Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
No kurde, co to za mania z dawaniem psom pić piwo? Dla mnie to przesada, ale Swiss puszkę po piwie <w worku na śmieci> bronił jak niepodległości :roll:

trafilam?

eee,ja nie daje pić,może tylko oblizać

Posted

brazowa1 napisał(a):
trafilam?

eee,ja nie daje pić,może tylko oblizać

Trafiłaś. Swiss potrafi zrucić ze stołu i wypić co się rozleje. Na zapach piwa reaguje podobnie jak piełbaski, on pewnie dostawał do picia. Dziwi mnie to, bo o ile słodki alkohol moje suki by wypiły, to sam zapach piwa je odrzuca.

Posted

To dziwne,bo większośc tych,które ja znam,piwo lubią.

Moj kolega nalał kiedys piwa swojej suce,zbulwersowałam się,ze to trucizna,i td itd,jego suka podeszła,powąchała,nie mogła sie zdecydować,na to nadbiegła moja,odpędziła tamta i na wyścigi (zanim jej zabiorę) ,zaczeła chłeptać. Wstydu mi narobiła. To było jej pierwsze w zyciu piwo.

Posted

Miałam dziś telefon o Swissa. Kobitka chciała wiedzieć ile miesięcy ma Swiss :lol: Z jednej strony to pocieszające, że wygląda tak młodo, ale zastanawiam się po co ja się produkuję z tekstem, jak i tak nikt tego nie czyta. Weźmie go ktoś i zadzwoni zaskoczony, ze Swiss warknął :shake:

Posted

hahah dobre, do mnie dziś dzwoniło jakieś dziecko z pytaniem czy umowa o kupno suki jest aktualna :lol: zapytałam czy rozmawiam z dzieckiem i po chwili ciszy głos został wymodulowany na głębszy i "dorosły" i usłyszałam niepewne "nie" :lol:

Posted

Pewnie yyyyyy ;)

Zadziwia mnie ten gad - to super pies do gości. Wczoraj była u mnie znajoma i on zaraz poszedł do niej na głaski. Spali w jednym pokoju. Zero problemów, szczekania, warczenia, pilnowania itp. A on na ulicy potrafi doskoczyć do człowieka, jak ktoś wchodzi do mieszkania, to musi swoje powiedzieć. Wystarczy mu słowo powiedzieć i się uspokaja. Dla mnie to jest szok, bo moja Kluska, to dla obcych w domu jest potworzyca, śledzi każdy krok i czasem jak obcy się ruszy, to startuje z zębami - kretynka. A on jest taki mądry!

Posted

Wy się śmiejecie...
Ogłoszenia mojego Gizma zaczynają się:

DO ADOPCJI:

= GIZMO =

Umaszczenie: złote z czarną maską

Śliczny,młody pekińczyk.
Spokojny, delikatny, koty toleruje, ładnie chodzi na smyczy.

... a miałam już ze 3 telefony z zapytaniem czy to pies czy suczka :shake:

[quote name='zerduszko'] Dla mnie to jest szok, bo moja Kluska, to dla obcych w domu jest potworzyca, śledzi każdy krok i czasem jak obcy się ruszy, to startuje z zębami - kretynka. A on jest taki mądry!
To samo mam z Zuzą... wpuści do domu, ale już nie o(d)puści ani nie wypuści...albo się gapi albo leży na nogach... jak ktoś próbuje wyjśc z pokoju albo nie daj Boże do drzwi - rzuca się do nóg...niestety lub stety - jest szybsza od światła :roll:

Posted

3 lata temu ogłaszłam jużaka,10cioletniego. Notorycznie dzwonili do mnie ludzie o tego 10ciomiesiecznego psa. LUDZIE NIE CZYTAJA.

Tamten pies nie znalazł domu,obłędny,łagodny juzak zdechł w schronisku

Posted

brazowa1 napisał(a):
Wooooooooooooooooow,Malawaszko,dopiero zauwazyłam,że my z tego samego rocznika Dogomanii.

ehh latka lecą :shake:

Betbet napisał(a):
malawaszka, to Ty osbie triceratopsa walnij w avatar, będą dwa nasze dinozaury;)

ja Ci dam dinożarła :obrazic:

Posted

Swiss tyż dinozaur, ino on t-rex;)

Dziś jak zjadłam obiad, Swiss wskoczył łapami na stół i dawaj talerz wylizywać. Niewiele myśląc wyjęłam mu spod pyska, kazałam spadać - a on spadł. Ot tak odpuścił :lol: Będą jeszcze psy z niego, byleby się domek znalazł.

Posted

Na pewno częściowo, ale myślę, ze u niego to jest głównie brak zaufania. Wygląda na to, ze wszystko miał robione pod przymusem i na sam widok grzebienia wystawiał zęby. Teraz już przychodzi sam, nawet jak nie mam smaczków. Na razie nie ma luzu i długo jeszcze nie będzie. Wczoraj mi kłapnął przed nosem, ale jak go zawołałam i przyszedł grzecznie, to czesaliśmy się dalej spokojniej. On wymaga masy pracy, a nie mogę też za dużo z nim robić z powodu tego wycia. Ale jestem pod wrażeniem ile on łapie i jak się szybko zmienia przy tak małym nakładzione pracy. W tym temacie pozytywnie mnie rozczarował. Jutro będą dwa miesiące dopiero. Dwa tygodnie nie bierze już KalmAidu.