręcę mu tą biała czuprynę :mad: Jak mu się włączy "głód", to łazi w tą i z powrotem, wskakuje łapami na blat, stół, kanapę... grrrr :angryy: Dziś dał się zamknąć w klatce i poszedł spać, ale ileż można psa w klatce trzymać? :evil_lol: Uduszę, uduszę, uduszę :mad: W nocy znów łaził burak.

Posted

czemu one w schronie takie grzeczne i nic,tylko na legowiskach leżą?????
własnie Stworek poszedł nocowac u Betbet i gryze paluchy z nerwów,bo tak łazi,ze az się zataczac ze zmeczenia zaczął.

Głupie kundle.

Posted

W schroniskach nie ma ciasteczek i kociego żarcia pochowanych przed głodnymi pieskami :lol: Moje dotychczasowe tymczasy po dobie się uspokajały i potrafiły normalne funkcjonować. Czasem musiałam wspomóc klatką. A toto łazi i szuka. Za karę było karne czesanie, nawet przednich łap!

I nie kundluj mu, bo to rasowiec!

Posted

On miał być staruszek, ciągle śpiący, spokojny, pierdołowaty. A toto gadzisko śpi tyle ile moja niespełna 3-y letnia suka. To, że jest żarty ma też swoje dobre strony: nadzieja na coś dobrego całkiem odwodzi go od niecnych zamiarów ;) Szkoda, że efekty nie są trwałe.