Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Romas napisał(a):
A wiesz Kamila , że ja też mam wadę wymowy i nie mogę wymówić labrador. Strasznei mnie to irytuje, że ciągle się potykam na tym słowie . JA miłośnik psów .Wygląda jakbym nie wiedziała jak się wymawia nazwę tej rasy .

Och :oops: ja mam jeszcze kilka takich ulubionych ras. Źle mi się też wymawia "r" z "n" w jednym wyrazie, a już kombinacja r+l+j mnie zabija. Zawsze mi zawsze wstyd :lol:
Romas napisał(a):
Widze, że Swiss pokonany :-)

Powiedzmy ;)
Romas napisał(a):
Ogolne wrażenie z czytania tego wątku , że on nie jest prawdziwym agresorem tylko jest bardzo zagubiony. Owszem gryzie i trzeba nauczyć się z nim postepować ale to nie ten typ psa który chce przejąć dowodzenie w domu i w tym celu idzie na całość.

On już jest za stary, na pewno woli oddać dowodzenie innym ;) Z samcami chętnie by powojował, ale jak nie musi, to jest szczęśliwszy. On gryzie w moim zdaniem najlepszy sposób: okolicznościowo. Łatwo przewidzieć, zapobiegać i przepracować. Trzeba go jednak nauczyć, że nie wszystko co hrabia chce, hrabia dostanie.

Romas napisał(a):
Fajna dla niego byłaby jakas spokojna osoba, z zasadami, taka która lubi wychodzić na spacerki, gadać do psa, uczyć go ale nie koniecznie widzieć w nim zastępcze dziecko i wpuszczać do wspólnego łóżka.
Zanoszę więc prośby do Losu o taki właśnie dom dla Swissa :-)

Dokładnie, szukamy mu kogoś kto nim nie będzie pomiatał żeby go złamać ;)

Wczoraj myliśmy pod ogonem, fuuu. Ale był niezadowolony. Powarczał, powarczał i spokój :) A ja oczywiście wymacałam jakąś kulkę kolejną i już umieram ze strachu :shake:

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Starszy pies może mieć takich kulek dziwnychcałe multum.
Gdyby cos się z nim działo rakowatego to na pewno nie przeoczysz. Od razu po psie widać. Rak "zjada" psa . Mam nadzieję , że to Swissa nie dotyczy , bo na zdjęciach wygląda całkiem ...hm...okrąglutko :lol:

Posted

Romas;... na zdjęciach wygląda całkiem ...hm...okrąglutko

Bo on jest bardzo fajny,okrąglutki facet,tylko dupkę ma chudą.:lol:

Zerduszko myj go ,myj tylko nie macaj ,bo wszyscy dostaniemy zawału .:roll:

Posted

Romas napisał(a):
Starszy pies może mieć takich kulek dziwnychcałe multum.
Gdyby cos się z nim działo rakowatego to na pewno nie przeoczysz. Od razu po psie widać. Rak "zjada" psa . Mam nadzieję , że to Swissa nie dotyczy , bo na zdjęciach wygląda całkiem ...hm...okrąglutko :lol:

Tylko chyba na początku choroby to nic nie widać po psie? Ale w sumie to dobrze, zgadzam się - zwykłe kulki ;)

Aaaaaaaaaaaaa miałam telefon o Swissa. Jednak głupota ludzka nie ma żadnych granic. Swiss miałby być dla dziecka. Dla dziecka lat 4 :mdleje: Poddaję się.

Moim zdaniem pies dla tak małego dziecka, to średni pomysł. A sznaucer to już w ogóle. Ale pomijając - w ogłoszeniach pisze, że Swiss nie może zamieszkać w domu z dziećmi. Nawet nie rozdrabniałam się czy małe czy duże, tylko dzieci niet :mad:

Posted

jestem za tym,żeby zaopatrzyc go w kokardkę i wysłac jako prezent np do Romasa. Wiecie,te bajdy o swiatecznym gosciu.

Zreduszko,chocby człowiek pisał tysiąc razy-nie do dzieci,to i tak zadzwonia mamusie z dwulatkami.

Posted

Romas napisał(a):
Gdyby cos się z nim działo rakowatego to na pewno nie przeoczysz. Od razu po psie widać. Rak "zjada" psa .

wybacz, ale pozwolę się nie zgodzić z tym stwierdzeniem, i mam na to dowody, kilka niestety... choćby Kreon erii... choćby Nefra - to różnież olbrzymka... rak "zjadał" a po nich wcale nie było widać

Posted

Margi napisał(a):
Zerduszko,co Swiss mówił o północy? :evil_lol:

Powiedział, że nie obiecuje, że będzie grzeczny, ale jak będziemy spełniać jego zachcianki, to się postara ;)

Swiss wigilię spędził u moich rodziców, nic nie ukradł, nic zjadł. Spał, nie jojczył za nami :) Ale jak wracaliśmy to bez proszenia SAM się ładował do samochodu (do tej pory musiałam go wsadzać/wysadzać).

Posted

Ładny to on się chyba robi ;) Podsłuchałam moja mamę, wielbicielkę sznupiej urody, jak rozmawia z bratem i jak mu tłumaczy jaki to Swiss będzie ładny jak odrośnie ;)

Melduje również, że bronienie mnie ograniczył od warczenia i szczekania ;)

A krawaciarza podziwiam - wow !

Posted

Niech ktoś weźmie ode mnie tego gada :lmaa: Ugryzł mnie :madgo: Wiem, wiem... moja wina, bo się dałam dziadowi ugryźć... ale ileż można kontrolować się jak w wojsku. Chciałam kontrować :diabloti: i złapać za brodę, to mu kciuk wsadziłam do paszczy akurat jak zamykał. I mam teraz wgłębienie w paznokciu :lol:

A z przyjemniejszych rzeczy, to z psa spacerowego autystyka parówa zrobiła uważnego ucznia :lol: Jak go puszczam z linką, to co chwilę się obraca i sprawdza czy nie daję żarcia. Na wołanie jeszcze nie reaguje, ale uczy się pilnie i jakby na Liz! lepiej przybiega. Tak Swiss biega :mdleje:A z jaką gracją :loveu: <moje suki to biegają jak łajzy: jedna na fretkę, druga na geparda>, wszytko mu wybaczyłam ;) Wykrakałam u Birmuszka.

Kto wykracze o nowym domku z okazji Nowego Roku? :cool1:

Kochany jest bardzo ostatnio "bawimy się" w czesanie. Super mu idzie, ale dlaczemu on taki gałgan :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha po coś mu pchała łapy do dzioba???? :turn-l:

Trochę ma inny wymiar niż miniaki i krótką tą brodzinę :lol: to nie wymierzyłam.

A dużo zapłacisz za Lunową naukę :eviltong:

Posted

Margi napisał(a):
Zerduszko zmień w allegro w parametrach na psa,bo Swissek wszak samcem jest.:eviltong:

No i tajemnica czemu Pan dzwoniący dziś mówił o suczce rozwiązana ;) Mają do mnie dzwonić znajomi Pana... ale tak jakoś nie ma wiary we mnie, że go ktoś zechce. Jutro idziemy na konsultację z łapkami.

Posted

Jak to mówią "Nie ma ludzi zdrowych, są tylko nieprzebadani", tak i Swiss :( Łapki jakby lepiej, ale mamy przepisane leki. Do tego okazało się, że ma prosówkowe zapalenie skóry (mam nadzieję, że nie przekręciłam nazwy) oraz stan zapalny w prawym oku. Brzydko wygląda to oko. No i początek jaskry. Ciśnienie w oku na szczęście w normie (w szoku jestem, że dał sobie zmierzyć). I zyliardy różnych guzków, brodawek itd. Pazury przycięte, gruczoły okołoodbytowe wyczyszczone - wszyscy cali i zdrowi :evil_lol:

Teraz już wiem czemu on tak śmierdzi! Wcale mnie to nie raduje, bo teraz będę musiała go kapać :shock: Także szpitalu w domu: kąpiele, kropelki, tabletki, proszki itd. :roll: I to akurat przyjazny Swiss i potulna Jagoda w jednym czasie :mad:

Bestia z niego okropna, rano i wieczorem to się muszę prosić żeby wstał i poszedł z nami na spacer. On śpi i mamy iść sobie same - o 10 nie chce mu się dupska ruszyć. A jak wychodzę do pracy czy na zakupy to jest lament, bo pancia zostawiła biednego Swisska :diabloti: A niech go gęś kopnie ;)

Wydatki dziś:
- 60 zł wizyta wet (badanie+porada+szampon)
- 70 zł leki (antybiotyk, p.zapalny, krople do oczu)