Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dotykanie nosem ręki?
a jak bedziesz miała ukryty smakołyk w zwinietej pięsci ,to ugryzie?

Z czesaniem to udało mi sie nauczyc schroniskowego Hopa, który zawsze był czesany pod narkozą,ale to trwało dwa lata,czyli Swissowi może zając czas az do śmierci. Nauczyłam zwyczajnie,po prostu czesząc go czesto, oczywiscie przez prawie dwa lata w kagańcu.On sie rzucał,a mysmy robiły swoje.Chyba nikt nic odkrywczego w tym temacie nie wymyśli.

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brazowa1']Dotykanie nosem ręki?[/QUOTE]
To jest za trudne na razie. Nie jestem w ogóle pewna czy on rozumie ideę pochwała-smakołyk :lol:
[quote name='brazowa1']a jak bedziesz miała ukryty smakołyk w zwinietej pięsci ,to ugryzie?[/QUOTE]
Tak. potrzebuję go nauczyć warować na posłaniu i nie wiem jak żeby mi smaka z dłonią nie zjadł.
[quote name='brazowa1']Z czesaniem to udało mi sie nauczyc schroniskowego Hopa, który zawsze był czesany pod narkozą,ale to trwało dwa lata,czyli Swissowi może zając czas az do śmierci. Nauczyłam zwyczajnie,po prostu czesząc go czesto, oczywiscie przez prawie dwa lata w kagańcu.On sie rzucał,a mysmy robiły swoje.Chyba nikt nic odkrywczego w tym temacie nie wymyśli.[/QUOTE]
Myślę, że Swiss tak szybko nie umrze, złego diabli nie biorą :evil_lol: Moją Kluskę uczyłam zupełnie inaczej i poszło szybciej. Ale to może dlatego, że ona była młodsza.

Posted

Zerduszko,zrozumie,targetowanie to rzecz,której błyskawicznie ucza sie szczeniaki dwumiesieczne.Najprostsza i pierwsza. Czy on jakos przypadkiem dotyka czasem Twojej ręki? np gdy ładnie pachnie jedzeniem?

Posted

[quote name='brazowa1']Zerduszko,zrozumie,targetowanie to rzecz,której błyskawicznie ucza sie szczeniaki dwumiesieczne.Najprostsza i pierwsza. Czy on jakos przypadkiem dotyka czasem Twojej ręki? np gdy ładnie pachnie jedzeniem?[/QUOTE]
No właśnie on nie rozumie. Dotknie ręki, jak mu dam do powąchania, marker/smakołyk i koniec. Skupia się na szukaniu gdzie jest żarcie, zero współpracy. Do możliwości uczenia się szczeniaka, to mu duuuuużo brakuje.
Z moją Liz też przerabiałam taki brak działania, ale u niej to było z przerażania. Zaczynałam właśnie od podążania za smakołykiem: podchodzenie do mnie, stawania na dwóch łapkach... może i on się obudzi. Jego najpierw trzeba nauczyć: robisz coś, wykombinujesz, dostaniesz nagrodę. Nie bój się myśleć.

Posted

[quote name='Betbet']Boże...to mnie byc nie nauczyla:P[/QUOTE]
Że co? :lol:

Dziś odbyliśmy pierwszy spacer w obroży uzdowej :sweetCyb: Na rękach tego co to ustrojstwo wymyślił powinno się nosić :razz: W końcu upragniony relax na spacerku dla mnie i mojego kręgosłupa.

Swisss, daj sobie pomóc :modla:

Posted

To jest bardzo dużo, bo przynajmniej jeden problem z głowy, a problem ważny. Swiss super zareagował na toto, nie przygasił się, nie zdenerwował, nie chciał sobie ukręcić łba i zrezygnował z oszczekania pewnego faceta (a że miał ochotę, to mu się nie dziwię, ten chłopak nawet we mnie budzi niepokój :evil_lol: ).

Gorzej, ze ten Kalm Aid dopiero dziś chyba wysłali :angryy:

Posted

Znów pochwaliłam za wczasu :chainsaw: Znów się gad rzucił na Damiana, dobrze, że się poślizgnął na kafelkach, to go tylko zębami podrapał :shake: Znów Damian coś podnosił z podłogi. Co on ma za problem ze zbieram bałaganu z podłogi? :shake: To nie są rzeczy co stale tam leżą.

Ale... ja już widziałam, że on chce coś zmalować. Postęp jest.... Tylko nie zdążyłam ostrzec Damiana. Faceci, Swiss to by mu chyba musiał ludzkim głosem powiedzieć, że go zaraz upier***** :niewiem:

:stormy-sad:

Posted

no tak.... znam skądś tą męską ślepotę na psie sygnały... u nas co prawda chodzi o niewidzenie sygnałów z geriatrii, ze się siku albo qpę chce... i sygnały takowe odbierane są do piero "po ptokach" zapachowe... wcześniej nie widać, że pies się kręci... :shock:

Posted

[quote name='malawaszka']to też racja! ale nie będzie musiał bo przecież znajdziemy dla Swissa dom![/QUOTE]
Zacytuję ku pamieci. Trzymam Cię za słowo :razz:

Wiesz co on robi: gania się z Jagodą i nawet zaszczekał na nią :grab:

Najgorsze ejst to, że nawet jakbyśmy go dały na przeszkolenie do jakiegoś doświadczonego hotelu, to on tam pewnie ani warczka nie piśnie :wallbash: Kto zechce takiego przyjemniaczka :placz:

Posted

No nic, odsunął się jej, ona porobiła na co miała ochotę i jak poszła to skończył jeść :question:
Dlatego uważam, ze ta cała jego "agresja", to jest wynik w 90% wychowania.

Ja oczywiście zawał, myślałam, że Jadzia zamknięta :smhair2:

Posted

Mojemu kociemu oseskowi pozwolił poniuchać swoją miskę w trakcie jedzenia.Zamarłam i myślałam,że będzie po kocie,a tu nic,pełny spokój.

Posted

[quote name='Margi']Mojemu kociemu oseskowi pozwolił poniuchać swoją miskę w trakcie jedzenia.Zamarłam i myślałam,że będzie po kocie,a tu nic,pełny spokój.[/QUOTE]
Moja kota to ma takie pomysły jak zabawa psią karmą, najlepiej w misce. Czasem sobie łapką wyciąga jedną kulkę karmy i gra nią ;) I najdziwniejsze jest to, że dwa killery S&S nie reagują złością, a Liz moja najdelikatniejsza i najłagodniejsza pokazuje kotu wsie zęby i stawia jeża ;) Saduszka włącza 10 bieg i wchłania żarcie z prędkością światła :lol:

Posted

Pies-wyzwanie.

Zawsze miałam dystans do sredniaków ( i szacunek,po tym,jak sznaucer sredni jako jedyny na kilka setek psów załatwił groomerkę-sadystkę),a teraz chyba na zawsze mi tak zostanie ;)