Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Super, a może Fan-Club Swissa jutro też coś podpowie? Idę na księżycowy, krótki spacer z moimi "potforami", pozdrawiam :hand:i mizianka dla Dropsa i Kici.:calus:

Posted

ja mysle ze powinnismy swissowi zrobic super konto na fejsbuku ;) i z tego konta wysłac , albo ewentualnie od sznaucerów z konta , bo jak wyślemy ze świeżutkiego konta Krzysztofa to od razu bedzie widac że specjalnie pod to zrobione bylo ;p musimy sie kryc ;)

najpierw zrobimy swissowi duzo przyjaciol i dodamy go do fanow roda a potem wyslemy mu zapytanie ;p

Posted

sybisia napisał(a):
A może po prostu posłać mu banerek z krótkim pytaniem : "Do you like your doggy-fan?"

to jest za mało, trzeba by napisać o co chodzi ze Swissem, że to nie podśmiech ujki tylko poważna sprawa jest, mająca na celu pomoc w ocaleniu życia

ja moge pomóc w pisaniu tekstu w języku zrozumiałym dla Roda bardziej niz polski

Posted

Na pewno lubi koty:

http://www.posh24.com/rod_stewart/rocker_rod_stewart_is_an_animal_lover

Na pewno pomysł jest szalony i dlatego ma szansę się udać... trzebaby jakoś...fancluby zainteresować... bardzo dużo fanów lub znajomych...
A kontakt z organizatorami koncertu w Polsce mam tylko...

Ja tylko bałabym sie rekacji na prawa autorskie do zdjęcia, to raz. Dwa...hmmm...wiecie ze Swissem to jest specyficzna sprawa, bo dziad nie jest fajny... I ok, może ludzie by sie nim zainteresowali, ale ja nie widzę jego adopcji:( Naprawdę trudny przypadek... ktoś go weźmie, Swiss dziabnie i co? Zostanie uśpiony...
A sam Rod psa na pewno nie weźmie, a jeśliby stał się cud i by wziął to na pewno nie on sam by się ni zajmował... pytanie gdzie trafiłby gryząco wyjący Swiss?

Posted

zerduszko napisał(a):
Szaleńcy w czystej postaci :eviltong: A wie ktoś czy ten pan w ogóle psy lubi? Jak nie, to sie pewnie zdenerwuje, że go do jakiegoś pchlarza porównuje :diabloti:

Doczytałam się, że był grabarzem i nie lubi jak go coś przy seksie rozprasza:errrr:, ale o zwierzętach ani słowa:cry:

Posted

wiecie , ja myślę że to nie do końca chodzi o to żeby ktoś adoptował Swissa ale byc może udałoby się że zainteresowałyby się całą akcją jakieś media i byc może udałoby się rozpropagowac samą ideę adopcji - pomoże to innym psiakom...

trzeba to jednak zrobic z glowa tak zeby nikt nie mogl zarzucic kradziezy zdjecia , może skonsultowac z kimś kto się na tym zna...

Posted

Betbet napisał(a):
Dwa...hmmm...wiecie ze Swissem to jest specyficzna sprawa, bo dziad nie jest fajny... I ok, może ludzie by sie nim zainteresowali, ale ja nie widzę jego adopcji:( Naprawdę trudny przypadek... ktoś go weźmie, Swiss dziabnie i co? Zostanie uśpiony...

No jak tak to co z nim dalej? Uśpić go, powyrywać zęby, oddać do schroniska?

Posted

lilo napisał(a):
wiecie , ja myślę że to nie do końca chodzi o to żeby ktoś adoptował Swissa ale byc może udałoby się że zainteresowałyby się całą akcją jakieś media i byc może udałoby się rozpropagowac samą ideę adopcji - pomoże to innym psiakom...

trzeba to jednak zrobic z glowa tak zeby nikt nie mogl zarzucic kradziezy zdjecia , może skonsultowac z kimś kto się na tym zna...

Zgadzam się z lilo:lol:; też nie wydaje mi się, żeby Rod czy ktoś adoptował naprawdę Swissa, ale żeby zainteresować ich losem Swissa, bądź co bądź pięknego sznaucera, który na starość miał marnieć w schronie. Swiss to szczególny przypadek, chyba tylko zerduszko sobie z nim radzi, ale gdyby Rod go "pokochał" ($$$:evil_lol:) to może miałby szansę żyć spokojnie do końca swoich dni u kochającej Pańci:evil_lol::eviltong:? Fakt, że trzeba działać z głową !

Posted

malawaszka napisał(a):
nie takie gałgany domy znajdowały więc i Swiss znajdzie! zerduszko jest domem tymczasowym! sznupy mają TRZY domy tymczasowe - chyba nie chcemy, żeby zostały dwa? :shake:

Pewnie, że nie chcemy! Gdybym nie mieszkała w tej klatce dla królików (garsoniera :evil_lol:) z dwiema zwariowanymi sznupami, to byłby kolejny DT, a tak to d...zbita :angryy:

Posted

lilo napisał(a):
ja mysle ze powinnismy swissowi zrobic super konto na fejsbuku ;) i z tego konta wysłac , albo ewentualnie od sznaucerów z konta , bo jak wyślemy ze świeżutkiego konta Krzysztofa to od razu bedzie widac że specjalnie pod to zrobione bylo ;p musimy sie kryc ;)

najpierw zrobimy swissowi duzo przyjaciol i dodamy go do fanow roda a potem wyslemy mu zapytanie ;p

Wydaje mi się, że TO jest najlepszy pomysł:klacz: super konto dla Swissa na facebooku!!!

Posted

Pracuję w mediach. Ze zdjęć korzystam codziennie. Zalezy skąd to zdjecie Agatka wzięła... to raz. Z jakiego źródła. Dwa, nawet jeśli to było zdjęcie z jakiegoś znośnego źródła, to zazwyczaj zabroniona jest ingerencja.
Do tego nikt się nie rpzyczepi na poziomie dogomanii, tak? Bo prawnicy Roda, Lady Gagi czy kogokolwiek innego nie mieliby nic innego jak latanie po forach wszystkich krajów świata i szukanie przerobionych, zbeszczeszczonych czy coś tam... zdjęć.

Ale nagłośnienie tego, użycie zdjęć w szerszym kontekście, znaczeniu może stwarzać pewne problemyyy...

EDIT: To zdjęcie użyte jest na kilku stronach. M.in tutaj:

http://www.starpulse.com/Music/Stewart,_Rod/gallery/Rod-Stewart-jr17/

Jest podpis ale niewiele mi daje taka informacja o prawach autorskich... Można ewentualnie do nich napisać i zapytać. Czy odpowiedzą? Nie wiem...

Wróóóóóóóć jednak mi to coś powiedziało;) Kombinacja alpejska i mam!!! Zdjęcie pochodzi stąd:

http://www.rhino.com/index.php

Mają do niego pełne prawa, jak do wszystkiego co jest na stronie i oczywiście bardzo szeroko opisane prawa, zakazy korzystania (na samym dole drobnym druczkiem zakładka.
Można próbować się dobijać i zapytaćo zgodę ale nie wiem ile by to potrwało... chyba lepiej żebym nie pisała do nich moją średnią, dawno nieużywaną angielszczyzną...

Posted

sybisia napisał(a):
Zgadzam się z lilo:lol:; też nie wydaje mi się, żeby Rod czy ktoś adoptował naprawdę Swissa, ale żeby zainteresować ich losem Swissa, bądź co bądź pięknego sznaucera, który na starość miał marnieć w schronie. Swiss to szczególny przypadek, chyba tylko zerduszko sobie z nim radzi, ale gdyby Rod go "pokochał" ($$$:evil_lol:) to może miałby szansę żyć spokojnie do końca swoich dni u kochającej Pańci:evil_lol::eviltong:? Fakt, że trzeba działać z głową !

Nic z tego, nie mamy żadnej fundacji, żadne oficjalne darowizny nie wchodzą w grę.

A Swiss u panci zostać nie może, bo jak już pisałam wielokrotnie Swiss wyje jak zostaje sam, a ja pracuję na pełny etat. I niestety nie mieszkam w dużym domu, tylko w malutkim mieszkanku w bloku z wkurzonymi sąsiadami wokół. Widać nie powinnam brać w takiej syt. tymczasów, kierować się rozumem, i brać tymczasy jak będę miała super warunki.

Posted

to moze przynajmniej zaczniemy go intensywnie oglaszac tylko wiecie ze on potrzebuje specyficznego domu , trzeba od razu uczciwie napisac w ogloszeniu ... no i nie jest mlody :(

Posted

lilo napisał(a):
to moze przynajmniej zaczniemy go intensywnie oglaszac tylko wiecie ze on potrzebuje specyficznego domu , trzeba od razu uczciwie napisac w ogloszeniu ... no i nie jest mlody :(

Ja go cały czas intensywnie ogłaszam. Tekst każdy widział, był ogólnie konsultowany i poprawiany ;) Wszytsko tam pisze. A domu potrzebuje normalnego, mój nie jest specyficzny - zwykły jak każdy. No może zdajemy sobie sprawę, że pies to pies, zęby ma i użyć może, a dorosły sznaucer z charakterem nie na wszystko pozwoli obcym. Trzeba z nim relacje poukładać. A ja sobie z układaniem go niestety nie radzę. Jak pisałam na poczatku chciałam staruszka, nie młodziaka do ułożenia, bo wtedy nie miałam siły na to. I jak widać mi jej nie przybyło.

Posted

Betbet napisał(a):
Pracuję w mediach. Ze zdjęć korzystam codziennie. Zalezy skąd to zdjecie Agatka wzięła... to raz. Z jakiego źródła. Dwa, nawet jeśli to było zdjęcie z jakiegoś znośnego źródła, to zazwyczaj zabroniona jest ingerencja.
Do tego nikt się nie rpzyczepi na poziomie dogomanii, tak? Bo prawnicy Roda, Lady Gagi czy kogokolwiek innego nie mieliby nic innego jak latanie po forach wszystkich krajów świata i szukanie przerobionych, zbeszczeszczonych czy coś tam... zdjęć.

Ale nagłośnienie tego, użycie zdjęć w szerszym kontekście, znaczeniu może stwarzać pewne problemyyy...

EDIT: To zdjęcie użyte jest na kilku stronach. M.in tutaj:

http://www.starpulse.com/Music/Stewart,_Rod/gallery/Rod-Stewart-jr17/

Jest podpis ale niewiele mi daje taka informacja o prawach autorskich... Można ewentualnie do nich napisać i zapytać. Czy odpowiedzą? Nie wiem...

Wróóóóóóóć jednak mi to coś powiedziało;) Kombinacja alpejska i mam!!! Zdjęcie pochodzi stąd:

http://www.rhino.com/index.php

Mają do niego pełne prawa, jak do wszystkiego co jest na stronie i oczywiście bardzo szeroko opisane prawa, zakazy korzystania (na samym dole drobnym druczkiem zakładka.
Można próbować się dobijać i zapytaćo zgodę ale nie wiem ile by to potrwało... chyba lepiej żebym nie pisała do nich moją średnią, dawno nieużywaną angielszczyzną...

No i zmysły prysły.:roll: Szkoda, bo to zdjęcie jest super i mogłoby się spodobać.

Posted

No i Swiss nie będzie gwiazdą o światowej sławie :shake::-(. Można sobie tylko pomarzyć :eviltong:, a miało być tak pięknie! Skoro jednak jest ryzyko, że puścili by nas z torbami za wykorzystanie zdjęcia - to trudno. Konto na facebooku mimo wszystko Swiss mógłby mieć i opowiadać swoje i nie swoje perypetie ;)

Posted

Kochani zbieramy 1% dla sznaucerów!!!! Jak ktoś się jeszcze nie rozliczył i chce wspomóc nasze działania to poczekajcie do jutra - przygotujemy ulotkę z informacjami co i jak!
Dzięki AFN możemy zbierać!