Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no to oby tak dalej, że Wy coraz pewniej a Swiss mniej pewnie :klacz: wierzę, że mu przejdzie jak się przekona, że fajniej jest bez wojowania!

Brawo dla Damiana bo mnie by Jarosław chyba oskalpował bo on się boi psów większych niż nasze i obcych :lol: więc byłoby nieciekawie

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Damian się nie boi i to jest połowa sukcesu! Chyba Swiss mu jednak wszedł na ambicję, bo jak to taki stary dziad będzie fikał do niego? :evil_lol: Dobrze, ze złe emocje się nie wkradają, bo to psu utrudnia. Gorzej z sąsiadami :scared:

Posted

Dawać konto na Swissa a jak kasa dojdzie to wleźć proszę tu i potwierdzic ze tego nie przebimbałam ino poszło na Swissa:

[url]http://www.dogomania.pl/threads/196588-Wypatrosz%C4%99-ci%C4%99-suko!-Unikalne-gad%C5%BCety-ZAKO%C5%83CZONY?p=15876162#post15876162[/url]

a konto na PW bo inaczej sie gubie , za duzo na glowie ostatnio...

Posted

[quote name='Betbet']No mów zerduszko, zanim jutro z pracy przelew zrobi..bo może dołoże grosz na gruby pas i leki na uspokojenie dla Ciebie...[/QUOTE]
Hahahaha, poproszę o jakiś ketonal forte :lol:

Niestety ja nie potrafię z tym psem nic wypracować. Nic :shake: Jak próbuję go czegoś nauczyć, to on się najbardziej interesuje odłożonym na stół pustym kubeczkiem na smakołyki niż tym co mam w ręce :???:

Posted

moze trzymaj kubek w ręce?...kiedys taki madry facet uczyl pokonywac moja megapobudliwa sukę na nagródkę,wyciskaną z pasty (sa takie tubki np z rybą),raz ,że było nagroda,a dwa lizanie uspokaja psa. Może Swissowi tez sie spodoba?

a jakbys mu pokazała,ze w kubku nic nie ma? dac obejrzec,powachać? może załapie , że puste.

najgorsze,ze nawet kastracją nie mozna mu zagrozić.

Posted

[quote name='brazowa1']moze trzymaj kubek w ręce?...kiedys taki madry facet uczyl pokonywac moja megapobudliwa sukę na nagródkę,wyciskaną z pasty (sa takie tubki np z rybą),raz ,że było nagroda,a dwa lizanie uspokaja psa. Może Swissowi tez sie spodoba?

a jakbys mu pokazała,ze w kubku nic nie ma? dac obejrzec,powachać? może załapie , że puste.

najgorsze,ze nawet kastracją nie mozna mu zagrozić.[/QUOTE]
Ja tam nie wiem czy on by lizał, pewnie próbowałby zjeść z opakowaniem :lol:

Mnie nie martwi to, że on się kubkiem interesuje. Mnie martwi, że on woli sobie sam szukać żarcia niż od człowieka dostać :roll: To jest do przeskoczenia, ale no... jak można nie robić z psem niczego wspólnie? Jedyne co to głaski zna, ale to też na zasadzie kładzenia uszu po sobie w oczekiwaniu czy to głaski czy w łeb dostanie.

Co do behawiorysty... :eviltong:

Wypróbowałam znane mi sposoby uczenia psów:
- naprowadzania smakołykiem - działa tylko w przypadku bardzo prostych czynności typu poruszanie się, trzeba uważać, bo może ugryźć rękę ze smakołykiem
- naprowadzania z pomocą fizyczną - agresja przy dotyku
- kształtowanie - za trudne, wątpię czy kiedykolwiek zrozumie :eviltong:
- wyłapywanie - za trudne

Kolejnym problemem jest podawanie żarcia, bo może ugryźć rękę. Wymyśliłam, że dostawać będzie z pudełka. Przy okazji nauczy się, że nie opłaca się mu molestować pudełko, tylko mnie ;) Ćwiczyliśmy bardzo ambitnie podążanie za smakołykiem bez odgryzania rąk :lol: Na koniec zrobił kółeczko :razz: Potrzebuję inspiracji :roll:

Posted

[quote name='zerduszko']Potrzebuję inspiracji :roll:[/QUOTE]

no i własnie dlatego mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony w pracy z psami niż np ja będzie tą inspiracją :cry: jakże bym chciała być Twoją inspiracją, ale jestem na to za głupia :shake:

Posted

doszło 70 zł od Betbet z bazarku:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196588-Wypatrosz%C4%99-ci%C4%99-suko!-Unikalne-gad%C5%BCety-ZAKO%C5%83CZONY/page3[/url]

wielkie dzięki za wsparcie tego niewdzięcznika! :Rose:

Posted

[quote name='malawaszka']żyjecie? :roll:[/QUOTE]
Nikt nikogo nie zjadł :eviltong:

Tadam :loveu:

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Swiss/Pofrydziee010.jpg[/IMG]

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Swiss/Pofrydziee004.jpg[/IMG]

[IMG]http://i805.photobucket.com/albums/yy335/kmlz/Swiss/Pofrydziee012.jpg[/IMG]

Brody nie dał :megagrin:

Posted

Dzizas...takie brzydactwo bazarkowe ciotki wspomogły?;P
A tak serio - tupecik powalił mnie z nóg. Nie wierzę zerduszko, ze ta sierota boża daje Ci się we znaki!

Posted

Prawda? takie niewinne oczęta.

zerduszko,ale spróbuj z ta tubką. Powinien załapac,ze ja mozna tylko lizać. Mój pies jest naprawde dosyc ograniczony,ale załapała.

Wierzę,ze on moze sie nauczyc,ze nagródka jest od człowieka,tylko czasu troszkę.

Ciotka a inspiracji do czego potrzebujesz? do sztuczek? To cos wymyslimy ;)

On wszystko tak łapczywie bierze? moja suka nie mogła sie skupic,gdy nagródka była atrakcyjna,,uczyłam ja na suchym chlebie.

Posted

[quote name='brazowa1']zerduszko,ale spróbuj z ta tubką. Powinien załapac,ze ja mozna tylko lizać. Mój pies jest naprawde dosyc ograniczony,ale załapała.[/QUOTE]
Wczoraj mu dałam pudełko wysmarowane pasztetem, to się odbyła walka kto silniejszy :shock:On chce to całe już teraz - nawet z moją ręką.
[quote name='brazowa1']Ciotka a inspiracji do czego potrzebujesz? do sztuczek? To cos wymyslimy ;)[/QUOTE]
Do sztuczek, które da się go nauczyć. Na razie wymysliłam obroty wokół własnej osi, mojej nogi itp. Tylko to musi być do nauczenia biorąc pod uwagę jego ograniczenia.
Do tego jak go przyzwyczaić do czesania, zostawania w ciszy, nie rzucania się na ludzi, nie kradzenia jedzenia ze stołu itd. Do wszystkiego ;)
[quote name='brazowa1']On wszystko tak łapczywie bierze? moja suka nie mogła sie skupic,gdy nagródka była atrakcyjna,,uczyłam ja na suchym chlebie.[/QUOTE]
On się nie ekscytuje jedzeniem zbytnio, on po prostu nie umie brać smakołyków z ręki. To dziwne, bo michę potrafi wylizać ;)