Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny kochane, najmocniej przepraszam za offa, ale szukam osoby, mogącej przeprowadzić wizytę przed-a w miejscowości DESZCZNO, koło Gorzowa Wlkp. Wizyta dla szczeniaczka z wrocławskiego schroniska.
I jeszcze mam pytanie - czy ktoś z Was ewentualnie jeździ na trasie Gorzów-Wrocław-Gorzów?...
Bardzo proszę o jakąkolwiek informację lub wskazówkę.

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ancyk1 napisał(a):
codziennie śmigam przez Deszczno mogę dziś, jutro - prawie codziennie

Jeeeejku, normalnie z nieba mi spadłaś :) Kochana, a czytałaś moja wiadomość na wątku transportowym?
Chciałam ci wysłać priv, ale masz zapchaną skrzynkę.
Wiadomość dotyczy Twojego wyjazdu Gorzów-Wrocław w poł. marca - chciałam się dowiedzieć, czy będziesz również wracać tą trasą jakoś wkrótce?

EDIT: rozmawialam przed chwila z Panią - wizyta moglaby się odbyć jutro. Później podam szczegóły ewentualnie.

Posted

iwcia93 napisał(a):
tak, obecnie znajduję się tylko jeden bokser - Robi.
Niestety nie jest to psiak socjalizowany i na chwilę obecną nie nadaje się zbytnio do adopcji - jest bardzo mało kontaktowy i reaguje agresją.

Iwcia masz gdzieś jego zdjęcie?? Jest u Was na stronie? Próbowałam ale znaleźć nie mogę :placz::shake:

Posted

Robi to taki mały pies, do kolan, z pyszczkiem a'la bokserek :-) kilka razy (2-3) z nim byłam na spacerze, bardzo bał się podejść, uciekał, w sumie musiałam go sposobem zapiąć na smycz, wtedy się uspokoił i normalnie poszliśmy na spacer. Z tego co pamiętam to nie akceptuje innych psów nawet na spacerze. Wobec mnie nie wykazywał agresji.

Posted

Kajusza czy aby napewno?
nie pomysliłas się?
Robi nie jest mały, to bokser.
I raczej nie da sie wyciagnąć z boksu bo wykazuje agresję.
Prace z nim zacznę już niedługo bo coraz cieplej i wiecej czasu ;D

Posted

to napewno on, http://www.sioz.pl/Details.aspx?BID=17&IDG=1&pageIndex=1&pageSize=60&Page=10 to niejest pies bardzo w typie boksera, na zdjęciach mozna takie wrażenie odnieść. Ja byłam bardzo zdziwiona że on taki mały jest. Nie wielkości przeciętnego bokserka. Co do agresji pisałam - wobec mnie nie wykazywał, nie chciałpodejść, ale jak juz go upiełam to chętnie poszedł. To było jesienią, może jego stan uległ pogorszeniu od tego czasu :-(

edit: on siedzial w tych nowych boksach, tak na przeciwko Atosa (tego dużego, żółtego kudłatego psa).

Posted

Mam kilka zdjęć Robiego - pamiętam, jak zobaczyłam go latem po raz pierwszy, pomyśłałam, że taki piękny pies, to szybko znajdzie dom. Ale faktycznie pokazuje zęby. Tylko skoro tyle siedzi w boksie i to bez spacerów:(

Posted

Ja niestety nie mogłam chodzić w lato.
Od listopada znowu jestem..
Tak to pewnie od razu bym się nim zajeła ,bo lubię boksery.
I może nie był by taki jak jest teraz.
A teraz za duzo czasu nie ma ale mam Robiego na uwadze, więc tylko teraz znaleźc wolny czas to zaczniemy ;D

Posted

byłam dzisiaj w schronisku i posiedziałam trochę z Emi :)
oczywiście jak to typowy labrador,Emi działa jak odkurzacz ;)
smakołyk w kieszeni i .. można ją spokojnie głaskać. następnym razem spróbuję z Nią wyjść na spacer ;)

później wstawię jakieś jej zdjęcie :)

Posted

co do Emi :
teraz już nie ten sam pies :)
na prawdę robi postępy mała
mam nadzieję,że jeszcze trochę pracy i znajdzie domek
a zdjęcie nie chce się załadować .. :/ trudno - spróbuję kiedy indziej :)

w schronisku widziałam ostatnio ( w sobotę) ok 8.letnią labradorkę z problemami skórnymi...
ma wyłysiały ogon,sierść na grzbiecie wybrakowana, na łapach wyłysienia i ranki :(
ogólnie nie wyglądała najlepiej,z budy też zbytnio wychodzić nie chciała.
na spacerze cały czas szuka kontaktu z człowiekiem,bardzo potulna,ułożona
może któraś z Was miałaby czas żeby zobaczyć lub dowiedzieć się jak sunia się ma? i czy już wiadomo konkretniej jaki ma problem skórny ??
bo ja niestety na razie szybko nie pojadę ...

Posted

Dziewczyny jak będziecie w schronie zróbcie tej chorej labradorce zdjęcia. Pewnie potrzebna będzie dla niej jakaś kasa na leczenie czy hotelik najlepiej?:( Postaram się zrobić jak trzeba jakiś bazarek tylko dajcie znać co trzeba i w jakim ona jest stanie. I na labowe fora może ją wkleić co? Może pomogą. Tylko będę potrzebowała więcej info i zdjęcia. Jeśli dacie radę to podam maila.

Posted

mam kilka jej zdjęć i mogę Ci je wysłać na meila,bo tu się wstawić nie chcą...
info niestety zbyt wiele nie posiadam poza wiekiem suni
pomoc na pewno się jej przyda,bo najlepiej nie wygląda:(